خانه » مدیریت مالی » Scholarships – بورسیه تحصیلی

Scholarships – بورسیه تحصیلی

این متن ترجمه ای به قلم بنده از یک مقاله است که در نشریه مترو به چاپ رسیده. بنده همونطوری که قبلا هم گفتم، در مورد تحصیل در کانادا اطلاعات خیلی سطحی (همون صفر) دارم، منتها این مطلب به نظرم برای کسانی که دنبال درس خوندن هستند ممکنه مفید باشه. متاسفانه نمی تونم اطلاعاتی بیشتر از چیزی که اینجا می نویسم در اختیار کسی قرار بدم (چون نمی دونم!) ولی ممکنه این مطلب سرنخهایی رو بهتون بده تا خودتون تحقیق بیشتر در موردش بکنید. نکته مهم اینه که این مطلب برای کسانیه که در کانادا هستند، فکر نمی کنم برای کسی که مثلا از ایران میخواد بصورت تحصیلی اقدام کنه کاربردی داشته باشه.
بورسیه تحصیلی یا اسکولارشیپ، کمک هزینه‌ایه که دانشگاه‌ها و مراکز علمی یا موسسات خیریه به دانشجویان مستعد اعطا می‌کنند. برای برخورداری از این خدمات در کانادا، لازم نیست که دانشجو حتما نیازمند دریافت کمک باشه. توضیح اینکه یک سری وام های دانشجویی – که مثلا در اونتاریو معروفترینشون اوسپ هست – وجود دارن که برای استفاده از اونها معمولا لازمه درآمد خانواده از یک میزانی کمتر باشه تا حائز شرایط باشید. بنابراین اگر در یک خانواده مثلا خانم کار بکنه و آقا بخواد ادامه تحصیل بده، نگاه می کنن می بینن مثلا درآمد خانم سالی ۸۰ هزار دلار هست و بنابراین این وام به آقا تعلق نمی گیره. منتها بر طبق این مقاله، جاهای دیگه ای هستند که میتونید شانستون رو اونجا امتحان کنید.
برخلاف تصور عموم، برای برخورداری از بورسیه تحصیلی لازم نیست که دانشجوی نابغه ای باشید یا درگیر کاغذبازی های مفصلی بشید. باید در ماه آوریل و می اقدامات خودتون رو برای پیدا کردن بورسیه مناسب شروع کنید، این زمانیه که بسیاری بورسیه های مناسب در کانادا اعطا میشن. نکته دوم همونطوری که گفته شد، فقط یک سوم دانشجوها باید نیازمند مالی برای دریافت بورسیه باشند و دو سوم بقیه بورسیه ها حساسیتی نسبت به میزان درآمد خانواده یا خود فرد نداره.
اولین جایی که باید در موردش تحقیق کنید، خود موسسه آموزش عالی هست که میخواهید اونجا درس بخونید. معمولا یک اداره مستقل و مفصل برای رسیدگی به شرایط شما و امکان بهره گیری از بورسیه دانشگاه یا کالجی که در اون می خواهید درس بخونید، وجود داره که اولین قدم باید مراجعه به اونجا باشه. دومین مرجع، بررسی آنلاین موسسات third party است که پیشنهاد بورسیه میدن. مثلا موسسه Knowledge First Financial سالانه ۱۰ بورس تحصیلی جمعا به مبلغ ۱۲۰ هزار دلار در فاصله ماه های آوریل و می اعطا می کنه. این موسسه خودش تحت پوشش و نظر موسسه ScholarshipsCanada.com است و طبیعتا این وبسایت هم مرجع مناسبی برای تحقیق. گزینه بعدی، سازمان Universities Canada است که امکان دسترسی به بورسیه های خارج از کانادا را هم فراهم می کند. یک موسسه معتبر دیگر، Yconic است که کار ارتباط بورسیه با دانشجویان را انجام می دهد.
سومین دسته از منابع بورسیه، کارفرمایان کانادایی هستند. خیلی از کارفرمایان تسهیلاتی برای فرزندان یا حتی خود کارکنانشان دارند که پروسه کاغذ بازی آنها بسیار کمتر از سایر مراکز است.
یک فیلد جدید که بتازگی در کانادا مطرح شده، STEM نام دارد که مخفف Science, Technology, Engineering, and Math است. مثلا شرکت تلاس در ماه می برنامه خود برای STEM را ارائه می دهد و مخصوصا زنان را تشویق به استفاده از این بورسیه می نماید.
خود نگارنده این مطلب برای ۱۳۰ هزار دلار بورسیه اقدام کرده بوده و موفق به اخذ ۳۴ هزار دلار آن شده بوده است که به معنی یک سوم هزینه های تحصیلیش بوده. مابقی را از طریق پس انداز و کار تابستانی پرداخت کرده و ۱۰ هزار دلار آخر را از یک خط اعتباری (line of credit) بانکی تامین کرده است.

۴۰ نظر

  1. امیر جان،

    ممنون میشم اطالاعات تماس آقای مصطفایی رو‌در اختیارم قرار دهید

  2. اول تشکر دارم بابت اطلاعات و وقتی که برای هموطنان می گذارید. سوال:این بورسیه شرایط سنی داره؟ برای چه مقاطع تحصیلی بیشتر ارایه می شود.با تشکر

    • امير حسين روشناس

      این بورسیه برای افرادیه که داخل کانادا هستند. مقطع تحصیلی و سن هم فکر نمی کنم اهمیتی داشته باشه.

  3. امیر حسین عزیز
    خیلی ممنون از اینکه پاسخ من را از طریق ایمیل دادی ، می خواستم بدانم اطلاعی دارید در این خصوص که با ویزای توریستی امکان اینکه فرزندان را در کلاسهای تابستانی تورنتو ( school summer ) ثبت نام کنم می باشد ؟ و اگر پاسخ مثبت است آیا آدرسی می توانید معرفی کنید ؟

  4. ممنون از پست جدید و مفیدتون.

  5. سلام آقای روشناس
    من هر چقدر در مورد اسکیل ورکر و مراحل و شرایط اون تحقیق کردم نتیجه نگرفتم
    از کجا باید شروع کرد و به کجا ختم می شه
    شرایطش چیه مثلا برای یک مهندس
    می شه این موضوع رو برای من روشن کنید؟
    خیلی از لطفتون ممنونم

    • امير حسين روشناس

      سه تا راه دارید:
      ۱- اسکیل ورکر فدرال – از روش اکسپرس انتری
      ۲- اسکیل ورکر کبک – پروسه خودش رو داره، باید توی مون پروجت اکانت بسازید و منتظر اعلام بشید برای ارسال پرونده
      ۳- مهاجرت های استانی – هر استانی روش خاص خودش و لیست رشته های مورد نیاز خودش رو داره.
      هر کدوم از این موارد پروسه مفصل خودشون رو دارند. من هم از جزئیاتشون با خبر نیستم ولی فکر می کنم اگر با شرکتهای مهاجرتی که وجود دارند، مشاوره رایگان انجام بدید، با توجه به شرایطتون میتونن بگن کدوم روش براتون مناسبتره. بعد دیگه تصمیم خودتونه که با وکیل ادامه بدید، یا خودتون تحقیق کنید و پروسه رو جلو ببرید.

  6. با عرض سلام و وقت بخیر و تشکربابت اطلاعات دقیق و کاربردیتون. ممنون میشم اگر اطلاعاتی راجع به ویزای تحصیلی دارید بگذارید لطفا. اینکه سال اول اجازه کار هست یا نه..و از چه زمان اجازه کار.. بیمه.. اجازه افتتاح حساب و… صادر میشه.
    ایا اگر فردی دیپلم داشته باشه و برای تحصیل لیسانس اقدام کنه بهتره اول مدرک دیپلمش رو به دیپلم کانادا تبدیل کنه یا لزومی نیست؟
    ممنونم ازوقتی که میگذارید

    • امير حسين روشناس

      سلام
      فکر می کنم بهترین کار برای شما مشاوره با یک وکیل باشه، کسی که اطلاعاتش بروز و تکمیله. نیازی نیست که حتما برای اقدام از وکیل استفاده کنید ولی در شروع راه یک مشاوره رایگان میتونه خیلی مفید باشه.

  7. ممنون از پاسخگوییتون.. شما وکیل قابل اعتماد می شناسین؟

  8. سلام آقای روشناس
    فوق العاده ساده و روان و در عین حال پر نغز هستش قلمتون. حتما به فکر نوشتن کتاب باشید شاید مسیر زندگی تون رو عوض کرد.
    اگه امکان داره آدرس ایملتون رو به من بدین که بتونم سوالتمو از اون طریق بهتر با شما در میون بذارم.
    سپاس

    • امير حسين روشناس

      سوالاتتون رو همینجا بپرسید، اگر مورد شخصی باشه منتشرش نمی کنم. از لطفی هم که دارید ممنونم.

  9. سلام
    چرا مطلب جدیدی نمی‌گذارید؟ خیلی وقته منتظریم.
    موفق باشید.

    • امير حسين روشناس

      سوژه ای برای نوشتن نیست.

      • شما در خصوص کسانی که از طریق استانی اقدام می‌کنند، مثلا ساسکاچوان ولی قصد اقامت در اون استان رو ندارند اطلاعاتی دارید؟ کسی رو میشناسید که اینکارو کزده باشه و براش بد نمیشه؟
        و اگر هم در مورد وضعیت کار و سطح زندگی در نوااسکوشیا و ساسکاچوان اطلاعاتی دارید ممنون میشم بفرمایید.
        مرسی

        • امير حسين روشناس

          نه متاسفانه، این برنامه ها انقدر محدود هستند که خیلی بعیده کسی رو پیدا کنیم از این روش اومده باشه.

  10. سلام وقت بخیر.میخواستم ببینم برای مهندسین کامپیوتر نرم افزار اگه خودم بخام اقدام کنم بدون وکیل امکانش هست؟
    سنم ۴۰ سال و سابقه کار ۱۵ سال فقط در ایران دارم و آیلتس ۷.
    ممنونم از لطفتون
    اینجا هیچکس پاسخگو نیست به صورت رایگان متاسفانه

  11. درود بیشمار.ما همچنان منتظر پست های جدیدیم
    اگه لطف کنید درباره بازار کار فارق التحصیل های ارشد کانادا (رشته mba) اطلاعاتی بدین ممنون میشم

    • امير حسين روشناس

      والا تا جایی که من دیدم، بیشتر در واحد فروش شرکتهای مختلف مشغول به کار هستند. به این هم خیلی مربوط میشه که مدرکتون رو از کانادا بگیرید یا خارج از کانادا.

  12. سلام اقای روانشناس
    یک مهاجر هستم در کشو یونان و اپلیکیشن های درخاست ویزا رو پر کردم و اسپانیر شخصی دارم.هفته بعدی مصاحبه دارم برای درخاست ویزای اقامت دائم کانادا .میخاستم بدونم افیسر ممکنه چه سوالاتی بپرسه و چجور باید جواب داد.فقط همون موارد داخل فرم ها رو میپرسه؟و جواب بدین!و شانس ۱۰۰ هست برای گرفتن ویزا؟لطفا جواب بدهید ممنون

  13. سلام
    وقت بخیر
    اگه امکان داره در مورد بیمه بیکاری و شرایط بازنشستگی بنویسین ممنون میشم

    • امير حسين روشناس

      بیمه بیکاری در صورتی بهتون تعلق می گیره که قبلش کار کرده باشید، در حد هفته ای ۵۰۰ دلار بهتون دولت میده. قوانین خاص خودش رو داره که خیلی دقیق نمی دونم.
      بازنشستگی هم به خودتون مربوط میشه که چه زمانی بازنشسته بشید. اما حقوقی که دولت بهتون میده در بهترین حالت – که شامل ما مهاجرین نمیشه – بخور و نمیر هم نیست.

  14. سلام جناب مهندس وقتتون بخیر. خیلی وقته پست جدیدی نزاشتین. اگه وقت کردین یه سر برین cn tower از داخل و خارجش عکس بگیرین و یه پست بزارین. به هرحال بهونه خوبیه واسه پست جدید

  15. سلام آقای روشناس
    می خواستم بپرسم شرایط زمان کاری در کانادا به چه شکلی هست؟
    آیا دو روز در هفته تعطیل هستیم و هر روز از ۷ صبح تا ۴ بعد از ظهر مشغول به کار هستیم؟
    در ماه چقدر به کارمند مرخصی داده می شه و آیا مردم کانادا به خاطر مثلا یک ساعت تاخیر در رسیدن به محل کار جریمه های سنگینی رو می پردازن؟
    برای زمان ناهار و استراحت در حین کار چقدر وقت داده می شه و آیا افراد به اندازه موارد اضطراری (ثبت نام فرزندان، امور بانکی، فعالیت های درمانی) می تونن مرخصی های متعدد بگیرن؟

    • امير حسين روشناس

      دو روز در هفته تعطیل است. ساعت کاری از ۹ تا ۵ عصر.
      بستگی داره به محل کار و همینطور شرایط. مرخصی برای تعطیلات محدوده و معمولا ۳ هفته در ساله، اما اگر کار ضروری داشته باشید من تابحال محدودیتی در تعداد مرخصی ندیدم. تاخیر در کار هم باز بستگی به محل کارتون داره، کامپیوتری ها معمولا ساعتشون شناوره و اصلا کسی چک نمی کنه کی اومدی کی رفتی. فقط باید کار رو تخویل بدی. اصلا از خونه کار کن، برای کسی مهم نیست.
      یکساعت در روز وقت نهار دارید، موارد اضطراری هم هرچی باشه باز کسی معمولا مانع نمیشه. من خودم یکی دوبار در مریضی رفتم سرکار و برم گردوندن، گفتن برو استراحت کن بابا!
      این البته مربوط به کاناداست. آمریکا فکر می کنم سفت و سخت تره.

  16. سلام
    من یکی از دوستانم بورس شدن با فاند ۲۰۰۰۰ در سال
    نمیدونم این جواب گوی هزینه ها خواهد بود یا نه

  17. سلام میدونم این جمله خیلی براتون تکراری ولی من میگم مرسی برای مطالب مفیدتون .
    من دیپلم نقشه کشی دارم (از یه مدرسه نچندان معتبر) ولی قصد دارم برای (رشته جلوه های ویژه) دانشگاه کانادا اقدام کنم زبانمم خیلی خوبه و دارم تقویت میکنم
    و سوال اصلی من اینه:
    ۱٫ چجوری باید اقدام کنم برای این رشته باتوجه به اینکه دیپلم نقشه کشی معماری دارم؟

    ۲٫با توجه به ارزش ریال ایران من توان مالی برای پرداخت (شهریه دانشگاه و مخارج شخصی) رو ندارم .بورسیه میتونم بگیرم؟
    اگه جواب بله است. من چیکار باید بکنم تا بورسیه بشم

    ۳٫ این رشته در کانادا چه پیش نیاز هایی داره و تو کدوم شاخه است

    باتشکراز لطف شما

  18. سحر ولیدزاده

    آقای روشناس سلام
    من یک سوال کلی داشتم
    اگر به گذشته برگردین باز هم مهاجرت می کنید به کانادا یا جای دیگه مثلا استرالیا رو اقدام می کنید یا اصلا در ایران می مونید؟
    می خوام بپرسم از دید شما ارزش این سختی ها مثلا یادگیری زبان و رزومه نویسی و هزینه بالای تبدیل ارز و دوری از خانواده و سکونت توی یک آپارتمان قراضه رو داره؟
    ممنون از پاسخگوییتون

  19. سلام
    من قصد مهاجرت به کانادا رو دارم . مشاوره رفتم در موسسه مهاجرتی معتبر . با توجه به شرایط من ویزای تحصیلی در سطح فوق لیسانس رو پیشنهاد دادن ولی متاسفانه خیلی هزینه اش سنگینه با دلار۸۲۰۰ کانادا تقریبا چیزی حدود ۲۵۰ میلیون تومان میشه. که شامل شهریه یک سال دانشگاه +اظهار تمکین مالی حدود۱۰۰ میلیون برای هزینه زندگی یک ساله + هزینه وکیل حدود ۲۰ میلیون + هزینه امتحان آیلتس حدود۳ میلیون + هزینه های اداری و سفارت و ترجمه مدارک و…….. هست.
    با چند نفر که صحبت داشتم همگی میگفتن زیاده این مبلغ ولی واقعا نمی دونم باید به کی اعتماد داشت و چی درسته ……
    ممنون میشم راهنمائیم بفرمائید تا بتونم یه تصمیم درست بگیرم.

    • امير حسين روشناس

      این مساله بر می گرده به خودتون. توان مالیش رو دارید که ۲۵۰ میلیون تومن بدید و اقامت کانادا بگیرید؟ یا براتون غیر ممکن یا خیلی سخته؟
      مبلغ کمی نیست منتها ممکنه گاهی پرداخت این مبلغ و حتی بیشتر از اون به چیزی که بدست میارید بیارزه. گفتم ممکنه، چون برای همه لزوما صادق و درست نیست.

  20. سلام ببخشید دانشجویی که بورسیه بشه وقتی به کانادا بیاد اونجا خودشون امکاناتی مثل خونه و….. در اختیار دانشجو میذارن یا دانشجو خودش باید هزینه کنه؟

    • امير حسين روشناس

      این بورسیه فقط در مورد تامین هزینه های تحصیلیه. در مورد مخارج زندگی بر عهده خودتونه.

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*