خانه » اقامت کانادا » Canadian Citizen

Canadian Citizen

مدتی هست که میخوام بنویسم اما وقت نمیشه یا تنبلیم میاد. زندگی عافیت طلبانه کانادا روی من هم تاثیر گذاشته و تنبلی رو پیشه کردم، در این حد که زندگی بگذره و happy باشم بیشتر به خودم زحمت نمیدم! حاصلش البته ۱۲ کیلو اضافه وزنه که نمی دونم بابتش چه خاکی باید به سرم بریزم!
بگذریم، اکتبر سال گذشته و بعد از کش و قوس های فراوون در لغو قانون قبلی که محافظه کارها به سیستم شهروندی کانادا تحمیل کرده بودن، من هم واجد شرایط اقدام برای شهروندی شدم و همون هفته ای که شرایط رو احراز کردم، مدارکم رو ارسال کردم. خنده دارترین قسمتش این بود که مانع من برای اقدام، نداشتن عکس پرسنلی بود! باز هم تنبلیم میومد که برم عکس بگیرم ولی یک روز از سر کار که برمیگشتم رفتم والمارت و عکس گرفتم (بعدا فهمیدم جاهای دیگه ای در شهر هستند، از جمله کاسکو، که نصف و حتی کمتر از والمارت پول میگیرن).
اکتبر مدارک رو فرستادم و دسامبر بود که یک ایمیل اومد، برای تعیین وقت امتحان سیتیزن شیپی. آخر ژانویه معین شده بود و باید یک جزوه ۶۵ صفحه ای رو می خوندم که برم امتحانش رو بدم. در جریان هم که هستید، بنده جون کندن برام از درس خوندن ساده تره. به هر بدبختی بود و با ضرب و زور رویا، جزوه رو خوندم و رفتم امتحان دادم. از بیست تا سوال، فقط یک دونه رو اشتباه جواب دادم و قضیه به خوبی و خوشی خاتمه پیدا کرد. آفیسری که پرونده ام رو بررسی می کرد، افغانستانی بود و بهم گفت که باید پاسپورتم رو ترجمه کنم، چون مهرهاش فارسی هستند. اون کار هم انجام شد و منتظر نشستیم برای نتیجه.
بالاخره اوایل جولای بود که دعوت نامه شرکت در مراسم رو گرفتم. بابا هم اینجا بود و به اتفاق رویا روز ۱۷ جولای رفتیم به محل مراسم. همه لباس رسمی پوشیدیم و منم جوگیر، یک بج پرچم کانادا – که از مراسم سال گذشته جشن ۱۵۰ سالگی کانادا نگه داشته بودم – روی یقه کتم نصب کردم! اول پیام جاستین ترودو رو برامون پخش کردن و بعد هم ایستادیم و قسم خوردیم، میشد هم انگلیسی ادا کنی و هم فرانسه. بعد هم سرود ملی کانادا و بعد از اونم عکس گرفتن با قاضی که مراسم رو اجرا کرده بود.
هفته بعدش هم باز درگیر گرفتن عکس پرسنلی بودم :-p ولی این بار سریعتر انجامش دادم. نکته جالب اینکه برای گرفتن پاسپورت، باید دو نفر سیتیزن رو بعنوان معرف در اپلیکیشنت بنویسی و یک نفر سیتیزن دارای پاسپورت کانادایی هم اپلیکیشنت رو امضا کنه. دو جور هم میتونی پاسپورت انتخاب کنی: ۵ ساله که ۱۲۰ دلار هزینه داره و ۱۰ ساله که ۱۶۰ دلاره (نمیدونم کسی هست که ۵ ساله انتخاب کنه؟). جالبتر اینکه با این پاسپورت به ۱۶۴ کشور بدون ویزا میشه وارد شد و سومین پاسپورت معتبر دنیاست (بر طبق https://www.passportindex.org/?country=ca) و قیمتش برای ۱۰ سال ۱۶۰ دلار. بعد پاسپورت ایران هفتاد و نهمین پاسپورت معتبر دنیاست (https://www.passportindex.org/?country=ir) و برای ۵ ساله اش باید ۱۸۲ دلار بدیم! از کشور هم بخواهیم خارج بشیم عوارض باید بدیم! کلا در ایران فقط باید پول بدیم!
اینگونه بود که پروژه مهاجرت بنده که در سال ۲۰۰۹ استارت خورد، در ۲۰۱۸ به نقطه پایانی رسید.

با تشکراز خانواده محترم رجبی

۶۷ نظر

  1. ادوست عزیز تبریک فراوان
    امیدوارم بیش از پیش موفق و سربلند باشی

    … و به نوشتن هم ادامه بدی

  2. خیلی مبارک باشه.
    هنوز هم معتقدین کانادا مثل ایرانه با اندکی تفاوت یا نظرتون تغییر کرده؟

    • امير حسين روشناس

      ایران با اونی که من ترکش کردم خیلی متفاوت شده. متاسفانه خیلی رو به قهقرا رفته، در همه زمینه ها. و لزوما دولت و حکومت هم مقصر همه اش نیست (قطعا کاستی هایی وجود داره و همه هم این رو می دونیم).

  3. مبارک باشه
    موفق و موید
    ما هم دنبال کارهای مهاجرتمون هستیم.دعا کنید ایشالله جورشه
    واقعا دیگه زندگی کردن توایران خیلی سخت شده
    ممنون میشم اگه بتونین راهنماییمون کنید که چطور میشه راحت تر مهاجرت کرد.البته من متاهل هستم و یه دخترناز دارم.

    • امير حسين روشناس

      خیلی ممنون.
      بنده صلاحیت راهنمایی در این زمینه رو ندارم، باید با مشاور مهاجرت صحبت کنید یا وبسایتهای خود ادارات مهاجرت رو ببینید. اطلاعاتی که در زمینه مهاجرت دارم هم خیلی قدیمی هستند.

  4. سلام
    ضمن عرض تبریک و آرزوی موفقیت بیشتر ، ممکنه بفرمایید شرایط درخواست برای سیتیزن شیپی فقط سه سال اقامت از پنج ساله یا شرط دیگری هم داره ؟ همچنین مدارک مورد نیاز چیست؟

  5. مبارک باشه دلاور. ضمنا اضافه وزن بعد از ازدواج هم ویژگی مخصوص ازدواج ایرانیه. معلمومه رویا خانم حسابی داره بهت می‌رسه و غذاهای پرچرب ایرانی رو مرتب می‌زنی به بدن. همیشه شاد و خوشحال و چاق باشی. اصلا مرد ایرانی باید شکم داشته باشه، سیکس پک و اینا مال این خارجی‌هاست.
    ضمنا دوره مجردی وبلاگت هم فعالتر بودها!!!

  6. سلام مهندس
    تو این مرحله می تونید یک پاسپورت کانادایی با اسم و فامیل جدید دریافت کرد؟

  7. سلام تبریک بسیار برای گذر نامه.اول از صفر تا صد یعنی از زمانیکه مدارک رو فرستادید تازمانی که پاسپورت گرفتید چند ماه زمان برد. دوم اقای شمس همان اقای شمس هستش که از طریق شرکت اسکان کانادا مسکن اجاره میده؟

  8. این که بالا نوشتن PASSPORT بعد پایین نوشتن PASSEPORT تلفظای انگلیسی و فرانسویه یا الکی خواستن صفحه خالی نمونه D:

    • امير حسين روشناس

      دومی به زبان فرانسه است که دومین زبان رسمی کاناداست. تمام صفحات داخلی پاسپورت هم به زبان انگلیسی هستند هم فرانسه.

  9. تبریک فراوان. و خسته نباشید
    قبل از دریافت پاس کانادا.امکان سفر به امریکا از خاک کانادا برای ایرانیان همچنان سخت است؟

  10. با سلام
    بسیار تبریک میگم.
    خوشحالم که بعد از مدت ها مطلب جدید و خوبی در سایتتون می بینم
    براتون آرزوی موفقیت دارم
    بازم منتظر پست های خوبتون هستم.

  11. سلام مهندس
    تبریک میگم ، یادش بخیر یه زمانی نوشته بودی شاید بعد از گرفتن پاسپورت بخوای برگردی ایران :d

    یه سوال برای من پیش اومده ! اقامت دائم با شهروندی فرق میکنه ؟
    ایا مثلا شما چند سال اقامت موقت میکنی و بعد بهت کارت اقامت دائم میدن ؟ بعد میشه این اقامت دائم رو به شهروندی یعنی پاسپورت و حق رای تبدیل کرد ؟
    اینو توضیح میدی ؟

    • امير حسين روشناس

      اقامت دایم یعنی همه امکانات شهروندی، منهای داشتن پاسپورت و حق رای.شما می تونید وارد کانادا یشید، کار و زندگی و تحصیل کنید (مثل یک کانادایی). ۳ سال که درکانادا یا داشتن کارت اقامت دایم زندگی کردید، میتونید برای شهروندی اقدام کنید و پاسپورت و حق رای رو بدست بیارید.

  12. البته این جمله ای بود از فیلم سینمایی سوته دلان علی حاتمی

    من یه سوال برام پیش اومده

    برای کسایی که اقامت دائم یا موقت کانادا رو دارن کارت اقامت صادر میشه ؟ مثل کارت ملی موقت ؟

    کارت ملی کانادا با اینا فرق داره ؟
    با این کارت ها نمیشه کشوری رفت ؟

    بعضی کشورا هستن که با کارت ملی هم میشه رفت
    البته کشورهای اروپایی

    • امير حسين روشناس

      کانادا کلا کارت ملی نداره. یک کارت هست بهش میگن PR که مقیم دایم کانادا دریافتش می کنه. باهش بجز کانادا، فقط میشه به مکزیک (به همراه پاسپورت ایرانی) رفت.
      برای کسی که اینجا بدنیا میاد، گواهی تولد کانادایی صادر میشه. برای ما که بعدا سیتیزن میشیم، گواهی سیتیزن شیپ صادر میشه، که یک برگه است و باهش میشه رای داد و پاسپورت گرفت.

      • س افرادی که اقامت موقت کانادا دارن کارتی دریافت نمیکنن ؟؟

        الان شما ۳ سال پشت سرهم بمونی کافیه یا باید بزاری ۵ سال بگذره ؟

        • امير حسين روشناس

          اقامت موقت یعنی چی؟
          ۳ سال پشت سر هم بمونم برای چی کافیه؟

          • کانادا کارت اقامت موقت نداره ؟
            مثلا بعضی کشورها هستن که با سرمایه گذاری یا کارمند یا هر چیزی اقامت موقت میدن نه دائم ، که هر سال باید تمدید بشه

            اینا که مینویسن مثلا ۳ سال از ۵ سال باید توی کانادا باشی برای سیتیزن شیپ یعنی چی ؟
            یعنی سه سال پشت سرهم کانادا باشی میتونی درخواست سیتیزن بدی ؟

          • امير حسين روشناس

            نه. کانادا اقامت دائم داره که ۵ سال یکبار تمدید میشه. اگر توی این ۵ سال، ۳ سال در کانادا باشی میتونی سیتیزن بشی. حالا میتونه پشت سر هم باشه، می تونه خورد خورد جمع بشه.

  13. سلام دوست عزیز
    اقا تبریک میگم همیشه شاد و موفق باشید
    دوست عزیز بنده چندتا سوال داشتم واقعا واقعا ممنون میشم یک بستر ارتباطی بینمون باشه قول میدم وقتتون رو نگیرم
    سوالاتم درخصوص تخصص حوزه شبکه است
    میدونم دوست ندارید برای خودتون مشغله فکری ایجاد کنید
    اما لطفی در بنده حقیر بکنید ممنون یه دنیا

  14. چجوری اینقدر سریع انجام شد کاراتون؟ والا ما ۱۳ ماه اقدام کردیم و هنوز اندر خم یک کوچه ایم!

  15. سلام دوست عزیز.
    تازه با وبلاگت آشنا شدم. ۳۳ سالمه. ۷ ساله که در یک سازمان دولتی هستم. تا حدی هم دخلو خرجم میچرخه. عاشق کارم هستم. رشتم مثل شما کامپیوتره. نه از کار در میرم. نه زیرآب زنی بلدم و نه تنبلم. مشکلی که دارم اینه که راحت خودمو با شرایط وفق میدم. و این برام شده مشکل. هرچقدر گرونی میشه و شرایط سخت تر میشه باز بیشتر کار میکنم و عموما گله مند و غرغرو نیستم. سیاست رو هم کلا بی خیال هستم. خیلی از دوستام بهم پیشنهاد میدن که مهاجرت کنم. یک رفیق توی مونترال دارم که چند بار مصاحبه کاری هم خواسته برام جور کنه و … . موندم بمونم یا برم ؟!!!!
    بمونم نمیدونم چی میشه. برم کانادا مطمین هستم به مشکل کاری نمیخورم چون از کار لذت میبرم. فقط مشکلم همسرمه که میترسم براش سخت باشه ( البته خودش میگه که بریم). نمیخوام برام نسخه بپیچی ولی واقعا در کانادا جای پیشرفت اونقدی هست که بخوام زندگیمو تو ایران ترک کنم و غربت رو به جون بخرم؟
    ممنون.

  16. سلام، خوبید؟
    تبریک میگویم، موفق مثل همیشه باشید. آمین.
    به رویا جان سلام برسونید.

  17. سلام امیر خان
    وقتت بخیر، سوالی داشتم ، ممنون میشم اگه تونستی جواب بدی:
    همسرم و من آگوست میایم ونکوور، ولی همسرم گواهینامه رانندگی نداره، از نظر مهارت رانندگی و اعتبار گواهینامه و هزینه و … به نظر شما ایران اقدام کنه یا ونکوور؟ ☺

    • امير حسين روشناس

      یقینا ایران ارزونتر در میاد ولی سابقه رانندگی چون ندارن (در اونتاریو اگر ۵ سال سابقه داشته باشن میتونن بعد از آیین نامه فورا امتحان شهر بدن، وگرنه باید کلاس برن و حدود یکسال بعد از امتحان آیین نامه می تونن امتحان شهر بدن) احتمالا باید مجددا اینجا کلاس برن و روال اینجا رو طی کنن. من قوانین BC رو نمیدونم، باید کسی رو پیدا کنید که ساکن اونجا باشه تا جزییات دقیق رو بهتون بگه.

  18. سلام

    مبارکتون باشه

  19. سلام
    مبارکتون باشه آقای روشناس عزیز

  20. سلام ،سوالی دارم جناب روشناس،باید ۵ سال بگذره و ۳ سالش در کانادا حضور داشته باشین تا برای سیتیزن اقدام شود؟یا بعد از گذراندن ۳ سال متوالی میشه اقدام کرد؟ مال شما کدوم بود با تشکر

  21. با سلام جناب روشناس سوالی پرسیدم نمیدونم چرا پاک شد،بنده در ایران درامد خوبی دارم و از طرفی با این وضع مملکت معلوم نیست به سرنوشت ونزوئلا مبتلا بشیم یا نه و درامد اصلا به درد نخورد و از طرفی از طریق اسپانسرشیپی میتونیم راحت pr بگیرم اما چون سنم ۳۱ هست طبیعتا اون راحتی نخواهد بود برام مثل ایران ، برام مهمه که ایا باید ۵ سال بگذرد و ۳ سال در کانادا باشم تا بتونم سیتیزن بشم؟ یا بعد از ۳ سال متوالی موندن میشه درخواست سیتیزنی داد؟ببخشین سوالم طولانی شد
    با تشکر

    • شما باید ۳ سال از ۵ سال در کانادا حضور داشته باشید تا بتونید سیتیزن بشید. مثلا فرض کنید امروز اول آگوست ۲۰۱۹ است. شما در بازه ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۹ (یعنی ۵ سال) باید معادل ۳ سال (یعنی ۱۰۹۵ روز) در خاک کانادا به سر برده باشید. اگر از ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۹ مسافرتی رفته باشید یا از کانادا خارج شده باشید، از این زمان کسر میشه.

  22. سلام پس میشه گزینه اول یعنی برفرض من اگوست ۲۰۲۰ وارد کانادا بشم و تا سال ۲۰۲۳ به طور متوالی کانادا باشم و حتی یکروزم خارج نشم نمیتونم درخواست سیتیزن بدم و باید صبر کنم سال ۲۰۲۵ درخواست بدم .

    • نه آقا چطور چنین چیزی نتیجه گیری کردید. ۲۰۲۳ که افدام کنید، ۵ سال میرن عقب، میشه ۲۰۱۸٫ از ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۳ چک می کنن که ۳ سال بودید یا نه، که شما از ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۳ اون ۳ سال رو پر می کنید.

  23. سلام متوجه عرض شما شدم منظور من اینه که خوب این دوستان ۵ سال میرن عقب میشه سال ۲۰۱۸ ،من از ۲۰۱۸ تا ۲۰۱۹ اصلا اقامت کانادا و pr اونجارو نداشتم و یعنی اون دوسالم که هیچ اقامتی نداشتم و ربطی به کانادا نداشتم را هم جز اون ۵ سال حساب میکنن ؟چون همه جا میبینم میگن از ۵ سال ۳ سال در اونجا باشی، خود شما بعد از چند روز درخواست دادین؟یعنی الان چند ساله ساکن اونجایی ؟ببخش چون خودتون تجربه کردی میپرسم و این زمانش برا بنده خیلی مهمه

  24. بسیار ممنونم از وقتی که میگذارین و جواب میدین جناب روشناس ،یک سوال دیگم این بود من وقتی ویزای مهاجرتم اوکی شد ،چقدر وقت دارم لند بشم به کانادا تا ابطال نشه؟
    باتشکر

  25. بسیار تشکر میکنم که وقت گذاشتین جواب دادین انشالاه همیشه شاد و موفق و باشین

  26. سلام آقا از مطالب خوبتون استفاده کردم واقعا متشکرم که زمان میگذارید اینهمه مطلب و تجربه خوب و قابل استفاده رو به اشتراک میگذارید
    یه سوال داشتم حالا شما راحت میتونید به آمریکا سفر کنید یا بازم چون اصالت ایرانی دارین مساله ساز هست

  27. سلام خسته نباشید
    ببخشید تربیت کردن بچه ها در کانادا چون بقول معروف کشور آزاده چجوری هست ؟
    بچه ها چجوری تربیت میشن ؟ راحته ؟ ارتباطشون با والدین بعد از دوران کودکیشون چجوری هست؟ اکثرا بعد از سن قانونی خونه رو ترک میکنند ؟
    ممنون

  28. سلام اقای روشناس..منو همسرم ب فکرمهاجرت ب کانادا افتادیم .. و کل سرمایمون برای این مهاجرت ۲۰۰ تا۳۰۰ملیون هس ..میخواستم بپرسم این مقدارپول کافی هست یا ن?و اینک میگن برای زندگی دراونجا سالیانه ۱۲۰ملیون حدودا نیازهس ..ینی این مقدار پولو اونجا میشه ب دست اورد???

    • امير حسين روشناس

      نمی دونم! کجا میخواهید زندگی کنید؟ چند نفرید؟ تخصص و دانش و تجربه تون چی هست؟ استایل زندگیتون چطوریه؟
      یک سوال شخصی هم بپرسم. استفاده از حرف ه رو دوست ندارید؟
      ب —> به
      ن —> نه
      اینک—> اینکه

  29. محمد هاشم زاده

    سلام آقای روشناس من لیسانس مدیریت بازرگانی دارم اگه بیام وضعیت بازار کار اونجا برای رشته من چطور هست ؟
    دوما اگه بیام اونجا دانشگاه برم به نظرتون چه رشته هایی رو باید بخونیم تا بازار کارش در آینده برامون خوب بشه ؟
    من اگه لازم باشه تغییر رشته هم میدم ضمنا همسرم هم اینجا لیسانس حقوق گرفته .

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*