در مورد elevator speech با بقول یوسف elevator pitch قبلا اشاره مختصری کرده بودم. یکی از اولین مواردی که مارکوس توی کلاس در موردش صحبت کرد، همین بود. پاسخ به سوال tell me about yourself
برای جواب دادن به این سوال، لازمه سه موضوع بطور کلی پوشش داده بشه: مهارتها، تجربیات و ارزشی که شما به اون شرکت خواهید آورد.
- مهارتها شامل مدرک یا مدارک دانشگاهی، certificate ها و حوزه تخصصی فنی است.
- تجربیات، شامل مواردی از قبیل industry که توش بودین، اسم شرکتها – در صورتی که برای طرف شناخته شده باشن – بخشهای مختلف شرکت یا شرکتهایی که توش کار کرده اید و همینطور پوزیشن های کاری و role های خودتون میشه.
- در مورد ارزشهای شما، مثال خود مارکوس این بود: فرض کنید هرآنچه دارید، از پول و خونه و شغل و … ازتون بگیرن، وسط تقاطع اسپداینا و کالج ولتون کنن، تفاوت شما با اونی که گیتار گرفته دستش و یک کلاه جلوشه و از مردم گدایی می کنه چیه؟ مواردی از قبیل Analytical, enthusiastic, self motivate, optimistic, communication skills, passionate
دو تا قانون کلی در مورد صحبت کردن وجود داره: everything is structure.
ارائه یک ساختار در صحبت کردن کمک می کنه طرف مقابل ذهنش برای آنچه شما قراره بهش بگید آمادگی کسب کنه. به قول مارکوس، اول بهش بگید چی می خواهید بگید. بعد بگید. بعد بگید که چی گفتید!
قانون دوم اینه که از صحبت های شما باید wisdom استنباط بشه. بقول مازیار، حرفهاتون باید بوی گند هوشمندی بده! (مازیار البته می گفت حرفهات بوی گند منطق میده!) از هر صحبتی که می کنید باید این بر بیاد که شما خیلی باهوشید. اگر دقت کنید می بینید که سوالاتی که می پرسن هم به نوعی هوشمندی درش نهفته است.
در قسمت ارزشهای Elevator speech، باید انعکاس عقلانیت شما دیده بشه. من آدمی با روابط عمومی بالا هستم. غلط کردی! هر ابلهی این حرف مفت رو میزنه! I am good at communication skills, in a way that I can explain things clearly from my point of view.این شد یک چیزی! تفاوت کسانی که به دوره های اکسس میان با بقیه افراد در همین نکات ظریفه. کلی گویی کار بسیار بسیار اشتباهیه که متاسفانه بین ما رایجه. A result driven professional… رو هر ننه قمری میگه، توی گوگل آمادگی برای مصاحبه رو سرچ کنید یا نمونه رزومه رو ببینید، این جزء اولین موارده. بنابراین فقط شما نیستید که این رو میگید. همه اون n نفری که این سرچ رو انجام میدن هم این رو میگن. و حالا تصور کنید که توی یک مصاحبه، کسی که روبروی شما نشسته از صبح ۲۰ بار این مزخرف از آدمهای مختلف به گوشش خورده. شما هم دوباره براش تکرار می کنید و … خودتون چه احساسی بهتون دست میده؟
متفاوت باشید. در بین بقیه افرادی که در گرفتن اون موقعیت شغلی با شما رقابت می کنن، شاخص باشید. یک شرکت خیلی معتبر (اسمش رو یادم رفته) توی تورنتو برای یک موقعیت شغلی آگهی استخدام داده بوده. فکر می کنید چندتا رزومه براش فرستاده بودن؟ ۲۰۰؟ ۵۰۰؟ ۱۰۰۰؟ ۲۰۰۰؟ ۵۰۰۰؟ نه! ۳۵۰۰۰ تا رزومه دریافت کرده بوده! باید بین اون ۳۵۰۰۰ تا شاخص باشید. البته! ۹۰ درصد اون حضرات سیاهی لشگر هستند. به شرطی که شما واقعا چیزی متفاوت با اونها داشته باشید.
یک نکته کنکوری هم یادتون بدم. در مصاحبه های کاری، از کلمه job استفاده نکنید. بجاش بگید establish my career. اون اولی بار معنایی خیلی قشنگی نداره!
Dorud be Amirhosein. Dar rastaye in post ha ke marboot be amadegi va maharat hast va chantasho tahala khundam , bayad begam baraye man ham ke field kamelan motefaveti daram besiar amoozande bude va estefade bordam….dar zemn tanze beine satri ham kare khodesho mikone va neveshte hato malmoos tar karde………merc…..keep writing
چرا فینگلیش؟!
من به فارسی میتونم از پس مصاحبه بر بیام ولی با این توصیفاتی که شما کردین و انگلیسی ضعیف من بهتره اصلا بهش فکر نکنم و اگه کلاس های اکسس بر اساس سطح زبان نباشه بهتره که بیخیالش بشم 🙁
اصلا اینطوری فکر نکنید. میایید اکسس که همینها رو یاد بگیرید دیگه. البته اگر قراره توی کانادا زندگی کنید زبانتون رو قوی کنید.
خیلی سخته. به خصوص برای من که از علوم انسانی و به خصوص soft skill خوشم نمیاد و مخصوصا که مثل بقیه کامپیوتریها، زیاد اهل حرف زدن و … نیستم.
خدا خودش بهم رحم کنه!
salam baad az chand mah sar zadam
che be moghe ham bood
chon 2hafte dige akharin marhale az interview ro daram
hamishe behtarin hasti