خانه » زندگی در کانادا » زندگی در تورنتو » کوتاه از تورنتو – ۱۰

کوتاه از تورنتو – ۱۰

نه اینکه فکر کنید خیلی سوژه ای برای نوشتن دارم. منتها دلم برای نوشتن تنگ میشه، به خاطر همین گفتم یکم بنویسم.
از تورنتو نپرس که دلم خونه! انقدر هوای مزخرف و بیخودی داره که نگو. گرم و شرجی. حتی روزهایی رو داشتیم که دمای تورنتو ۳۵ بود، با رطوبت لعنتی ۸۵ درصد، همون زمان تهران ۳۱ درجه بود. شورش رو در آورده. اینم از شانس من گرماییه که هرجایی میرم هواش اعصابم رو خط خطی می کنه. اینو گفتم که یک وقت توی دلتون نگید ما توی تهران یا فلان شهر نشستیم و از گرما داریم له له می زنیم، بعد اون فلان فلان شده ها دارن توی کانادا حالش رو می برن! اصلا اینطور نیست.
دوستانی که دنبال برنامه نیروی متخصص کبک بودن دیگه بهتر از من واقف هستن که این دفعه چه بلبشویی به پا شده بود. سری قبل بدلیل محدود کردن تعداد متقاضیان، تعداد معقول بود (حدود ۴۵ هزار نفر که ۵ هزار نفر می پذیرفتن). این سری شاهکار بود، یک لحظه ساعت ۱۰ صبح وارد سایت شدم و دیدم نوبتی که میده دور و بر ۳۶۰ هزاره! نمی تونم کسی رو از این بابت ملامت کنم، چون قبل از همه به خودم بر میگرده! و امیدوارم همه هم به مراد دلشون برسن و بیان اینجا رو از نزدیک ببینن. می دونید، خود من هم اگر نمیومدم اینجا همیشه تا آخر عمرم فکر می کردم یک جای دیگه ای هست که از محل زندگی و کار من بهتره. حالا که اومدم و دیدم، خیالم راحت شده!
هرچند بعضی از خوانندگان این وبلاگ دوست دارن انرژی مثبت از زندگی اینجا بگیرن و بعضی دیگه از دوستان هم دوست دارن فقط نکات مثبت اینجا دیده بشه، اما من از همون ابتدا سعی کردم منصفانه به وضعیت نگاه کنم و سفید و سیاه رو با هم ببینم. عده ای هم هستند که بعد از شنیدن انتقادات میگن ناراحتی برگرد! من اصلا دوست دارم جایی زندگی کنم که بتونم ازش انتقاد کنم، خوب شد؟!!!! بگذریم. یکی از بچه های شرکت دو سه هفته پیش استعفا داد و رفت استخدام دولت اونتاریو شد. استخدام دولتی اینجا تو مایه های همون استخدام دولتی ایرانه، یعنی کار گلابی و حقوق خوب و مزایای عالی، تفاوتش اینه که باید کار مردم رو هم راه بیندازی (توی ایران امروز برو فردا بیا بود). بمن هم پیشنهاد کرد که برای مشاغل دولتی اقدام کن. اون روز از سر بیکاری گفتم یک نگاهی بیندازم ببینم چه خبره. نتیجه جالب بود، برای یک ردیف شغلی، یک نفر نیرو قرار بوده استخدام بشه. شغل، یک کار خیلی تخصصی کامپیوتریه و تجربه کاری فلان طور میخواد و نمی دونم باید چه و چه داشته باشی و این حرفها. فکر می کنید چند نفر براش اقدام کردن؟ ۱۹۱ نفر! این یعنی برای شغلی که خیلی هم دم دستی نیست و باید کلی دانش و تجربه داشته باشی، باید با ۱۹۰ نفر دیگه رقابت کنی. فکر می کنید حقوق کار چقدره؟ بین ۶۰ تا ۱۰۰ هزار دلار. اون رنج بالا رو نگاه نکنید، داره میگه پیش بینی ما حداکثر تا این میزانه، اگر حد وسط رو در نظر بگیریم که میشه ۸۰ هزار دلار، باهش میشه اینجا خوب زندگی کرد. نگفتم عالی، بلکه خوب. یک ماشین قسطی بخری، یک منطقه خوب آپارتمان اجاره کنی و زندگیت رو خوب بچرخونی (یک سومش رو آقای دولت ازت بابت مالیات و سایر کسورات می گیره).
راستی می دونستید توی کانادا هم افزایش حقوق وجود داره؟! قبلش باید کلی آسمون ریسمون بکنید با مدیرتون، اون شما رو ارزیابی کنه، شما اون و شرکت رو ارزیابی کنید، مشکلاتتون رو بگید، از خوبی های شرکت بگید (این رو باید بیشتر بگید که نشون بدید از شرکت و از کارتون راضی هستید!) پیشنهاد بدید برای بهتر شدن امور، انتقاد کنید (خیلی ملایم) یک مقدار تقصیرها رو بیندازید گردن خودتون (که می تونه لزوما هم درست نباشه). در کل کار جالبیه، هرچند شاید فرمالیته بنظر بیاد و مجبور باشید برای خوشایند مدیرتون آسمون ریسمون بکنید ولی در مورد شرکت های بزرگتر شاید این مقوله کمی بهتر باشه. حتی در مورد شرکت های کوچیک هم این قضیه چیز بدی نیست، فرصت این رو دارید که حرف دلتون رو بزنید، ولو با ملاحظه. مثل ایران نیست که مدیرتون معتقد باشه از همه عالم بهتر می فهمه (اینفوتک استثنا بود – علی، یوسف و مهدیار و خود منصور رشتی همه دارای ظرفیت بالای پذیرش انتقاد بودن و لازم هم نبود سالی یکبار باشه، هر زمان می خواستی صداشون می کردی توی تراس و حرفت رو می زدی).
بعد از همه این داستان ها و احتمالا یک نهار یا یک قهوه، نوبت میرسه به افزایش حقوق شما، که چیزی حدود یک یا دو درصده!!!!! بله، نرخ تورم و این قصه ها رو فراموش باید بکنید. به قول یک بنده خدایی، توی کانادا (و احتمالا خارج از ایران به طور کلی) باید یک دلار رو از زیر پای فیل بکشی بیرون!

۵۸ نظر

  1. امیرحسین خان بعنوان یه خواننده دایمی نوشته هات موضوع میخاستم پیشنهاد بدم کمی هم در رابطه با سیاست تو کانادا برامون بنویس

  2. سلام، کدام ایالت ها یا شهرهای کانادا همیشه سرد هستند؟

    • امير حسين روشناس

      اینجا ایالت نمیگن، همون استانه. همیشه سرد، فکر کنم سمت شمال آلبرتا و کبک همیشه هواش سرد باشه.

  3. محمد . یارندی

    چی بگم از کجا بگم دردم با کیا بگم.

    موفق باشی.

    داداشی یه سر دوباره بیای ایران ریفرش میشی

  4. سلام به به پست جدید :))
    پس احتمالا این شغلا از خیلی کارای غیر دولتی درامد پایینتری داره و احتمالا افزایش حقوقش هم کمتره درسته؟ ولی امنیت شغلیش بالاتره و خیالت راحته تا سی سال تو یه کار میتونی بمونی
    آقا مالیات چقد زیاده اونورااااااااا
    زندگی رو زهر مار میکنه به ادم این “مالیات واسه همه چیز”

    • امير حسين روشناس

      نه لزوما، امنیت شغلی کلا وجود نداره. یک دفعه میان و میگن از همکاریتون خیلی ممنون، تا فلان وقت بگردید دنبال کار.
      بله مالیات که جزء لاینفک زندگیه، درآمد، ارزش افزوده، ملک، ماشین و …
      باز الان یک عده میان میگن خدمات میگیرید بجاش، درست هم میگن ولی نه به اندازه ای که از دست میدید. برای مجردها که کاملا کلاه سرشون میره. برای متاهلین، باز اوضاع کمی بهتره. اما حالش رو کسانی می برن که افراد مسن در خانواده دارن، یا کار نمی کنن!

  5. این سایت هم چیز خوبی هست.
    ادرس خونه یا محلتون یا هتل یا متل رو میدین و بهتون میگه که اوضاع حشرات موزی که توی تشک هستن چطوره!
    یه سری حشرات هستن بهش میگن Bedbug، تو این سایت میشه براساس لوکیشن فهمید که اوضاع جایی که اجاره کردید خریدید میخواین برین اقامت دارین چطوره از نظر بِدباگ

  6. این هم تصویرش در این سایت:

    http://torontobedbugs.com/images/mattress.JPG
    http://torontobedbugs.com/images/bedbugsbed.jpg
    http://torontobedbugs.com/images/bedbugs.jpg

    حتما جدی بگیرید! یه سری جاها هم ساس وجود داره! یه سری جاها هم موریانه!
    خیلی تو محل زندگی دقت کنید! فقط خوشگلی رو در نظر نگیرید. این حشرات هم
    در جاهاش شلوغ و پر تردد و ترافیکی بیشتر وجود دارند و برای بدن انسان مضر هستن

  7. مشکلات کار و کاریابی.کارفرما.محیط کار.ثبات شغلی و… همه جا هست. قطعا ما مهاجرت نمیکنیم برای اینکه فرش قرمز واسمون پهن بشه.تنبلی کنیم و در محل کار خود رای باشیم و کسی هم بهمون نگه بالا چشمت ابرو. در همه جای دنیا بنگاه های اقتصادی با هدف کسب سود افتتاح میشند پس هرکارفرمایی بر اساس منفعت خودش چارچوب شرکتش رو میچینه.
    به نظر من چیزی که آدم رو ترغیب به مهاجرت می کنه شرایط و اوضاع کلی حاکم بر کشور مقصد هستش. که حالا در مقایسه ایران و کانادا می تونه احترام به شهروند، آزادی بیان، حقوق یکسان در جامعه، اقتصاد قوی تر، امنیت (چون یک خانم هستم باز هم تاکید میکنم امنیت)، آب و هوای پاک و سالم،مواد غذایی سالم، رفاه نسبی….. و در نهایت آرامش باشه.

    • امير حسين روشناس

      نکته اینجاست که انتظار (حداقل من و دوستان نزدیکم) از مملکتی که جزء مناطق طراز اول دنیاست، چیزی بیش از اینیه که می بینیم. نکات خوبی رو مطرح کردید، مثلا اینکه در محل کار خودرای نباشیم یا تنبلی نکنیم، بنظر شما اگر کاری که ظرف ۳۰ روز قابل انجامه، با سپری شدن ۹ ماه هنوز پر از ایراد باشه اسمش چی میشه؟! یک مثال ساده تر بزنم، وقتی یک برنامه نویس بابت یک سیستم رمزنگاری خیییییییییلی ساده، دو هفته وقت تلف می کنه و در نهایت خود من با نیم ساعت بررسی کدی که نوشته (و پر از ایرادات ساختاریه) می تونم مشکل رو حل کنم، این چه معنایی میده؟
      در مورد خودرای بودن. یک کارگاه آموزشی برگزار میشه و استاد میگه باید فلان کار رو بکنید. مدیرعامل برخلاف اون دستورالعمل حرف خودش رو میزنه. بعد استاد دوباره میگه نه، اینکار رو نباید بکنی، کماکان به حرف خودش پافشاری کنه. این رو من بهش میگم خود رای بودن.

      • من موندم این همه مشکل دارن! پس چطوره که انقدر مشکلات ما رو ندارن
        و جهان اول هستن. منظورم انتقاد به تو نیست کلی میگم

        • امير حسين روشناس

          اگر این معما رو تونستی حل کنی به من هم بگو. برای من مدتهاست سوال شده.

          • به نظر در بیشتر مسائل، یک تفاوت کوچک مثلا ۱۰ – ۵ درصدی بین جامعه ابران و کاناداست . یعنی تو جامعه ی ایران ۶۰-۵۵ درصد جامعه در جهت خودرایی و نابسمانی حرکت می کنند تو کانادا عکسشه (تو بعضی مسائل این تفاوت بیشتره تو بعضی کمتر) اما درکل در ایران بخصوص در چند سال اخیر همیشه یک سیر قهقرایی رو می بینی (حالا که یعنی خوب شده ، پلاتو شده) اما تو کانادا این سیر در کل مثبته.
            بعد هم ثبات نسبی سیاسی واقتصادیه. من فکر می کنم اگر تو همین کانادای با کلاس دلار یک شبه ارزشش نصف بشه همین کانادایی های نایس و با دیسپلین و لبخند برلب ، از ما ایرانیها بدتر و خودخواهتر باشن

          • امير حسين روشناس

            خیلی مختصر و مفید گفتید. دلیل دیگه ای که میشه برای فرمایش شما آورد، یکروز کافیه مثلا مترو مشکل داشته باشه (مثل دیروز). به محض رسیدن اتوبوس های جایگزین، دیدن رفتار مردم جالبه!

          • بیشتر سیستم اینجا مثل ربات میمونه! مردم کاری به چیزی ندارن فقط تو یه کارخانه ی زندگی قرار گرفتن!

  8. آقای روشناس اگر امکانش هست درمورد ثبات کانون خانواده، تعهد زوجین به همدیگه و در کل میزان خیانت و فساد اخلاقی در کانادا بگید. تو ایران که این مسائل غوغا کرده.

  9. ای بابا مراقب کانادا باشید لطفا

  10. در مورد محیط کار من هم همین رو گفتم/ اون مدیر عامل مثل تمام مدیرعامل ها میخاد که تسلط و ریاستش رو اینطوری نشون بده.(این خصلت همه ی آدم هاست وقتی که در جایگاهی بالاتر از بقیه قرار می گیرند)
    منظور من از خود رای بودن برای کسی هستش که بعنوان یک پرسنل در سازمان یا شرکت مشغول به کاره .

    • امير حسين روشناس

      ببینید، در عرصه کامپیوتر متاسفانه اکثرا خودرای هستند، چون یک جورهایی کار اینطوری می طلبه. این خودرای بودن اگر با دانش و تجربه کافی همراه باشه، خیلی هم چیز خوبیه، چون می تونه قاطعانه تصمیم گیری کنه و محصول درست تحویل بده. اما وای به زمانی که طرف سوادش نرسه و خودرای هم باشه!

  11. سلام
    حرفهای خوبی میزنی و تجربات خوبی رو بیان میکنی کمی از روابط جوانان و دختر پسرهای در اونجا بگو و تفریحاتی که میکنن. اصلاً نایت کلاب و … اینا چطوره وضعش. یا کلاً تو خطش نیستی

    • امير حسين روشناس

      اصلا از این کارها خوشم نمیاد. هست دیگه، توی داون تاون پر از این چیزهاست. فقط حواست باشه ویسکی بطری ۵۰ دلاری رو بهت ۳۰۰ یا ۴۰۰ دلار قالب می کنن!

      • به ایرانیا نمیتونن چیزی بندازن! بازم ۵۰ دلار خوبه مه میدونی اصله ولی اینجا همینو اصل تقلشو بهت میندازن!

        • امير حسين روشناس

          هر کسی طاووس خواهد جور هندوستان کشد! توی نایت کلاب ایرانی و غیر ایرانی نداره, قیمتش اینه!

  12. یه سوال دیگه چرا همه با مترو رفتو آمد میکنن مثل اینکه با ماشین شخصی سر کار و کشت و گذار رفتن سخته اونجا درسته؟

    • امير حسين روشناس

      ماشین اولا همه ندارن از جمله من. بعدشم ماشین داشته باشی و جایی پارک بکنی باید براش پول بدی. کلا تکون بخوری باید پول بدی!

  13. برادر اگه برای نایت کلاب میخوای بری کانادابرو دبی برو آنتالیا استانبول نایت کلاب خبری نیست دو روزکه رفتی همه چی برات عادی میشه.

    • امير حسين روشناس

      متن شما رو کمی ویرایش کردم, هر کسی دوست داره دنبال علایق خودش بره و هر انگیزه ای که داره محترمه برای خودش.

    • من حرفم جهت مسافرت و توریستی نبود وگرنه همین تهرانم داره!
      کلاً از تنوع تفریحات اونجا در صورت مهاجرت می خواستم بدونم چون این دوستمون تا الان در این زمینه صحبتی نکرده بودن.

  14. سلام
    چه خوب که باز مطلب گذاشتید.
    منم واقعا برام سوال شده بود که اگه کانادا آش دهنسوزی نیس چرا هیچکس بر نمیگرده مخصوصا بعد از صحبت و نظر آقا رامین در مورد اصل و ریشه ادم تو پست مهاجرت کنیم یا نه واقعا برای ما که ایرانیم سوال میشه خوب اگه واقعا خیلی خوب نیس چرا کسی بر نمیگرده ؟؟؟
    من واقعا سعی میکنم با دقت بخونم همه ی نظرها رو و مطالبو با دقت بخونم کلی هنوز جواب این سوالمو نگرفتم.
    راستی از ایرانی هایی که اونجا دیدید مهاجرت کردن و موفق و یا نا موفق شدن بگین حالا موفق ها انرژی مثبتن ولی نا موفق ها شاید نکات هوشیاری ما باشن . سپاس

    • امير حسين روشناس

      ناموفق ها صداشون در نمیاد! اگر کسی موفق باشه یا فکر کنه که موفق شده فقط حرف میزنه. بقیه از این واهمه دارن که تصمیمی که گرفتن مورد قضاوت و شماتت آشنایانشون قرار بگیره.

      • هستن کسانی که موفق هستن و شدن و حتی از کشور ایران موفق تر شدن و از هیچی به همه چی رسیدن با سعی و تلاش. نمونه ش رو دارم و هست که میگم. استثنا هم نیست. خیلی های دیگه هم دیدم.

        • امير حسين روشناس

          این دوستمون در مورد ناموفق ها پرسیدن.

          • اول از همه سپیده خانم منظور شما از موفق، ناموفق چیه؟ تو کانادا خیلی استادهای دانشگاه و پزشکان و مهندسان و وکلا و … می بینید که در ایران پوزیشن های بالا داشتند درآمد آنچنانی داشتند ،حالا اومدن کانادا. خیلیهاشون خوشحالن خیلیها ناراحت. چرا؟ چون برای هرکسی موفقیت فرق میکنه یکی درآمد بیشتر به نظرش موفقیته یکی زندگی آرومتر ، یکی آینده مطمئن تر بچه هاش. حتی توی یک خانواده می بینی پدر راضیه ، مادر ناراضی یا بالعکس ( عموما این وسط بچه ها همیشه راضین). خیلیها می گن ما یک زندگی آروم و نرمال می خواهیم . این هم باز به نظرم تعریف خیلی بازیه و خیلی بستگی به دید افراد داره

          • محمد . یارندی

            موفقیت و عدم موفقیت فقط یک کلمه کلیشه.
            امیرحسین جان بهتره جمله ت که قبلا گفته بودی تکمیل کنم؛
            مهاجرت شاید برای همه نسخه خوبی نباشه،
            سکون هم شاید برای همه نسخه خوبی نباشه.

            همیشه مهاجرت صرفا مهاجرت به یک کشور دیگه نیست؛از یه استان به یه استان از یه شهر به یه شهر حتی از یه محله و….

            بذار یه مثال براتون بزنم . برای چند نفرتون پیش اومده بود که توی دوران مدرسه ؛ مجبور بشین مدرسه تونو عوض کنین؟
            اینجا هم باید مدرسه ت رو عوض کنی هم شهرت هم محله ت هم کشورت و هم فرهنگ
            ایران دارای فرهنگ غنی هستش ؛
            اما باید وارد قانون بشی.
            طبق تحقیقات من؛
            توی کانادا صد در صد پارتی بازی نیست((به هرکی هم بگی پارتی ،آماده میشه باهات بیاد مهمونی)) اما LINK هست.
            توی کانادا هم باید دم منشی رو دید.
            توی کاندا هم زیر یه پرچم هستن اونم قانونه.
            توی ایران همه زیر یه پرچم هستن بی قانونی./
            اونجا لازم نیست درس بخونی به مدارج عالی برسی و به حقوق عالی برسی با شغل رفته گری هم می تونی به درآمد بالا برسی/
            اونجا نمیتونی با دکترا شغل یه دیپلمه صاحب بشی، پس در نتیجه بیکار میمونی.
            ای بابا اینجا اونجا

            اما باید بریم
            نکته اینجاست مهاجرت یه نسخه نیست یه عمله، مهاجرت دستت روی زانوت گذاشتن.
            مهاجرت اینه که بدونی باید از صفر شروع کنی، مثل تغییر مدرسه ، محل ،شهر ، استان
            در آخر هرکی برای یه چیز مهاجرت میکنه، قبلا امیرحسین گفته……
            ولی حتی اگه واسه با کلاس بودن هم کسی مهاجرت میکنه باید ثبات قدم داشته باشه

  15. ۳۶۰ هزار نفر؟ اونوقت چند تاشون رو قراره بگیرن؟ چرا همه دارن فرار میکنن برن کانادا؟ مابقی کشورها هم خوبه ها… سوییس آلمان… یعنی این کشورها هم همینطور متقاضیشون زیاده؟ یا فقط کانادا اینطوره؟

  16. بنده معتقدم کانادا برای کسی خوبه که با خودش پول ببره که زجر نکشه در کل پول باید از اینجا پمپاژ بشه اونور . و کسی هم که هم پول داشته باشه انتخابهای بهتر از کانادا هم براش هست ، مثل لندن برخی از ایالتهای پیشرفته آمریکا ، سوییس و …
    جناب روشناس برای ماهایی که جزو طبقات متوسط به پایین جامعه هستیم شاید کانادا یک اتوپیایی بحساب بیاد و لی برای طبقات از مابهتران اصلا بچشم نمیاد. موفق باشی

  17. سلام
    یه سوال در مورد پروازها
    آیا اگر دو تا استاپ توی اروپا داشته باشیم ویزا ترنزیت لازم داریم؟
    بر اساس این لینک که سایت خود شنگنه با پی آر کانادا مشکلی نیست
    http://www.schengenvisainfo.com/transit-schengen-visa/
    Case 2
    Exceptions
    If the traveler holds a residency permit that allows unrestricted return from Andorra, Japan, Monaco, Canada or San Marino.

    • امير حسين روشناس

      تا جایی که میدونم توقف بیش از یک نقطه ویزای ترانزیت میخواد.

      • درسته. و تا اونجایی که میدونم این برای قبل تر ها بوده و الان چندسالی هست که باید برای یک توقف بیشتر در اروپا یا ویزای ترانزیت یا سیتیزن کانادا باشید.

        • البته درستترش دو توقف در شنگن است. چون شما می تونید بدون ویزا یک توقف در شنگن داشته باشید یکی در انگلستان. بطورمثال تهران فرانکفورت هیترو تورنتو

  18. جایی خونده بودم که در کانادا برای استخدام شدن در مشاغل دولتی باید به زبان فرانسه هم تسلط داشت .

  19. سلام جناب روشناس و سلام همگی
    چه که خوب این کوتاه از تورنتو هست و این همه نظر پشت سرش میاد.
    شاد و موفق باشید.

  20. سلام و عرض ادب
    از همگی ممنونم بابت نظراتشون… فکر کنم دید کلی و خوبی داره بهمون میده… هر چند باز هم مهاجرت نسخه ای هسن که من باید برای خودم بپیچم.

  21. دوستانی که میخوان برای تحصیل بیان و درس بردارن، توی این سایت
    میتونن در مورد استادهایی که بهشون برا درس ها پیشنهاد شده جستجو
    کنن و ببینن مثلا استاد فلانی چقدر سخت میگیره یا تکلیف میگه یا سخت
    نمره میده و یا آسون میگیره و … 🙂

  22. سلام بازار کار مهندسی ترم افزار در تورنتو. ؟
    درهمین بیسبال تو شهر تورنتو هست چون من بسکتبالیست میخوام برام کانادا.

  23. سلام جناب روشناس
    ممنون بابت اطلاعات خوبی که در اختیار دوستان قرار میدید یک سوال بی ارتباط با موضوع داشتم،
    شما از شهر اتاوا هم اطلاعات دارید؟
    (برای مهاجرت وکار)
    رشته تحصیلی من فناوری اطلاعات شاخه شبکه هست با ۴ سال ثابقه کار)
    اگر یک ایمیل برام بزنید ممنون میشم چون سوالات دیگه هم درباره مهاجرت ازتون دارم.

    • امير حسين روشناس

      نه متاسفانه، بازار کار اونجا رو خبر ندارم. ولی می دونم که قیمت خونه و اجاره خونه خیلی مناسبتر از تورنتو است.

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*