خانه » زندگی در کانادا » زندگی در تورنتو » چگونه در تورنتو “قرضی” زندگی کنیم!

چگونه در تورنتو “قرضی” زندگی کنیم!

مفهوم به اشتراک گذاری، شاید از خصوصیات جوامع کمونیستی باشه، اما دنیای امروز یک طوری شده که حتی در حکومتهای دموکراسی و سرمایه داری، ایده های تقسیم منابع بین مردم مورد استقبال واقع میشن. به عنوان مثال، میشه از سرویس اوبر اسم برد که علیرغم همه سر و صداهای رانندگان تاکسی، تقریبا معادل همون مسافرکشی شخصی خودمون توی ایرانه، یعنی بدون اینکه لایسنس تاکسی رانی داشته باشی، میتونی از ماشینت به عنوان یک محل درآمد استفاده کنی (جدیدا البته شهرداری تورنتو رانندگان اوبر رو ملزم می کنه که برای ارائه خدمات، گواهینامه مخصوصی رو بگیرن). در تورنتو کتابخانه هایی راه افتاده که به شما اجازه میده تقریبا هرچیز مورد نیازتون رو بجای خریداری کردن، قرض بگیرید! اینطوری هم کلی در هزینه ها صرفه جویی می کنید و هم بیخودی آت و آشغال توی خونه تون پر نمیشه! همه ما به وسایلی نیاز داریم که ممکنه سالی یکبار بهشون محتاج بشیم، پس وجود این قبیل مراکز می تونه خیلی کمک بکنه (اگر کسی این ایده رو توی ایران پیاده سازی کرد، یادش بمونه پورسانت من رو بذاره کنار ها!)
اولین مورد، وبسایت https://sharingdepot.ca هستش که با پرداخت ۲۵ تا ۱۰۰ دلار سالانه، می تونید هزاران چیز، از چادر کمپینگ گرفته تا اسباب بازی و وسایل برگزاری مهمونی در خونه و حتی اسباب بازی رو برای مدت ۲ تا ۷ روز قرض بگیرید. محل این کتابخونه، در خیابون دنفورث و دارای ۲۰۰ طبقه بندی مختلف برای اقلام مورد نیاز شماست. اینجا می تونید حتی یک وسیله تولید پاپ کورن مدل سال ۱۹۵۰ رو به امانت بگیرید! توضیح اینکه اینجا سینما بدون پاپ کورن و نوشابه اصلا سینما بحساب نمیاد!
اگر دنبال قرض گرفتن ابزار هستید – که بسیار پیش میاد، مثلا یکی از دوستان خودم صرفا برای تعویض باطری ماشینش مجبور شد یک آچار از کندین تایر بخره ۸۰ دلار! که البته بعد از اینکه کارش رو انجام داد، رفت و پسش داد و پولش رو پس گرفت! – می تونید سراغ Toronto Tool Library برید. دو شعبه این کتابخونه، یکی توی خیابون کوئین (غرب شهر) و دومی مجددا در خیابون دنفورث (شرق شهر) قرار دارن. بیشتر از ۵۰۰۰ ابزار، از پیچ گوشتی ساده گرفته تا اره برقی رو می تونید از این کتابخونه قرض بگیرید. همینطور می تونید با تخفیف، از پرینتر سه بعدی و دستگاه برش لیزر هم استفاده کنید (به پرینتر سه بعدی در اکثر کتابخونه های تورنتوی بزرگ هم دسترسی دارید). هزینه اشتراک این کتابخونه، از ۵۰ تا ۱۰۰ دلار در ساله.
Pret a Preter یک کتابخونه برای لباسهای خاصه که در تقاطع بلور و بترست قرار داره. مثل مزونهای لباس ایران که برای شب عروسی می تونستید لباس عروس کرایه کنید، اینجا هم برای مراسم خاص بدون اینکه نیاز به خرج آنچنانی داشته باشید قادرید از ۱۵۰ لباس مختلفشون استفاده کنید. تولیدات طراحان معروفی مثل Clover Canyon و Versace در این مرکز قابل استفاده هستند و حتی می تونید از خدمات مشاوره این مرکز برای انتخاب مناسبترین لباس استفاده کنید. اشتراک این کتابخونه مجانیه اما به ازای استفاده از لباس ها باید هزینه پرداخت کنید.
یک کتابخونه دیگه، The Kitchen Library واقع در اگلینتون – شرق و همینطور ریجنت پارک هستش که همه اقلام مورد نیاز برای پخت و پز، از بستنی ساز گرفته تا آرامپز رو در اختیار شما قرار میده. هزینه اشتراک هم ماهی ۹ دلاره.
و اما جالبترین این کتابخونه ها، Toronto Seed Library که به شما اجازه میده محصولات ارگانیک خودتون رو تولید کنید. در ۲۰ نقطه شهر می تونید به این کتابخونه دسترسی داشته باشید (که احتمالا امسال تابستون یکی از سرگرمی های من خواهد بود) و میتونید بذرهای مورد نیاز خودتون رو از اونجا تهیه کنید. هزینه اشتراکی در کار نیست، اما کمک به خیریه هایی که در زمینه تولید غذا فعالیت می کنن توصیه میشه.
(این مطلب برگرفته از مجله تورنتو لایف است)

۳۶ نظر

  1. مطلب مفیدی بود.
    شما تا به حال پست هایی درباره کسب و کار نوشته اید، اما اگر امکان دارد پستی درباره ایجاد کسب و کار برای تازه واردین به کانادا و اینکه چه کسب و کاری در کانادا بهتر است، بنویسید. ممنون

    • امير حسين روشناس

      در مورد ایجادش، بنظر من بهتره با یک حسابدار و یک وکیل قبل از اقدام بکار مشورت کنید و خود این افراد میتونن شما رو برای مراحلش راهنمایی کنن. در مورد اینکه چی بهتره، اگر اطلاع داشتم خودم هم اقدام می کردم!

  2. تو ایران به دوست و همسایه یه چیز قرض میدیم میبره پدر دستگاه رو در میاره و اوراقش میکنه بعد از چند سال بهش یادآوری میکنی میاد سرت منت هم میزاره که ای بابا…اون که خراب بود و کارم راه نیفتاد! چه برسه به اینجور کتابخونه ها… اگه تو ایران باشه طرف میبره دیگه نمیاره. مثلا یکی از مشتری هام کارت ملی خانمش رو پیش من گرو گذاشت دیگه نیومد دنبالش نبرد…واس ۹۰ هزار تومن پول. ولی یه سوالی داشتم راجع به اون آچاری که رفیقت بعد از انجام کارش رفت پس داد و پولشو پس گرفت.امثال این قضیه رو زیاد شنیدم و ظاهرا مشتری مداری اونجا خیلی زیاده. پس کاسب کارهای اونجا با این توصیف چه جوری کار میکنن و پول در میارن؟

    • امير حسين روشناس

      همه که مثل ما ایرانی ها نمیشن! اینحا همه چیز گارانتی رضایت شما رو داره (مگر اینکه صراحتا ذکر شده باشه، که میگن final sale است).

      • دوستان میتونین کالایی رو تو ایران نام ببرین که گارانتی رضایت داشته یاشه؟ امیر جان اون جا جنس چینی هم هست؟ جنس چینی هم گارانتی رضایت داره؟

  3. چقد هزینه های زندگی پایین میاد و میشه تجربه های جدید داشت.
    بنظرم با یه سری تمهیدات خاص میشه این ایده رو تو ایرانم پیاده کرد و جواب هم میده

  4. سلام
    چقدر جالب و متفکرانه است این ایده ای که به کار بردن.
    از شما هم ممنون که در مورد این امکانات اطلاع رسانی می کنید.

  5. خیلی خوبه این ایده. ممنون که اطلاع رسانی کردید. فقط امیدوارم وسایلشون تمیز باشه که من خیلی استقبال میکنم در اینصورت.
    توی ایران دانشگاه به ما کفش اسکیت قرض میداد که اسکیت یاد بگیریم ،بعد از هر جلسه باید جفت پا میرفتیم توی وایتکس که پا ضدعفونی بشه. :))))

  6. سلام آقای روشناس خدا قوت
    من یه چند وقتیه که با سایت شما آشنا شدم ،و واقعا خوشحالم از این آشنایی 🙂
    ، تقریبا دارم تمام مطالب سایتتون رو از اول می خونم ، خیلی مفید هستن به شخصه واسه من . اگر تعریف نباشه چون یه واقعیت هست خیلی خوب و باحال و کامل مطالب رو مینویسید ، من ازشون لذت میبرم حتی بعضی وقت ها یکی دو ساعت به کوب مطالب رو میخونم (من خیلی نیاز داشتم به این مطالب .ممنون. )
    این مطلبتون هم جالب بود و واقعا لذت بردم ، خیلی خوبه که همچین قوانین و مراکز وجود داره در اونجا ، همه اینها دست به دست هم میده که یک فرهنگ درست و خوب ایجاد بشه و هم در توسعه کشور ، به خاطر همینه کانادا داره همیشه بهتر میشه و رو به نقطه توقف یا رو به عقب نیست
    راستی یه سوال داشتم از مطالب قبلیتون که میخونم اگه سوال داشتم میتونم تویه همون قسمت واستون سوال بذارم یا براتون ایمیل بکنم (ممنون میشم اگه جواب بدین.) .
    بازم تشکر میکنم از نوشتنتون و براتون آرزومندم به خواستهاتون برسین همه خواسته هاتون و از زندگی که دوباره شروع کردین تویه این مدت بتونین لذت ببرین.
    به امید دیدار

    • امير حسين روشناس

      سلام
      ممنون از لطفتون.
      هرجایی سوال بپرسید من همونجا می تونم جوابش رو بدم، برای من فرقی نمی کنه.

  7. جالب بود.ممنون.

  8. خیلی جالب بود.شما خودتون استفاده کردین ازین سیستم؟ وسایلش خوب و کارامد هست؟ منظورم کیفیتشه اخه به قول دوستان تو ایران هرکی ببره داغون میکنه بر میگردونه!

    • امير حسين روشناس

      نه خودم استفاده نکردم. اما به طور کلی اینجا کسی پدر کشتگی با چیزی نداره!

  9. سلام.باتشکرازمطالب بسیارخوبتون.لطفا درمورد اززشیابی مدارک تحصیلی اگرامکان دارد کمی توضیح دهید.واینکه آیا بهتراست قبل ازورود به کانادا برای ارزشیابی مدارک اقدام کنیم یا بعد ازورود به کانادا؟

    • امير حسين روشناس

      در مورد درس و تحصیل اصلا اطلاعی ندارم. اما در مورد معادل سازی, فکر کنم بهتره اینجا اقدام بشه.

  10. سلام
    چه ایده زیبا و جالبی
    چقدر این مملکت(نه اون مملکت) از هر نظر پیشرفت کرده که شهروندانش میتونن تو کوچکترین چیزها مثل ابزار اشتراک داشته باشن.
    تورنتو لایف هم چه سوژه های جذابی داره

  11. این جالب بود اما جای بحث نداره 🙂

  12. سلام، بنده هم خواستم اینجا ازت بابت زحمتی که بهت دادم تشکر کنم و همینطور حال و احوال کنم و بدونم در چه حالی، خوبی سلامتی؟ نبود پست جدید صرف نبود سوژه هست فقط یا خدای نکرده احوالاتت بهم ریخته؟

  13. سلام جناب آقای روشناس
    بنده مدتی است مطالب وبلاگ شما را می خونم و واقعا ممنونم از این همه اطلاعات مفیدی که در اخیتار بقیه قرار می دهید. واقعا جای قدردانی داره. من یک سؤالی هم از شما دارم که خیلی ممنون می شم اگر اطلاعی در این زمینه دارید، به من کمک کنید. آیا شما از شرایط خانه های دولتی در تورنتو اطلاع دارید؟ اینکه به همه تعلق می گیره؟ یا کاملا رایگان هست یا نه؟ بنده سه سال قبل متاسفانه ناآگاهانه مهاجرت کردم. البته الان در ایران هستم ولی قصد برگشت به کانادا را دارم اما هزینه اجاره خونه برای من خیلی زیاده. آیا می تونم برای مدتی از این خانه ها استفاده کنم؟
    خیلی متشکرم و برای شما آرزوی سلامتی و موفقیت روزافزون دارم

    • امير حسين روشناس

      سلام
      منظورتون از خانه های دولتی رو متوجه نشدم. نمی دونم چنین جاهایی وجود دارند یا خیر. اما دولت برای افراد دچار مشکلات مالی، کمک بسیار مختصری (اگر اشتباه نکنم، ماهی حدودا ۷۰۰ دلار) در نظر میگیره که البته برخورداری از اون هم مستلزم شرایط خاصیه و هم سابقه اعتباری شما رو بشدت خدشه دار می کنه (در این حد که هیچ کارت اعتباری نمی تونید داشته باشید). کلمه Welfare رو برای استانی که مد نظرتون برای زندگی هست رو جستجو کنید تا اطلاعات مورد نظرتون رو پیدا کنید.

  14. سلام امیر جان وقتتون بخیر
    میخواستم سوال کنم اونجا شرایط و بازار کارهای تاسیساتی مثل تعمیرات کولر چیلر و پکیج به صورت هست و اینکه از کجا میشه یرای کار شروع کرد

    سپاس

  15. محمدعلي اعتمادي

    با عرض سلام خدمت آقای روشناس و همچنین تشکر فراوان بابت پست های انرژی بخشی که برروی سایتتون قرار میدید. یه چند وقتی هستش که مطالب سایتتون رو دنبال میکنم و خودم هم بعد از اتمام خدمت سربازی قصد مهاجرت به کانادا رو دارم. یه سری ابهام توی ذهنم هستش که ازتون میخوام بهم مشورت بدید.
    در ابتدا میخواستم بدونم بعد از ورود به کشور کانادا برای اولین بارچقدر طول میکشه تا pr رو از دولت دریافت کنم؟ و آیا امکان این وجود داره که بعد از دریافت کارت pr به ایران برگردم و ادامه زندگیم رو اینجا بگذرونم؟ چون یکی از دوستان میگفتند که طی ۵ سال می بایست ٢ سال حضور در کشور کانادا ثبت کنیم تا pr مون دائمی بشه و در غیر اینصورت pr باطل میشه. و در کل هدف نهاییم از مهاجرت به این کشور فقط و فقط گرفتن اقامت کانادا هستش و پاسپورت تو الویت بعدیم قرار داره. با توجه به اینکه من در هر سال بیشتر از ٣ ماه رو نمیتونم در خارج از ایران بگذرونم(به دلیل اوضاع کاریم) به نظر شما باید قید مهاجرت به این کشور رو بزنم و یا راه حلی
    برای این مشکل وجود داره؟ در ضمن بنده تا حد زیادی شرایط مهاجرت به کانادا رو از نظر سابقه کار، نمره آیلتس و رشته و مدرک تحصیلی دارم.
    با تشکر فراوان و پوزش بابت طولانی شدن متن ارسالی

    • امير حسين روشناس

      سلام
      مطلبی که دوستتون گفته اند صحت داره. یعنی برای حفظ PR باید در هر ۵ سال، ۲ سال در خاک کانادا حضور فیزیکی داشته باشید وگرنه اقامتتون رو از دست خواهید داد. استثنائات و تقلبهایی که بعضی افراد می کنند رو در نظر نمی گیرم و توصیه هم نمی کنم، چون اداره مهاجرت خیلی زرنگتر از این حرفهاست که گول بخوره!
      شما به محض ورود به خاک کانادا (چیزی که اصطلاحا بهش میگن Landing) یک PR هستید و حتی اگر کارتش رو در دست نداشته باشید (معمولا ۶ هفته طول میکشه تا کارت PR به نشانی که میدید ارسال بشه) با شما مثل یک مقیم رفتار میشه. البته اگر کارت رو نداشته باشید و خارج ازخاک کانادا باشید، باید برای ورود مجدد از سفارت کانادا درخواست Travel document کنید (آنکارا، استانبول یا کشور امارات).
      در کل با توجه به زمان آزادتون، حفظ اقامت کار ساده ای نیست. در کنار اون، تا در کانادا زندگی نکنید و در این جامعه با مردم مراوده نکنید، از مزایای کانادا بی بهره خواهید موند. یا دل بکنید از ایران و بطور کامل بیایید اینجا. یا دندون مهاجرت رو بکنید و به زندگیتون در ایران بچسبید.

  16. شازده کوچولو

    سلام
    میشه لطفا کمی بیشتر در مورد کتابخونه ی بذر توضیح بدید؟
    ضمنا یکی از اقوام از ایران به من چندین مورد بذر گل نادر سفارش داده براش ببرم و نمیدونم این کتابخونه کلا به درد من میخوره یا نه؟ ضمنا نمیدونم به طور معکوس انتقال بذر (از کانادا به ایران) مشکل دار خواهد بود یا نه؟

    • امير حسين روشناس

      انتقال بذر از هرکشوری به کشور دیگه ممنوعه، از مواردی هست که بسیار سخت گیرانه عمل می کنن. در حدی که من یکبار پسته همراهم بود، پرسید خامه یا بوداده.

      • شازده کوچولو

        اوکی. کانادا رو که میدونم توی برگه ای که توی همون هواپیما میدن “سید” رو نوشته اما موقع خروج کسی نمی پرسه بار چی داری؟ یا برای ورود به ایران کسی از ما نمی پرسه بار همراهت چیه؟ آیا دقیقا جایی اعلام کردند که ورود بذر از کشور دیگه به ایران ممنوع هست؟
        من دقیقا منظورم انتقال بذر از کانادا به ایران هست.
        دوم: کتابخونه ی بذر رو دقیقا میخوام بدونم چطور عمل میکنه؟ آیا فقط بذر در اختیارمون قرار میده یا خاک و محل کشت رو هم فراهم میکنه و آیا محدودیتی در خصوص (میزان و نوع) واگذاری بذر داره به افراد؟
        پیشاپیش ممنون از جواب!

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*