خانه » تفریحات » مدارس و جیب شما با هم تعطیل میشن!

مدارس و جیب شما با هم تعطیل میشن!

در اینکه محیط مدرسه جای بسیار مزخرفیه و بنده به شخصه کمال تنفر رو ازش دارم، هیچ شکی نیست! منتها حالا همه وانمود می کنن که علم و دانش خیلی خوبه و تنها راه رسیدن به سعادت، درس خوندنه و قربانیان این طرز تفکر بچه های بیچاره هستند، هرچند بچه هایی که دارن توی کانادا بزرگ میشن ظاهرا خیلی عشق و حال می کنن و محیط درس خوندنشون و خود دروسشون خیلی با اون سگدونی هایی که ما توش درس خوندیم متفاوته. ولی به هر حال، تکلیف تکلیفه و امتحان هم امتحان! فرقی هم نمی کنه کجا باشی، این دو تا مفهوم به تنهایی برای آمرزش گناهان بشریت کفایت می کنه.
وقتی که ایام مدرسه تموم میشه، دغدغه پدر و مادر ها هم شروع میشه که این عزیزان دلبند که گاهی هم خیلی آتیش پاره میشن رو چکار کنیم. اینجا هم ایران نیست که بچه رو بفرستی توی کوچه، بگی برو بازی کن، با چهار تا آجر و یه توپ پلاستیکی امید (که یادمه ۱۰ تومن می خریدیمش) از صبح تا شب فوتبال بازی کنن. اینجا خیر سرش مملکت پیشرفته و متمدنه! و همه این مزخرفاتی که به قول علی شکلات پیچش می کنن به معنی اینه که باید پول خرج کنی. بچه رو باید بفرستی کلاس، از کلاس ورزش و شنا گرفته تا کلاس عقیدتی و نمی دونم کمپینگ و غیره. این مطلب به حدی جدیه که بانک TD یک مطالعه آماری هم کرده و نتایج نشون میدن ۵۶ درصد خانواده ها مجبورن  برای تفریحات بچه هاشون از جیب مایه بیشتری بذارن. توی پست مربوط به باغ وحش تورنتو گفتم که برای ۴ تا دونه حیوون بیحال نفری ۲۸ دلار فقط پول بلیط می گیرن و دیگه بعد از گشت و گذار توی اون محیط به اون بزرگی، یقینا بچه ها گرسنه میشن و همونجا باید فکر یک وعده غذایی هم بود و خلاصه دردسرتون ندم، برای یک روز تفریح بیرون در یک خانواده ۴ نفره، حدودا ۱۸۰ تا ۲۰۰ دلار باید پول خرج کنید، چیزی تو مایه های ۶۰۰ هزار تومن ناقابل! و این عدد وقتی ترسناک میشه که تازه اومده باشی تورنتو و کار و درآمد هم نداشته باشی و مجبور باشی پولهایی که تومن تومن جمع کردی و ۲۷۳۰ تاش رو دادی و یک دلار گرفتی رو به همین راحتی هزینه کنی. ولی بچه مگه این حرفها سرش میشه؟!
اما این فقط یک قلم هزینه بود. همون مطالعه TD اعلام کرده برای ایام تابستون بچه ها، ۷۱ درصد خانواده ها برای هر بچه ۱۰۰۰ دلار پول هزینه می کنن و ۱۰ درصد هم گفتن که بیش از ۱۵۰۰ دلار به ازای هر بچه ای هزینه خواهند کرد. این هزینه ها از کجا تامین میشه؟ ۱۱ درصد مجبورن به پس اندازشون دست درازی کنن، ۱۳ درصد به کردیت کارتشون بدهکار میشن، ۲۶ درصد هم از هزینه های دیگه شون می زنن تا بتونن این مبالغ رو پوشش بدن (بقیه هم طبیعتا وضعشون خوبه و پرداخت این پول رو می تونن از درآمدشون متقبل بشن). البته یک کورسوی امیدواری هست و اون چیزیه تحت عنوان child care benefit، به این معنی که همه مون ۱۳ درصد مالیات ارزش افزوده میدیم، من بدبخت مجرد که هیچ هزینه ای برای دولت ندارم نزدیک یک سوم حقوقم رو میدم، تا خانواده هایی که بچه دارن برای بچه های زیر ۶ سالشون ماهی ۱۶۰ دلار و برای بچه های بین ۶ تا ۱۷ سال ماهی ۶۰ دلار دریافت کنن (این اعداد جدیده و قبلا فقط ماهی ۱۰۰ دلار به بچه های زیر ۶ سال می دادن). حالا این بچه ها قراره چه فیلی هوا کنن و از اون مهمتر، فیلی که هوا می کنن یقینا به من ارتباطی نخواهد داشت، مشکل دولت نیست و مشکل منه! بچگیم رو توی ایران گذروندم و وقتی به سوددهی رسیدم اومدم اینجا، باید حالا کار کنم و بدم بچه های دیگران مفت بخورن و بگردن و به ریش من بخندن!
بگذریم، این کمک های دولتی می تونه تا حدی اون هزینه های مربوطه رو پوشش بده ولی در این میونه لازم نیست همیشه از جیب مایه بذارید. چیزی که توی این شهر – مخصوصا در تابستون – زیاده، فستیوال های خیابونیه که مجانی هم هست و سر بچه رو میشه باهش گول مالید، هم خودتون با فرهنگ این مملکت و سایر ممالک آشنا میشید و هم سر بچه رو گرم کردید. و البته اگر نمی تونید در مقابل هزینه های ناخواسته مقاومت کنید، بهتر اینه که ماهانه یک مبلغی رو کنار بذارید تا در تابستون بتونید از طریق اون به این تفریحات بچه ها برسید. گاهی وقت ها هم، اگر برای برنامه های تفریحی زودتر اقدام کنید، امکانش رو دارید که هزینه ها رو پایین تر بیارید، مثلا برای شهربازی تورنتو به اسم واندرلند، توی زمستون می تونید ثبت نام کنید و کلی در هزینه های بلیط تابستون صرفه جویی کنید. و نکته آخر اینکه رسید هزینه هایی که برای بچه ها می کنید رو نگهداری کنید، ممکنه این هزینه ها رو بتونید از مالیات انتهای سالتون کسر کنید.
من برم بخوابم، فردا باید برم سر کار، تا بتونم هزینه تفریحات بچه های مردم رو بدم! خداحافظ!

۲۱ نظر

  1. ممنون از مطالب خوبتون که با قلم طنزتون خیلی به دل میشینه
    اینجا هم مالیات منظورم ایرانه ما ۳۰ درصد مالیات میدیم که ۲۳ درصدش با کارفرما و ۷ درصدش با ماست نمیدونم چرا اینقدر به ما هم زور میاد اونجا اونجوری مالیات بدیم
    اونجا که بودم حس بردگی به آدم دست میده مخصوصن همون اوایل که درآمد نداری و همش در حال مقایسه هستی.
    یه نکاتش مثبته و یه سری منفی که این مالیات بالا خیلی منفیش میکنه و رو اعصابه. مخصوصا برای اشخاصی مثل شما که مجرد هستن و واقعن هزینه ای برای دولت ندارن. اینا از سر شکم سیری قانون وضع میکنن که به ضرر مهاجرایی مثل ماست

    • امير حسين روشناس

      اون مالیات ایران رو تقریبا همه جا می پیچوندن، در حدی که من درآمدم ۵ برابر پدرم بود ولی بسیار کمتر از ایشون – که کارمند دولت بودند – مالیات میدادم. بعد هم بقول شما، ۲۳ درصد از جیب کارفرما میرفت، نه ما!

    • نمیدونم چرا پرداخت مالیات اینقدر براتون سخته؟ ما در سوئد چیزی بیش از یک سوم درآمدمون رو مالیات میدیم، و این مالیات صرف هزار و یک چیز میشه که یکیش هم خرجی ماهیانه بچه‌هاست. اینکه من به دلایل شخصی خودم نمیخوام بچه داشته باشم به من مربوطه اما وقتی میبینم مالیاتی که من میدم، درصدیش خرج خانواده‌هایی میشه که بچه دارن ناراحت نمیشم، چون من به عنوان آدم مجرد درسته که از این پول بهره نمیبرم، اما همینی که بر اثر یک اتفاق یک ماه در بیمارستان باشی و تنها هزینه‌ای که بدی معادل ۳٠ دلار باشه، این میشه سهم من مجرد از مالیات پرداخت شده توسط سایرین. بحث شکم سیری و ضرر مهاجرین نیست. شما هم شاید روزی بچه‌دار شدید و اونوقت دیگه قانونگذار شکم‌سیر نیست و مدعی خواهید شد که وظیفشه! نگاه طنز آمیز خوبه، و انصاف نیز هم 🙂

      • امير حسين روشناس

        آقای محترم! یادمه زمان دانشگاه هم همینطور مثبت بودی و اعصاب خورد کن! این قانون مالیات رو از پولدار بگیر بده به بیچاره ها, قانون رابین هودیه و یادته که رابین هود گذشته از همه چیز, یک دزد بود! معلومه که من از مالیات دادن زورم میگیره, به من چه که جور یک عده آدم تنبل گشاد رو بکشم؟! باز اگر ایرانی بود یک چیزی. اونم که میرم بیمارستان (و بر خلاف تو که ۳۰ دلار میدی, من با OHIP هیچی نمیدم!) باز از قبل چند برابرش رو پیش پیش ازم گرفتن!

    • البته ۳۰ درصد بیمه هست و مالیات رقمی هست که بستگی به حقوق داره و به اون ۳۰ درصد اضافه میشه.

  2. دیگه دل و روده کانادا رو درآوری ها. فکر کنم می شه یه کنسول بازی هم دست بچه ها داد که بشینن توی خونه و بازی کنن. البته این روش هم بچه ها را چاق می کنه و بعدا باید کلی خرج دوا دکترشون کرد!!

  3. اون بیمه ست که ۲۳ درصد سهم کارفرما و ۷ درصد سهم کارمنده ، مالیات رو همشو خودمون میدیم، سرماه جیرینگی از حقوقمون کم میشه، ولی بازم دم پرزیدنت روحانی گرم که مالیات کارمندارو کم کرد

  4. قانون گزارا نمیدونم چرا همیشه یه پاشون میلنگه , اونم تو همه کشورا , ,,, سگدونی وقعا واژه مناسبی واسه مدارس (تویله) های ایران هست اونم با وجود یه مشت معلم گاو و گوسفند

  5. سپاس از شما که خرج هزینه بچه های مردم رو می دید. اگه در ایران هم اینچنین بود دغدغه فرزند اوری بسیار کم می شد:دی

  6. سلام
    باز خوب شما دقیقا میدونید سرنوشت مالیاتی که پرداخت می کنید چی میشه
    اما ما….

    • امير حسين روشناس

      نه ما هم خیلی دقیق نمیدونیم. اونی که میگیرن رو معلوم نیست به چه دلیلی میبرن خرج جنگ توی عراق میکنن یا در ساخت هواپیمایی جنگنده اف ۳۵ مشارکت میکنن.

  7. من الان از گفتگوی در کامنت ها متوجه شدم شما از اینکه مالیات رونمی شه مثل ایران دور زد ناراحتی. ترجیح می دادید که بقیه حتی پدر کارمندتون مالیات بدن ولی شما ندید.
    البته جالبه که وقتی پز مجانی بودم OHIP رو می دید هم اینقدر انصاف ندارید که بگید همون هم از مالیاتی که می دید پرداخت می شه.

    البته شما هم مثل همه حق داری که چیزی روی اعصابت باشه.. ولی یک راه ساده بهت پیشنهاد می دم. اگه به نظرت اینقدر سیستم یک کشور دزد است و ناراحتت می کنه می تونی توش نمونی. اگه تصمیم گرفتی بمونی تو کانادا و مالیات و به قول خودت خرج پدر و مادر و بچه های بقیه رو بدی یعنی حتما زندگی یک جنبه های مثبتی هم داره که شرط انصافه اونها رو هم بگی.
    به هر حال سیستم و قانون یک مجموعه و بسته بزرگه. همون مجموعه قوانینی که جنبه های مثبت زندگی در این کشور رو ایحاد کرده بر اساس این مالیاتهاست.

    • امير حسين روشناس

      مالیات گرفتن دولت ها, سبک رابین هودی از پولدار بگیر بده به فقیره, همونطوری که قبلا هم گفتم, رابین هود از دید یک عده منجی بود ولی در اصل یک دزد بود. مسلما هم من و هم خیلی های دیگه ترجیح میدیم مالیات ندیم.
      پز OHIP رو میدم و مشکلی هم ندارم که برای این مسائل مالیات بدم (اما فقط برای ساکنین کانادا, نه اینکه مثلا طرف بیاد, بعد از یک مدتی پدر و مادر و پدر بزرگ و مادر بزرگ و … بریزه توی هواپیما و بیاره اینجا, بعد من پول بیمه درمانی اون ها رو هم بدم – والدین خودم هم بخوان بیان اینجا از ایران براشون بیمه میخرم). مالیات من اگر قرار باشه هزینه بلند پروازی های محافظه کاران کانادا رو بده که در ساخت جنگنده اف ۳۵ مشارکت کنن در حالی که اصلا تهدید نظامی بر علیه این مملکت نیست, اگر قرار باشه هزینه مشروب خوردن یک عده آدم بی مصرف جامعه رو بده که welfare میگیرن و خیلی چیز های دیگه, بله مسلما باهش مخالفم.
      همیشه هم سعی کرده ام همه جوانب رو مطرح کنم, شما ظاهرآ فقط همین یک پست من رو خوندید و بلافاصله نتیجه گرفتید که من فقط سیاه نمایی میکنم. در مورد انتخاب محل زندگیم هم, نه از شما نه از کس دیگه ای پیشنهاد نخواستم.
      راستی یک چیز دیگه… اینجا هم مثل خیلی جاهای دیگه دنیا, پولدار هاش کمتر از بقیه مالیات میدن. کتاب رابرت کیوساکی رو بخونید متوجه میشید که همه جای دنیا پولدار ها کمتر از بقیه مالیات میدن, کانادا و ایران و امریکا خیلی فرقی نداره! پیدا کردن راهش ی کم زمان میبره, اما کاملا امکان پذیره.

      • خداییش بعضی از اظهارنظرات دوستان راجع به پستای شما رو ادم میبینه قاطی میکنه.
        ادم مگه چقدر میتونه نچسب باشه؟
        (خودم هم جوابشو نمیدونم).

  8. چه جالب!این که گفتین به ازای بچه ها یه پولی در ماه به خانواده ها میدن چیز خوبیه.فکر کنم همون مقدار پول جبران هزینه های تابستون بچه رو میکنه.ولی کاملا بهتون حق میدم حرصتون بگیره از مالیات دادن.ایشالا شمام به زودی عایله مند میشین کمتر بهتون زور میاد :))

  9. من از وقتی مطالب امیرحسین میخونم. ترسم از قدمی که داریم بر میداریم بیشتر میشه.
    ولی وقتی شرایط مشابه رو مقایسه میکنم. دلم آروم تر میشه.
    ولی خودم تو ایران حاضرم یک سوم درآمدم مالیات بدم
    اما به جاش برای آبادانی درمان حمایت از بخش خصوصی و…. بشه
    ما محل زندگیم پردیسه توی مسافت ۱۵ کیلونتری اتوبان داریم ۳۰۰۰تومن عوارض میدیدیم.
    پس مالیاتی که میدیدیم چی؟
    نباید بخشی از این عوارض رو جبران بکنه؟
    اینجا قانون میذارن واسه طرح و ترافیک . برای جلوگیری از آلودگی هوا.
    اما خیلی راحت اگه پول داشته باشی می ری تو سایت مجوز عبور طرح میخری و میرینی تو قانون و تولید سرطان میکنی.
    پولشم بجای اینکه هزینه تو حمل و نقل عمومی بشه صفر به فیش حقوقی مدیران میکنه.

  10. راستی توی کانادا اتوبان ها از تون عوارض میگیرن؟

  11. والا این هزینه ها توی ایران هم هست..یعنی تعطیلات تابستونی مخارج ما دو یا سه برابر میشه..چون بچه ها گردش می خوان کلاس می خوان..بیرون رفتن خوراکی می خواد وووووو

    اما در کنار این هزینه های تابستونی..از اول مهر هم باید کلی پول مدارس و مهد های غیر انتفاعی را بدیم تا شاید شاید یه نمه به درک و شعور بچه ها اهمیت داده بشه…که همون یه نمه هم اجابت نمیشه…مثلا دختر ۵ ساله و نیمه من نزدیک های عاشورا و تاسوعااز مهد اومد(مهدی که کلی گشتیم وبا توجه به درامدمون کلی هزینه دادیم که محیطش و رسیدگیش بهتراز باقی مهد ها باشه) و با بغض و گریه می گه می دونی دشمن امام حضرت حسین سر بچه هارو می بره؟ و از اونجایی که قضیه سر بریدن و علی اصغر و اینها درست متوجه نشده بود…خیلی ترسیده بود می گفت مامان بناست سر ماها رو هم ببرن…یا وقتی میگه مربی به بچه ها میگه شما بچه های بدی هستید…….

    یاوقتی در جلسه اولیا و مربیان مهد به مربی ها میگم..به بچه ها محافظت از بدنشون را اموزش بدید…بهشون نه گفتن را اموزش بدید…برای جلوگیری از تعدی..مربی ها سرخ می شن و لبهاشونو می گزند…خیلی سر سری می جواب می دن باشه باشه..ونخودچی می خندن…

    با اوصافی که از مدارس اون ور خوندم..هزینه های تابستانی به بی هزینه بودن مدارس در طول سال تحصیلی و محیط اروم و خوبش به در میشه..

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*