خانه » مدیریت مالی » سرمایه گذاری خرد در کانادا

سرمایه گذاری خرد در کانادا

توی ایران از هر کسی بپرسی با پولم چکار کنم؟ گزینه هایی از قبیل دلار بخر، سکه بخر، ملک بخر رو می شنوید. تقریبا هم این سه تا گزینه پای ثابت همه توصیه هاست و بندرت پیدا میشن آدمهایی که پیشنهادات دیگری داشته باشند. من هم کمابیش با این موارد موافق هستم و متاسفانه بورس در ایران جزو گزینه هاییه که اصلا و ابدا به کسی توصیه نمی کنم. چرا که بیشتر از اون که جانب منفعتش پررنگ باشه، احتمال این هست که سرمایه گذاریتون رو کلا بر باد بده. خیلی از دوستان و اطرافیانم رو می شناسم که در بوس سرمایه گذاری کردن و بعد از مدتی – که حتی در مواردی منتفع هم شده اند – اما در انتها با ضررهای خیلی بزرگی مجبور شدن که قید این سرمایه گذاری رو بزنن و اگر چیزی مونده باشه، از سوختن بیشترش جلوگیری کنن.
حالا وقتی میاییم کانادا، دیگه از سکه امامی و نیم بهار و ربع بهار و اینها خبری نیست. خرید ملک (که در ایران هم برای خیلی از ما دور از دسترس بود) متاسفانه با اوضاع بالا رفتن سرسام آور قیمت ملک در جایی مثل تورنتو باز هم از دسترس ما خارجه – حداقل در سال های اولیه ورودمون به کانادا و تا قبل از فراهم کردن پول مناسب برای پیش پرداخت خونه و استفاده از وام بانکی.
پس چکار کنیم؟ بانک ها هم که خیلی لطف کنن، میان و به سپرده ات در بهترین حالت یک درصد سود میدن و الان هم که اعداد خیلی پایین تر از این حرفهاست. تازه، به همون دوزار سودی که میدن، مالیات هم تعلق می گیره و بانک براتون یک نامه هر سال صادر می کنه که انقدر من بهت سود پرداخت کردم، جزو درآمدهات اظهارش کن و مالیاتش رو هم به دولت بده! در کنار این مساله، کانادا یک قدرت اقتصادی مهمه و شرایط اقتصادیش تقریبا با ثبات، دلار کانادا هم جزو ارزهای معتبر و قدرتمند دنیاست و از همه مهمتر اینکه، الان دیگه گزینه های سرمایه گذاری بین المللی هم پیش روی شماست. در ساده ترین شکلش، امکان دسترسی به بورس های همسایه جنوبی یعنی ایالات متحده به راحتی فراهمه و اگر کمی اهل بورس و سرمایه گذاری باشید، گزینه سرمایه گذاری در وال استریت و بورس داوجونز و شیکاگو و نزدک، حتی فکر کردن بهش احساس باکلاسی رو به آدم تزریق می کنه!
اما باید حواستون خیلی جمع باشه! این بورسها و عناوین پر طمطراق و اسامی دهن پرکن و معروف، خیلی بی رحم تر از اونی که فکرش رو بکنید هستند و اینجا هم به چشم بر هم زدنی، حاصل خون دل خوردن و قطره قطره جمع کردنتون رو میزنن توی رگ، یک پیچر آب جو هم روش! معمولا اینجا کسی بعد از منفعت مالی یک لیوان آب نمی خوره!
خب پس اینم نشد. تکلیف چیه؟
از اونجایی که این جامعه بر مبنای اصولی چیده شده، به این معنی که اگر مهندس کامپیوتر باشی کسی ازت انتظار نداره در زمینه تولید سوخت هسته ای اظهار نظر کنی یا برای درد بین دو تا کتف نسخه پزشکی بپیچی، اومدن و برای افرادی که دانش اقتصادی بالایی ندارن و قرار هم نیست داشته باشن، امکاناتی رو فراهم کرده ان که بتونن با ریسک کمتر و معقولتری به حفظ سرمایه شون بپردازن و در کنار این فعالیت اقتصادی، اگر دوست داشته باشن دانششون رو هم بالا ببرن.
در پست های قبلی به دو تا گزینه RRSP و TFSA اشاره کردم. این دوتا حساب در کنار مصارف بازنشستگی و معاف از مالیاتی که دارند، این امکان رو به شما میدن که در زمینه های مختلف سرمایه گذاری هم بهشون توجه کنید. به بیان دیگه، تنها راه داشتن حساب TFSA و RRSP، بانکها نیستند. اتفاقا از این منظر، بانکها بدترین گزینه برای این حساب ها هستند، چون هزینه ای که از شما دریافت می کنن خیلی بالاست و میزان سود پرداختی خیلی کم. بذارید مثال بزنم. شما می تونید مثلا در بانک RBC یک حساب TFSA داشته باشید. اگر این حساب جزو مواردی باشه که سود تضمین شده ای دارند، مبلغ این سود بسیار بسیار جزئی و در حد نزدیک به صفره، چه برسه به اینکه توانایی حفظ ارزش پول شما در مقابل تورم رو داشته باشه. اگر بخواهید از حالت تضمین شده فاصله بگیرید، اولا باید ریسکش رو قبول کنید و در ثانی هزینه ای که بانک از شما می گیره برای مدیریت پول شما، مبلغ بالاتری به نسبت بقیه گزینه هاست.
گزینه های دیگه چیه؟ در کانادا هم مثل ایران، شما امکان این رو دارید که اوراق مشارکت در پروژه های مختلف دولت رو خریداری کنید. به این اوراق، Bond گفته میشه و معمولا سودشون از طرف دولت تضمین شده است. علاوه بر اوراق دولت کانادا، سایر کشورها هم اوراق مشارکتشون رو در کانادا عرضه می کنن، حتی یک سری تبلیغ توی ایستگاه اتوبوس دیده بودم که اوراق مشارکت دولت رژیم صهیونیستی رو تبلیغ می کرد!
یک امکان دیگه، GIC یا Guaranteed Investment Certificate است که از طرف بانک ها و موسسات مالی عرضه میشه. باز هم همونطوری که از اسمش بر میاد، پرداخت سود و اصل سرمایه گذاری در سررسیدهای مربوطه ضمانت شده است.
برای یک آدم محافظه کار، این دو گزینه بهترین آپشن ها هستند، چون ترس از دست دادن اصل سرمایه رو ندارید و از طرفی سودش هم تضمین شده است. مشکل بزرگ این روش، اینه که مبلغ اون سود اینجا هم خیلی جزئیه. از سود بانکی که بانک بهتون پرداخت می کنه بیشتره ولی باز هم چنگی بدل نمی زنه.
راه حل سوم، اینه که کمی ریسک رو بپذیرید. یادمه توی بازار فرش که کار می کردم، میگفتن کسی که از ریسک بترسه، نه سود می کنه و نه ضرر. این حرف در گذشته شاید درست بود اما در شرایط عصر حاضر صحیح نیست، کسی که ریسک نکنه قطعا ضرر می کنه! ریسک حساب شده و با مدیریت، خیلی هم خوب و بجاست و میتونه منافع خوبی رو هم به همراه داشته باشه. ذکر یک نکته رو لازم می دونم و اون اینکه این منافع خوب با اون چیزی که در ایران شاهدش بودیم خیلی متفاوته، یعنی اینطوری نیست که در یک زمینه ای سرمایه گذاری کنید و یکسال بعد پولتون ۷ برابر بشه! اینجا نوسان سرمایه و پول زیر ده درصده و خود همین مساله است که باعث ثبات اقتصادی میشه، در ایران اون اندازه که نوسان نرخ ارز به اقتصاد و بازرگانی لطمه می زد، بالا رفتن قیمت دلار نمی زد!
ریسک مدیریت شده چطوره؟ شما می تونید در پورتفولیو یا سبد سهام بانک ها مشارکت کنید و از اون صندوق های سرمایه گذاری خرید کنید. این مساله همونطوری که اشاره کردم کمی ریسک برای شما به همراه داره اما در دراز مدت با توجه به اینکه معمولا این صندوق ها رو آدم های خبره و کار بلد اداره می کنند، براتون سود معقولی رو به همراه داره. اما هیچ چیزی مجانی نیست! در ازای خدمات این افراد خبره، شما ملزم به پرداخت هزینه هستید که معمولا بر مبنای درصدی از سرمایه گذاری شما محاسبه میشه. مثلا پرتفوی بانک مونترال (BMO Nesbitt Burns) یک درصد میزان پولی که سرمایه گذاری می کنید رو به عنوان کارمزد برداشت می کنه. مثلا اگر ۱۰۰ دلار پول سرمایه گذاری کنید، سالی یک درصد یعنی یک دلار از پول شما رو به عنوان حق العمل خودش برداشت می کنه. نکته مهم اینه که ممکنه سرمایه گذاری شما در طول سال دچار زیان شده باشه، اما صندوق یک درصد خودش رو برداشت می کنه و کاری به این نداره که شما سود کرده اید یا نه! معمولا همه بانکها از این قبیل موارد دارند، بغیر از BMO شما می تونید از خدمات واتر هاوس TD یا RBC dominion یا بقیه بانکها استفاده کنید.
در کنار بانکها، یک گزینه دیگه در چند سال اخیر پدیدار شده به اسم Robo adviser wealth management. ساده اش این میشه که در کنار مدیریت تیم کوچکتری از افراد خبره در زمینه سرمایه گذاری اقتصادی (که بانک ها هم از همون آدمها استفاده می کنند اما تیم هاشون بزرگتر و در نتیجه هزینه هاشون بالاتره)، از روشهای نرم افزاری برای مدیریت سبد سهام استفاده می کنند. شرکت هایی که این قبیل خدمات رو ارائه میدن، به اندازه بانک ها بزرگ و معروف نیستند و سرمایه هاشون هم در اون اندازه بزرگ نیست. اما در مقابل، بدلیل کمتر بودن بروکراسی خیلی چابک تر هستند و در عین حال بدلیل کوچیک بودن کل برنامه، هزینه هاشون معقولتره. مثلا اگر BMO یک درصد شما رو برای مدیریت وجوهتون شارژ می کنه، شرکت Wealthsimple نیم درصد بابت هزینه ها دریافت می کنه. گزینه جالب تر این شرکت ها، اینه که معمولا یک میزان اولیه از پول شما رو مجانی مدیریت می کنن، مثلا Wealthsimple پنج هزار دلار اولیه رو براتون مجانی مدیریت می کنه. گزینه باز هم جالب تر اینه که شما می تونید میزان ریسکتون رو خودتون مدیریت کنید و بهش بگید من  ریسک پایین یا متوسط یا بالا می خوام. با رسم نمودار خیلی هم راحت مطلب رو براتون توضیح میده:

سرمایه گذاری محافظه کارانه – ریسک پایین

سرمایه گذاری متعادل – ریسک متوسط

سرمایه گذاری با احتمال رشد بالا – ریسک بالا

تمام تصاویر فوق از برنامه رسم نمودار سایت Wealthsimple تهیه شده اند.
همونطوری که می بینید، ترکیب سرمایه گذاری و پخش پول ها در ریسک های مختلف، متفاوته و هر اندازه ریسک بالاتر میره، احتمال افزایش سود (و زیان) هم بالاتر میره. منتها در دراز مدت وقتی که نگاه می کنید، سرمایه گذاری ها همیشه خوب هستند.
توجه کنید که می تونید هم حساب TFSA، هم بازنشستگی خودتون رو در این صندوق ها داشته باشید و از سود معاف از مالیاتش استفاده کنید.
نکته نهایی اینکه، قبل از سرمایه گذاری در صندوق ها یا حتی بانک، همیشه یک emergency fund یا ذخیره احتیاطی برای خودتون کنار بذارید. این ذخیره احتیاطی باید به اندازه ای باشه که اگر مدتی بیکار بودید، تمام هزینه های جاری زندگیتون رو پوشش بده. مقدارش هم حداقل برای ۳ ماه باید باشه، اما بهتره ۶ ماه رو بتونه پوشش بده.

این آخرین پست وبلاگ در سال ۱۳۹۵ بود. سال ۱۳۹۵ – که سال میمون بود – مثل میمون بازی زیاد داشت. پر از خوبی و پر از دردسرهای ریز و درشت بود. اما برای من به علت پیدا کردن شریک زندگیم قطعا سالی به یاد ماندنی بود. برای همه خوانندگان عزیز آرزوی سال بسیار خوب و پرباری رو دارم. مطمئن هم هستم اینطور خواهد بود، سال ۱۳۹۶ سال خروس است و سال ۱۳۸۴ – که جزو بهترین سال های زندگیم بود – هم سال خروس بود. به امید دیدار در سال جدید.

گشت گرداگرد مهر تابناک، ایران زمین
روز نو آمد و شد شادی برون زندر کمین
ای تو یزدان، ای تو گرداننده مهر و سپهر
برترینش کن برایم این زمان و این زمین

۶۵ نظر

  1. پیشاپیش سال نو را به شما تبریک میگم .
    و از اینکه همیشه با مطالب گوناگون و مفید زحمت فراوان میکشید قدر دانی و تشکر میکنم و از خداوند برای شما و شریک زندگیتان آرزوی سلامتی و سعادت دارم .

  2. آقا بابت پیدا کردن شریک زندگی تبریک میگم.ایشالا سال خیلی خوبی داشته باشی.ممنون از راهنماییات

  3. سلام
    پیشاپیش سال نو مبارکککککک ، و بابت پیدا کردن شریک زندگیتون تبریککککک…..

  4. بسیار امیدوارم که روزی پولهام به سرمایه گذاری برسه که اونوقت میام و دوباره این پست رو میخونم،‌مثل بسیاری از مطالبتون که بهشون گاهی دوباره رجوع میکنم.

    سال نو شما هم مبارک و ممنون بابت مطالب مفیدتون.خوشبخت باشید انشالله.

    • امير حسين روشناس

      خیلی متشکرم. پس انداز کردن لازم نیست با عدد بزرگ باشه. فقط مثلا اگر قهوه خوردن بیرون رو ترک کنیم و بجاش در خونه قهوه مون رو درست کنیم، با پول هر هفته اش میشه سرمایه گذاری رو شروع کرد! به همین سادگی.

  5. تبریک بابت ورود عشق به زندگیتون و انشاله که بهترین سال و بهترین اتفاق ها رو پیش رو داشته باشید.

  6. در مورد سرمایه گذاری بورس فکر میکردم ایمن تر و با ثبات تر از بورس ایران باشه‌‌‌‌!!؟
    در بورس ایران صورت های مالی منتشره حتی حسابرسی شده قابل اعتماد نیستند، اخبار دست اول به فروش میرسند و شدیدا ضابطه وجود داره به همین دلیل ریسک بالایی داره . مشکل بورس کانادا و آمریکا چی هست؟

  7. سال جدید رو خدمت شما و بانوی محترمتون تبریک میگم ایشالا سالی پر از خوبی و نشاط رو در کنار هم داشته باشید

  8. سلام
    الان که دارم برات کامنت میذارم ۶ دقیقه تا سال تحویل مونده
    ارزوی بهترینهارو برات دارم
    هرجا که هستی موفق باشی

  9. سلام عیدتون وپیداکردن شریک زندگیتون مبارککتون باشه؛مطلب مفیدوخوبى بود.

  10. خوشبخت باشید.

  11. تبریکات ویژه برای پیدا کردن شریک زندگی….شاد و سلامت در کنار هم باشید…آمییین

  12. سلام نوروز مبارک امیدوارم سال خوبی در پیش داشته باشین.

    من دو سوال راجب خرید سهام بازارهای بورس آمریکا و کانادا داشتم و اون اینه که میشه میانگین قیمت خرید سهم کم کرد؟(روش مارتینگل) یعنی مثلا ۱۰۰۰ عدد از سهام شرکتی در قیمت ۱۰$ میخریم قیمت سهم افت میکنه تا ۵$ و دوباره از این سهم خرید میکنیم به تعداد ۲۰۰۰ عدد و میانگین خرید ۳۰۰۰ سهم میشه ۶٫۶$ یا نه اینطور نیست و خرید دوم یه خرید مستقل و جدید حساب میشه؟ یه سوال دیگه اینکه سهام بازارهای بورس آمریکا و کانادا فقط پوزیشن بای میشه رو سهام انجام داد یا مثل بازار فارکس پوزیشن سل هم داره؟

    تشکر از شما برای مطالب مفیدی که برای عموم در سایت قرار میدین

    • امير حسين روشناس

      هر دو سوالتون خیلی تخصصیه و من متاسفانه در مورد بورس اطلاعاتم حتی ابتدایی هم نیست. سرمایه گذاری در شرکتهایی مثل Wealthsimple رو هم به همین دلیل پیشنهاد می کنم، که کسانی که مثل من دانش و تجربه کار در بازار سهام رو ندارند از این خدمات استفاده کنند.

      • تشکر از شما برای پاسخگویی. من به خاطر اینکه شغلم در ایران خریدو فروش سهام. و این ۲ سوال ابهامی هستند که راجب بازارهای بورس کانادا امریکا دارم و میخوام برای اقامت کانادا اقدام کنم این ۲ سوال برام مهم بود چون شیوه خرید من به اون شیوه سوال شماره یکم بر میگرده. باز هم ممنون از لطف شما

  13. سلام.سال نو مبارک.امیدوارم سالهای خوبی رو در کنار شریک زندگیتون سپری کنین.مملو از عشق و برکت.

  14. سلام – سال نو را به شما و بانوی گرامی ، تبریک میگویم و بهترین ها را برایتان در سال جدید آرزومندم .

  15. سلام آقای روشناس

    سال نوتون مبارک باشه و تبریک میگم بابت ازدواجتون. به سلامتی و میمنت.
    حدودا دو ماه پیش هم براتون کامنت گذاشته بودم و اینکه تازه به تورونتو نقل مکان کردم و دنبال کار میگردم. یادمه شما قبلا با یکی از شرکتهای کاریابی کار کرده بودین. امکانش هست مشخصات اون شرکت رو و نحوه کارشون رو بپرسم؟ من مستر کامپیوتر ساینس دارم و البته سه سال هم دکترا خوندم و به علت مهاجرتم به انگلیس دکترا رو ادامه ندادم. ممنون میشم اگه بنده رو راهنمایی بفرمایین و همونجور که استاد نوربخش تو تهران مرکز میگفت: هیج چیز تو این دنیا مجانی نیست. لطفا بدون تعارف هزینه مشاوره رو برام ایمیل بفرمایین.
    روزتون خوش و ایام به کام.

    • امير حسين روشناس

      سلام. ممنونم.
      رسیدن بخیر. برای چیزی که مجانی دولت کانادا در اختیار همه میگذاره چرا می خواهید پول پرداخت کنید؟! من از خدمات Acces employment استفاده کردم و البته انتظار معجزه ازش نباید داشته باشید. ۱۰ الی ۲۰ درصد (برای من) مفید بود و ۸۰ درصد هم اتلاف وقت. منتها این چیزیه که توی کانادا باید بهش عادت کنید و خودتون هم باید همینطوری بشید، یعنی کارتون رو خیلی بزرگ و مهم جلوه بدید!
      در زمینه کامپیوتر البته تجربه عملی خیلی مهمه، من نمی دونم شما حیطه تخصصی که دارید چیه. اگر برنامه نویسی باشه ورود به بازار کار خیلی سخت نیست.

  16. ممنونم بابت جواب آقای روشناس. زمینه تخصص ام تو مستر و دکترا دیتا ساینس بودش. برنامه نویسی تو R و جاوا اکلیپس انجام دادم. بیشتر دمبال کار جونیر دیتا ساینتیست ویا آنالیست هستم. البته هفته پیش هم جریانات مشابه ناخوشایندی که شما هم با چند تا شرکت تجربه کردین پیش اومد. هزینه های اینجا بالا هستش و میخوام سریعا وارد بازار کار بشم. ممنونم بابت راهنمایی. الان پیگیر میشم اکسس رو. بنده تصور کردم مثل انگلیس هستش که بعضا شرکتهای کاریابی پول میگیرند و کار پیدا میکنند.

    • امير حسين روشناس

      موسسات کاریابی اینجا هم هستند و بهشون میگن recruiter. می تونید سراغ اونها هم برید ولی متاسفانه نداشتن تجربه کار کانادایی در حال حاضر مشکل شماست. البته اگر در سطوح جونیور دنبال کار باشید ممکنه بتونید باهشون کنار بیایید.
      نمونه این شرکت ها هم، Robert Half و Randstat هستند.
      برای رشته شما، احتمالا بانک ها یا موسسات بزرگ مثل لابلاز گزینه های خوبی هستند.

  17. ممنونم از راهنماییهاتون. بله به علت نداشتن تجربه کار کانادایی الان احساس میکنم که کارم سخت هستش. البته تو انگلیس هم همین بود و به مراتب بدتر چون ایراتی بودم و انگلیسیها هم با اون چشمهای نافذشون نژادپرستی رو میکردن تو مخ آدم. اما خوب اونجا کار پیدا کردم و تازه داشتم پا میگرفتم که اومدیم اینجا. دیگه واقعیتش انرژی کالج رفتن و این بند و بساطها رو هم ندارم. با همین رکروئیترها ادامه میدم و نشد هم سعی میکنم که یک سرتیفیکیت بگیرم و با اون اپلای کنم. ممنونم باز هم بابت صبر و حوصله ای که به خرج دادین. اگه موفق به گرفتن کار بشم حتما اطلاع میدم.
    موفق باشین.

  18. سلام امیر حسین جان. سال که کهنه شد ولی ایشالا ۱۲۰ سال با خوشی کنار با همسرت کنار هم زندگی کنین.یه سوال. با ترید کریپتو کارنسی آشنا هستی؟ معمولا به اسم بیت کوین میشناسن. درامد خوب بدون احتیاج به پرداخت تکس

    • امير حسين روشناس

      سلام و ممنون.
      بله آشنا هستم منتها پول حقیقی رو آدم توی دستش میگیره باز سرش کلاه میره! دیگه وای به پول مجازی و hash code!

  19. آقای روشناس اگه وقت آزاد پیدا کردید برید آکواریوم از اونجا هم عکس بزارید برامون، یا از شرکتتون و همکارا عکس بزارید. اینو گفتم واسه اینکه فکر کردم شاید سوژه ای واسه نوشتن نداشتین.

    • امير حسين روشناس

      درست حدس زدی سوژه که ندارم. آکواریوم هم خیلی مورد علافه ام نیست!
      در مورد شرکت،‌ مدیرعامل یک جوریه،‌ کلا هرچیزی درمورد شرکت رو جزو نوامیسش به حساب میاره،‌ آخه ما داریم روی نسل جدید سوخت موشکهای فضایی،‌ اونم نسل سی و چهارم کار می کنیم!

  20. خخخ عالی هستی میخامت

  21. امیر جان سلام،سال نو رو تبریک میگم،امیدوارم امسال دومین سال بهترین زندگیت باشه..
    سوالم راجع به بازار گوشی و تبلت و کلا در زمینه ی سلفون هاس،که واقعا قیمتشون همون جور که میگن جهانیه یا اینکه اختلاف قیمت زیادی داره اونجا و ایران،نمیدونم خودت تا چه اندازه اصطلاحا گوشی باز هستی ولی فکر میکنم اگه وقت داشتی یه مطلب راجع به گوشی جماعت بذاری بد نیست..مرسی

    • امير حسين روشناس

      با توجه به دریافت مالیات ۱۳٫۵ درصدی در اونتاریو و همینطور هزینه بازیافت زباله الکترونیکی (برای زمانی که گوشی رو دور می اندازید!)، قیمت در ایران ارزونتره. مگه زمانی که از پلن های قراردادی اپراتور استفاده کنید.

  22. با سلام و سال نو مبارک
    این سود بانکی که میگید ۱ درصد هستش من همیشه فک میکردم آدم یه پولی مثلاً ۲۰۰ هزار دلار داشته باشه و تو بانکهای ایران که ۲۰ تا ۲۵ درصد سود میدن! یا حسابهای ارزی که ۶ درصد سود میدن میشه تو ایران گذاشت و سودشو برد اونجا خورد؟! شدنی هست؟

    • امير حسين روشناس

      شدنی هست ولی اولا قانونیش رو حساب کنید باید این درآمدها رو هم به دولت کانادا برای پرداخت مالیات اعلام کنید. در ثانی ثبات و روی حرف موندن بانکهای ایرانی یک مقداری قابل تامله!

  23. آقای روشناس ببخشید من زیاد کامن میزارم و اذیتتون میکنم ولی چه کنم که دلم دست بردار نیست. دو ساختمون سبز رنگ توی تقاطع شپرد و یانگ هست به اسم LCBO. اداری ان یا تجاری یا مرکز خریدی چیزی هستن؟ دقیق بخوام بگم اونور خیابون هم HULL MARK CENTRE هست. مرسی که جواب میدین ❤

  24. کامنت رو کامن نوشتم :(((

  25. کسی جزوه خلاصه شده این پست رو نداره بفرسته خیلی طولانی بود
    سپاس از وقتی که گذاشین واسه جمع بندی این پست

  26. سلام یکی از همکاران تازه اومده اینجا یه سر بزنه ۲ ساله رفته مونترال دوره های اموزشی میبینه بهش حقوق هم میدن خیلی راضیه. این دوره ها چطوریه خوبه یا نه و میشه جذب بازار کار شد؟

  27. سلام وقت بخیر من علاقمند سرمایه گذاری از طریق خرید سهام در کانادا هستم اگر بتوانید همکاری کنید ممنون تان میشوم

  28. سلام من مقاله شما رو خوندم … بسیار بابت زمانی که بابت نوشتنش صرف کردید ازتون تشکر میکنم این کار بسیار ارزنده ایه. سوالی داشتم در مورد wealthsimple که فرمودید. ظاهرا به صورت جهانی هم کار میکنه البته ایران رو امتحان کردم که نوشت فعلا نه. سوالم اینکه که به صورت ملموستر اگر بخواهیم این نوع سرمایه گذاری رو با انچه در ایران هست مقایسه کنیم شبیه چه چیزیه و سوال دیگه ام اینکه که آیا شما خودتون در این بخش سرمایه گذاری کردید؟

  29. باسلام؛
    بنده فوق لیسانس حسابداری دارم و ۳۵ سالمه.میخواستم بپرسم چطور میشه از ایران، در کشور کانادا کار پیدا کرد و از طریق دعوت به کار به اونجا مهاجرت کرد و اقامت گرفت؟
    ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.

    • امير حسين روشناس

      من مشاور امور مهاجرتی نیستم که در این زمینه بتونم راهنمایی کنم. منتها شما هم دقت کنید، خیلی افرادی که ادعای چنین کاری دارند (گرفتن جاب آفر) کلاه برداری می کنن.

  30. سلام.وقتتون بخیر.برای اشخاصی که اقامت کانادا دارند فعالیت در بورس آمریکا آزاده؟و اینکه دوستانتون که فرمودید در بورس ایران ضرر کردند چه مدت آموزش دیده بودند؟لطف میکنید اگر پاسخ این ۲ سوال رو بدید

  31. سلام
    تورو خدا جواب بدید
    با چه مبلغ سرمایه گذارییی میشه در کانادا بالای صد هزار دلار در سال درامد یا سود داشت!؟!؟!؟!

    • امير حسين روشناس

      برخلاف ایران نمیشه به همچین چیزی اینجا امیدوار بود. مگه اینکه مثلا ۴ تا کاندو بدون گرفتن وام بخرید و اجاره بدید، اینطوری از هرکدوم مثلا ماهی ۲۰۰۰ دلار درآمد داشته باشید. قیمت این ۴ تا کاندو حدودا ۲٫۵ میلیون دلار در میاد.

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*