خانه » بازار کار » رایانش ابری به زبان ساده

رایانش ابری به زبان ساده

از تیتر و عنوان نترسید! موضوع یک بحث کامپیوتریه ولی مطالعه اش خالی از لطف نیست. حوصله کنید و بخونید، قول میدم بصورت عمومی یک چیزهایی به دانشتون اضافه کنه.
از یک مهندس کامپیوتر بعیده فقط در مورد آب و هوای کانادا و باربیکیو و این چیزها بنویسه! وظیفه حرفه ایش ایجاب می کنه در زمینه انتقال دانش هم یک قدمهایی برداره و چه موضوعی مناسب تر از رایانش ابری (یا بقول اجنبی ها، Cloud computing) که خیلی بازارش هم داغه و روز بروز بیشتر هم در موردش میشنویم.

چی هست حالا این کلاود؟

یک روزگار نه چندان دوری بود که هر چیزی رو می خواستید باید نرم افزارش رو تهیه می کردید (مثلا دوران دبیرستان ما، مغازه ارس در انتهای یک پاساژ تاریک خیابون انقلاب و بعدها با راه افتادن بازار رضا، فروشگاه تکنو ۲۰۰۰) و روی کامپیوترتون نصب می کردید و یا علی. آپدیت و پچ و این حرفها هم تعطیل. نسخه جدید برنامه که میومد، قبلی رو پاک می کردیم و جدیده رو نصب می کردیم.
با اومدن اینترنت، مقوله آپدیت هم راه افتاد و اولین نرم افزارهایی که از روی اینترنت بروز رسانی شدن، آنتی ویروس ها بودن که بانک اطلاعات داخلیشون از روی اینترنت بروز میشد. کم کم بقیه سازندگان نرم افزارها هم به صرافت استفاده از این مدیای قدرتمند برای ارائه نسخه های جدید برنامه هاشون افتادن و حتی ارائه دهندگان سیستم عامل (مثل مایکروسافت برای ویندوز یا توزیع کنندگان لینوکس) هم از این رسانه جدید برای بروز رسانی و ارائه نسخه های جدید نرم افزارهاشون استفاده کردن.
خب، چیز جدیدی تا بحال نگفتیم، همه این خاطرات رو شاید خودتون هم تجربه کرده باشید. از چند سال قبل، مفهومی تحت عنوان Cloud computing یا رایانش ابری مطرح شد. قضیه چی بود؟ توی روال سنتی ارائه نرم افزار، شما باید برنامه رو می نوشتید، اوائل بصورت دیسکت و سی دی و این اواخر بصورت یک فایل نصب روی اینترنت، در اختیار مخاطبتون قرار میدادید. لازمه استفاده از این نرم افزار، این بود که روی کامپیوتر نصب بشه. حالا تصور کنید برای یک سازمان بزرگ، یا مثلا یک بانک قرار باشه از یک نرم افزار استفاده بشه (مثلا اتوماسیون اداری). ۵۰۰ تا کامپیوتر، دونه دونه باید برنامه رو نصب می کردن. بعد از مدتی ویژگی های جدیدی به سیستم اضافه میشد یا مشکلات احتمالی که کاربران گزارش داده بودن، باید در اختیارشون قرار می گرفت. این یعنی (در بهترین حالت) بروز رسانی نرم افزار روی ۵۰۰ تا کامپیوتر! و حالا این وسط اگر سیستمی بازی در میاورد، واویلا بود دیگه، باید نرم افزار نسخه قبلی حذف میشد و جدیده رو می ریختن. خلاصه محشری به پا میشد.
از آنجایی که کامپیوتری جماعت تنبله (و کامپیوتر رو برای این اختراع کرده که بجاش کار کنه، فکر کنه و خودش لم بده)، گفتن این چیه بابا. بیاییم یک کاری کنیم از این دردسر خلاص بشیم. کله رو بکار انداختن و مفهوم رایانش ابری متولد شد. ما تنبلهای عرصه کامپیوتر، اومدیم و یکم مرام کمونیستی قاطی کارهای روزمره مون کردیم! یعنی به اشتراک گذاری. وقتی یک کامپیوتر داریم که مثلا در روز یک ساعت بیشتر برای کار خودمون استفاده نمیشه، خب می تونیم ۲۳ ساعت بقیه اش رو در اختیار افراد دیگه ای بذاریم دیگه! اینطوری هزینه ها هم سرشکن میشه و همه هم خوشحال و خندانیم!
رایانش ابری سه شاخه کلی داره. هرسه شاخه، حول و حوش ارائه سرویس می چرخن. این سرویس ها عبارتند از: زیر ساخت، سکو (platform) و نرم افزار. ای که وگفتم یعنی چه؟!
سرویس زیر ساخت (Infrastructure as a service – IaaS) به زبان ساده یعنی کامپیوتر! شما برای انجام کارهای IT نیاز به کامپیوتر دارید دیگه. حالا یا میرید این کامیپیوتر رو می خرید، یا از یک سرویس دهنده کلاود اجاره اش می کنید. مثلا آمازون سرویسی داره که شما می تونید یک کامپیوتر با مشخصات اعلام شده رو، هر دقیقه ۲ سنت اجاره کنید! بذارید مثال بزنم، فرض کنید قراره نتایج کنکور رو سازمان سنجش اعلام کنه. یک راهش اینه که برن چند تا سرور گرونقیمت رو بخرن، برای دو سه روز روشنشون کنن و نتایج کنکور رو اعلام کنن، بعدش هم خاموششون کنن و بره تا سال بعد. سال بعد هم سخت افزارهای جدیدی ارائه شده که این سخت افزار قدیمی رو از دور خارج کرده، پس هیچی دیگه! کلی پول رو ریختیم دور. در حالیکه با استفاده از IaaS، سازمان سنجش میاد و برای سه روز کلی سرور قدرتمند رو اجاره می کنه، بعدش هم که کارش تموم شد همون سرورها در اختیار مثلا سازمان امور مالیاتی کشور قرار میگیره که بشینن مالیات شرکت ها رو محاسبه کنن.
سرویس سکو (Platform as a service – PaaS) یعنی اینکه سرویس دهنده، برای شما بستر مناسب رو برای برنامه نویسی ارائه میده. برنامه های امروزه با حجم زیادی از اطلاعات سر و کار دارند که نیازمند به یک بانک اطلاعاتی هستند. یک زبان برنامه نویسی باید در دسترس باشه تا اون برنامه ای که در ذهن برنامه نویس هست، به اجرا در بیاد. سیستم عامل می خواد و کلی ملزومات دیگه. یک شرکت میاد و تمام این موارد رو برای شما فراهم می کنه، شما وصل میشی به اون سرویس دهنده و الهی به امید تو! شروع می کنی برنامه ات رو نوشتن و بعدش هم در اون محیط اجرا و تستش می کنی.
سرویس نرم افزار (Software as a service – SaaS) که دم دست ترین سرویس برای عموم مردمه، به زبان ساده میشه همون مثال اولی که زدم. یعنی شما نیاز به یک سیستم مثلا اتوماسیون داری. یک شرکتی میاد و این نرم افزار رو می نویسه و شما اشتراک این نرم افزار رو ازش خریداری می کنید. مزایای اینکار برای شما، پرداخت هزینه بسیار کمتر برای استفاده از یک نرم افزار گرونقیمته + دسترسی به آخرین نسخه برنامه به راحتی فشردن یک دکمه، بدون درگیر شدن با نصب و حذف نسخه های قدیمی و جدید + پشتیبانی از خدمات پس از فروش. برای ارائه دهنده سرویس، مزیت اینه که به راحتی می تونه نسخه جدید برنامه اش رو در اختیار همه قرار بده، از این کانال هزینه های توزیع و پشتیبانیش بشدت پایین تر بیاد و مخاطبین بیشتری رو هم جذب کنه.
حالا اصلا اینها رو برای چی گفتم؟ چه ربطی داشت به مهاجرت و کانادا و این چیزها؟ مساله جالب همینجاست! استفاده از سرویس های Cloud based بصورت روزافزون در آمریکای شمالی (و احتمالا بقیه نقاط دنیا – چون ندیدم نمی تونم اظهار نظر کنم) در حال افزایشه. این یعنی اگر کامپیوتری هستید، سرمایه گذاری وقتی و تجربی در این حیطه می تونه آینده خوبی رو براتون به همراه داشته باشه. همچنین اگر ایده ای داشته باشید که از طریق رایانش ابری قابل پیاده سازی باشه، ممکنه درآمد تضمین شده و قابل توجهی رو براتون به همراه داشته باشه. مثال بزنم، یکی از جاهایی که در سریال کاریابی برای مصاحبه رفتم، شرکتی بود به اسم Freshbooks. این شرکت خدمات صدور فاکتور بصورت آنلاین رو ارائه میده، حداقل هزینه عضویتش هم ماهی ۱۰ دلاره. حالا حساب کنید ۶ میلیون مشتری داره! یعنی ماهی ۶۰ میلیون دلار درآمد این شرکته! همه اش هم یک ایده ساده! یا مثلا شرکتی به نام Infusionsoft در آریزونا، خدمات ارتباط با مشتریان (CRM) ارائه می کنه. ۱۸۰۰۰ تا شرکت از خدماتش دارن استفاده می کنن و حداقل ماهی ۲۰۰ دلار دارن بهش پول میدن. مثال از این قبیل زیاده.
برای غیر کامپیوتری ها هم، یادگیری این نرم افزارها در حیطه کاری خودتون می تونه سرمایه گذاری خوبی بحساب بیاد. اگر قرار باشه در حوزه بازاریابی و بیزنس کار کنید، ممکنه مجموعه ای که میرید از یکی از همین نرم افزارهای مبتنی بر رایانش ابری استفاده کنه. بنابراین در زمان استخدام، تسلط روی اون نرم افزار کمک بزرگی می تونه براتون باشه.
در حیطه نرم افزارهای رایانش ابری، اگر پیشنهادی دارید در کامنت ها بنویسید (و اگر بخواهید، می تونم منتشرش نکنم). از اون مقوله های مورد علاقه منه و دوست دارم در موردش صحبت کنیم.

۳۹ نظر

  1. توی ایران که در حال حاضر اکثر شرکت ها دارن از همین روش پول در میارن!
    بیشترین درآمد شرکت ها هم توی ایران از طریق نرم افزارهای تحت وب که از همین طریق سرویس ارائه میدن داره بوجود میاد مثل نرم افزارهای بانک ها، حسابداری، مالی، انبارداری، ارتباط با مشتری، اتوماسیون، Sharepoint و …
    مخصوصا این گزینه ی آخر که در حال حاضر تو ایران داره خوب پول در میاره (Sharepoint) در صورتی که در کشورهایی مثل کانادا و آمریکا فقط برای شرکت های خیلی بزرگ مثل IBM و غیره از این نوع نرم افزار استفاده میشه در صورتی که توی ایران برای شرکت های خیلی معمولی هم از Sharepoint استفاده میکنن و پول های خوبی به جیب میزنن! کلا Cloud Machine و Virtual Machine توی ایران روی بورس هست! به نظرم اگر کسی به فکر درآمد در آینده و همین الان هست باید توی ایران بره سراغ این موضوع! اما توی خارج از ایران، به نظر من که خودم کامپیوتری هستم و همه چیز رو خودم یاد گرفتم با سرچ و تجربه و … و اینکه ۱۰ سال کار کردم برای دیگران، کامپیوتر توی کشورهای دیگه اکثرا اینطور هست که تو باید همیشه زیردست باشی. مگر اینکه مثلا شبکه رو در سطح بالا، برنامه نویسی در سطح بالا و مباحثی از قبیل همین Cloud Computing رو هم در سطح قابل قبول بلد باشی تا بتونی برای خودت جایگاه خوبی داشته باشی! اصولا توی کامپیوتر باید برنامه نویسی بلد باشی! اگر نباشی همیشه یه جای کارت میلنگه! مثلا یکی از کارهای پردرامد توی کامپیوتر همین برنامه نویسی هست! علی الخصوص در حال حاضر برنامه نویسی اپلیکیشن های موبایل و وب! که من برای دانشگاه که میخواستم تو کانادا اقدام کنم از رشته هایی بود که سه سوت تکمیل شد و نرسیدم. من خودم به شخصه دوست ندارم همیشه تکنسین یا یک ادمین ی باشم که باید بالاخره کارهای یَدی انجام بده! و واقعا از بودن توی کامپیوتر خسته شدم! البته نمیدونم شاید دوباره ادامه بدم ولی در حال حاضر میخوام ادامه ی تحصیلم رو توی رشته های مدیریتی مثل مالی، بازاریابی، تبلیغات و غیره ادامه بدم چون از نظر درآمد خیلی بیشتر از گامپیوتر هست و هر شرکت کامپیوتری ای بالاخره به این شغل ها که گفتم نیاز داره و همینطور شرکت های دیگه.. یعنی منظورم اینه که حسابداری، مالی، بازاریابی، تبلیغات و … شغل هایی هستن که همیشه بازار کار دارن و بازار کارشون هم بسیار بالاست به همچنین درآمد.
    من به شخصه ترجیح میدم کامپیوتر رو دنبال نکنم چه بسا شاید در آینده دوتا مدرک گرفتم ولی قطعا مدرک اولم از کامپیوتر نیست. چون کامپیوتر چیزی هست که بهش خو گرفتم و میتونم در کنار رشته ای جدید به سرچ کردن و یاد گرفتن بپردازم ولی رشته ای جدید رو شک دارم بتونم چون هیچ دیدی نسبت بهش ندارم. برای مثال من مقاله های انگلیسی مربوط به کامپیوتر رو چون زبان تخصصی خودم هست به راحتی بدون هیچ مشکلی میخونم و میفهمم! اما زبانم به این حدی که چنین مقاله هایی رو راحت میخونم خوب نیست! پس توی کامپیوتر میتونم بصورت Self-study پیشرفت کنم ولی در اون یکی ها نه 🙂 برای همین به همه پیشنهاد میکنم که اگر فکر میکنید که توانایی موندن توی رشته تون رو ندارید چیزای جدید رو امتحان کنید خدارو شکر بازار رشته های دانشگاه در کانادا انقدر گسترده هست که بقول امیرحسین برای درست کردن چیزهای کوچک هم رشته تولید شده! برای همین سعی کنید از کالبد تکراری و یکنواختی بیاین بیرون و نگاهتون رو به درس خوندن بازتر کنید تا شاید بتونید موفقیت های بهتری کسب کنید البته ممکنه توی رشته خودتون موفق تر باشید! اما دلیل نمیشه چون توی ایران موفق بودید کانادا هم موفق باشید و بازار کار خوبی داشته باشه (منظورم توی هر رشته ای نه فقط کامپیوتر)

    ضمنا خیلی روون نوشتی 🙂 اگر کسی بگه درک نکردم …. 🙂
    بابت ورد پرس هم ممنون 🙂

    تشکر 🙂

  2. ممنون امیر
    استفاده کردم

  3. سلام
    در مورد SAM ماژول ها اطلاعات در حد detail دارید یا کسی رو میشناسید که اطلاعات داشته باشه و مشکلی با شیر کردنش نداشته باشه؟
    ممنون

    • امير حسين روشناس

      SAM در چه حیطه ای؟ کارتخوان؟ کارت هوشمند؟ سیستم عامل؟

      • SAM های سخت افزاری
        برای مقاصد ذخیره کلید و ایمن سازی ارتباط بین کارت هوشمند و کارت خوان.
        پروتوکول ها و متدهای ذخیره و تبادل کلید و اعتبار سنجی و …
        ممنون

        • امير حسين روشناس

          تا جایی که اطلاع دارم، این موارد از سازنده ای به سازنده دیگه فرق می کنه و همگی هم جزو اطلاعات محرمانه سازنده هستند و تنها در اختیار نمایندگان مجازشون قرار می گیرند.

          • ممنون از لطفتون
            در صورت امکان ممنون میشم بنده را به فردی که اطلاعات بیشتری داشته باشه لینک کنین.
            بنده دنبال اطلاعات و پرایویسی یک تولید کننده خاص نیستم، بلکه دنبال پروتوکولها ، تولیدکننده ها ، توزیع کننده هاشون تو بازار و روشهای بکارگیریشون هستم.
            باز هم ممنون

          • امير حسين روشناس

            شرکت اینفوتک و توسن, منتها بعید بدونم این اطلاعات رو همینطوری در اختیارتون قرار بدن.

  4. خیلی دوست دارم در مورد Sharepoint چیز میز یاد بگیرم اما با کلی ور رفتن به این نتیجه رسیدم که عملا اگر کد نویسی بلد نباشی کاری نمیتونی بکنی! درسته؟ اگر اینطور نیست رفرنس خوبی داری که یاد بگیرم؟

    • امير حسين روشناس

      فکر نمی کنم خیلی مرتبط باشه. من خودم با شیرپوینت کار نکردم (کلا مایکروسافتی نیستم) اما یکی از همکاران خیلی سال پیش، بدون اینکه برنامه نویسی بلد باشه (ادمین شبکه بود)، شیرپوینت رو هم کار می کرد. متاسفانه ارتباطی باهش ندارم که معرفیت کنم.

      • قالب آماده برای گردش کار زیاده اما وقتی میخوای اختصاصی ش کنی نیاز به کدنویسی داره! اگر در حد یه سیستم بچگانه بخوای درسته ولی اگر اتوماسیون بخوای باید کد نویسی کنی چون مستقیم وصل میشه به Visual Studio .Net

  5. عالی بود

  6. یک سالی هست که روی ابر آمازون AWS کار میکنم و تمام سایتهامون رو بردیم روی اون. مزایا و معایبی داره شرکتها الان به جای فروش لیسانس دارن سرویس میفروشن. مثلا وقتی از سرور ویندوز یا بانک اطلاعاتی SQL استفاده میکنیم به ازای مقدار ساعتی که استفاده کردیم هزینه پرداخت میکنیم. وقتی سرور SQL جواب نمیده میتونیم در طی بیست دقیقه سخت افزار اون رو ارتقاء بدیم بدون اینکه لینکها یا داده ها آسیب ببینن یا نیاز به گرفتن و بازگرداندن فایلهای پشتیبان باشه. عیب اون این هست که ما به سرور SQL دسترسی نداریم و از بانک اطلاعاتی به صورت یک سرویس استفاده میکنیم درنتیجه تمامی امکاناتی که یک سرور در اختیار ما میگذارد در سرویس قابل دسترسی نیست. هنوز نیاز به زمان داریم تا نرم افزارهای جدید برای حداکثر بهره وری در سرویسهای ابر رایانشی بازنگری شوند و به مشتریان عرضه بشن. به صورت خلاصه باید بگم برای کسانیکه از سرور هاستهای محلی خارج از خود شرکت استفاده میکنن بهترین گزینه هست.

    • امير حسين روشناس

      مهندس خیلی وقته بی خبریم از شما! اوضاع و احوالت خوبه؟
      ما هم از یک سری سرویس های AWS استفاده می کنیم، البته ما لینوکسی هستیم. ولی از CDN و S3 بخصوص خیلی استفاده کرده ایم.

      • مرسی امیر جان. مشتاق دیدار هستیم.
        اتفاقا آمازون برای لینوکس خیلی بهتر میتونه سرویس بده. ما از بیشتر سرویسهاش داریم استفاده میکنیم. EC2 , EBS, S3, CDN, DNS, Load Balancer, Elastic Cache, RDS

  7. سلام
    منم چون کارم برنامه نویسی هستش و اتفاقا خیلی جدی دنبال تولید نسل بعدی نرم افزار های خودم با استفاده از کلود بودم باید بگم یه چند تا یی مشکل وجود داره که البته مهم ترینش بحث امنیته در این روش اطلاعات مشتریان ما دیگه ۱۰۰ % در اختیار خودش نیست وخیلی از مشتریان نگران لو رفتن اطلاعاتشان هستن و از این روش استقبال خوبی نکردند.

  8. سلام
    مطلبت خیلی خوب بود
    تو ایران هم داره یه کارایی می شه ولی مشکل استفاده از سرویس های کلود خارجی اینه که ما عادت به قوانین کپی رایت نداریم

  9. سلام – مرسی بابت مطلب ارزشمندتون ، یادمه که دکتر اسماعیل ثنائی در همایش کلاد دانشگاه شریف همیشه طرح و ایده های خوبی رو برای درآمد زایی از طریق ابر مطرح میکردند ، ولی امنیت در کلاد هم مقوله بسیار با اهمیتی هستش ، چون کلاد با وجود تمامی مزایای بسیار عالی ، بعضی وقتا میتونه ضرر های غیر قابل جبرانی ایجاد کنه مثل کمپانی سونی پیکچرز که بعد از حمله هکرها کلی خسارت و ضرر دید ، ، یه خواهش : اگر شد خواهشآ راجع به big data و داده کاوی هم بنویسید ، چندین جا خونده بودم که متخصصین بیگ دیتا و کسانی که به قول معروف دانشمند داده هستند ، در کمپانی های بزرگ درآمدشان از سایر تخصص های IT بالاتر است .

    • امير حسين روشناس

      در کانادا تا بحال چنین موقعیت های کاری ندیده ام.

    • حرف شما در مورد Big Data صحیح است. شرکت های مثل PacePook (شما همون که شیلتره بخون) برای فهمیدن اینکه مثلا چطوری بیشترین مطالب Favorite کاربرها رو اول نشون بدن و یا چطور به هم لینک کنن یا چطور فلان ویدیو رو به فرد مورد نظر پیشنهاد بده که براش کارایی داشته باشه و یا جدیدا اینستاگرام که تو صفحه ی اصلیش مطالبی که بیشتر کاربر پیگیری میکنه رو اول میاره نشون میده که شاید اون مطلب مال یک ماه پیش هم باشه! نمیدونم از سایر تخصص ها خیلی بالاتر حقوق و مزایاشه ولی میدونم که بازار کارش توی شرکت هایی نظر همون بالایی و اینستاگرام و گوگل پلاس و شبکه های اجتماعی و مایکی و حتی اپل خیلی خوب و بالا هست 🙂 Computer Science هم خیلی اوضاعش خوبه! پیشنهاد میکنم! مثلا محصولات واقعیت افزوده و مجازی و غیره از این بخش وارد بازار میشه! حتی سنسورهای فینگرتاچ گوشی ها! و …

      موفق باشید

  10. یک نوع از سرویس ابری هم هست به نام backend as a service (BaaS) که برنامه نویسان و شرکت های آی تی این امکان رو میده که برای تولید برنامه های وبی ویا موبایلی و .. درگیر مسایلی مانند مدیریت کاربران، ارسال نوتیفیکشن ها و اتصالات برنامه به شبکه های اجتماعی و .. نشن بیشتر به لاجیک برنامه خودشون بپردازن.

  11. سلام و عرض ادب خدمت شما سوالی داشتم ازتون من و همسرم قصد رفتن به کانادا رو داریم از اونجایی که تازه ازدواج کردیم و وسایل منزل نو هست میخواستم بدونم که اگه ببریم با خدمون بهتره یا نه اگر بهتره چطور میشه و حدودن چقدر هزینه داره؟ مرسی ازتون

    • امير حسين روشناس

      هزینه حمل رو باید از شرکت ترابری سوال کنید. به نظر من بهتره همه چیز رو بیارید, چون هم گرونتره اینجا و هم اینکه تنوع ایران رو نداره. منتها اول وارد بشید, توی فرودگاه اعلام کنید که وسایلتون بعدا میاد (خیلی مهمه که این رو اعلام کنید وگرنه بعدا کلی پول گمرک باید بدید). وقتی مستقر شدید, بگید براتون بار رو فریت کنند.

    • میشه قیمت پرسیدید بهمون اینجا بگین چطوریاس؟ ممنون

  12. امیر من یهو اون پست اسپانسرشیپی همسر رو دیدم این همه مردم سوال داشتن میگفتی ج میدادم زودتر، یهو دیدم شانسی، کاش بشه کامنی رو ریپلای میکنن از طریق ایمیل بهمون خبر بده! اگه نمیشه بهم بگی سه سوت چک میکنم

    • امير حسين روشناس

      اتفاقا میخواستم بهت خبر بدم که کرکره مغازه رو میدی بالا، بیا پشت دخل هم وایسا!

  13. میگم نمیشه بعضی مطالبو یه گوشه پین کنی؟ 🙂 مثل اون

    • سلام اقای cort
      یک سوال داشتم راجع به اسپانسر شیپی همسر.
      ایا نیاز هست مدارکی مثل عقد نامه شناسنامه همسر رو ترجمه کنیم و مهر وزارت هارجه ایران بخوره؟
      اگر نیاز به ترجمه مدارک هست چه مدارکی باید ترجمه بشه؟

      • سند ازدواج، شناسنامه زن و شوهر و هر مدرکی که ثابت کند شما زن و شوهر واقعی و دائم هستید. عکس عقد، عروسی، نامزدی، شیرینی خوران، ماه عسل و …

        • آقای cort جسارتا شما چه جوری اینقد تجربه بالایی در زمینه اسپانسر شدن همسر دارید.؟؟؟آیا قبلا شما اقدام کردید.؟
          ممنون از راهنماییتون.

  14. سلام
    من پایان نامم مقایسه امنیت رایانش ابری و بانک هست ۲ روز دیگه یکم مطلب ندارین برای جلسه دفاع که قانع بشن داورا؟

  15. با سلام
    ممنون از متن روان و خوبتون
    من یک سوالی که برام پیش اومده اینه که اگه یه سرویس مبتنی بر ابر بخام ارائه بدم مثلا مثل صدور فاکتور آنلاین که شما اشاره کردید، حتما باید خودم یه شرکت ارائه خدمات ابری داشته باشم؟ یا اینکه باید از یه شرکت مربوطه فضایی رو اجاره کنم و حالا به برنامه نویسی سرویسم در اونجا بپردازم و بعد سرویسم را به مشتریانم بفروشم؟

    با تشکر

    • امير حسين روشناس

      نه دیگه. مزیت کلاود اینه که شما لازم نیست سرمایه گذاری برای تهیه سخت افزار بکنید. شما برنامه ای رو می نویسید که قابلیت اجرا روی وب رو داشته باشه. برحسب نیازی که دارید، سخت افزارهای مجازی رو به صورت اشتراک مثلا ماهیانه سفارش میدید. با رشد شرکت و مشتریان و نیازهاتون، این سخت افزارها رو بیشتر و بیشتر می کنید. روز اول ممکنه یک سرور داشته باشید. سر ۶ ماه بشه دو تا، یمسال ۴ تا و …

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*