خانه » زندگی در کانادا » تورنتو چقدر گرونه؟

تورنتو چقدر گرونه؟

۴۳ شهر در دنیا از تورنتو گرونتر هستند. وب سایت Expatistan مقایسه ای بین شهرهای مختلف دنیا انجام داده و بر طبق اون، تورنتو گرون ترین شهر کانادا برای زندگی مشخص شده. در لیست ۲۰۲ شهر دنیا از لحاظ گرونی، تورنتو رتبه ۴۴ رو داره. از این نظر، از شهرهای آمریکا مثل سیاتل، میامی و دنور شرایط ارزونتری داریم.
شهر زوریخ در سوییس گرون ترین شهر دنیاست. پایتخت مولداوی – که اسمش رو نمی تونم تلفظ کنم یا بنویسم! – ارزونترین شهر در دنیاست. یک مقایسه خودم کردم و دیدم که بر طبق اعداد این سایت، تهران حدودا ۴۰ درصد از تورنتو ارزونتره (قیمت های واقعی، نه آمار رسمی دولتی). توجه داشته باشید که این سایت فقط هزینه ها رو توضیح داده، در مورد درآمد چیزی نگفته. یقینا حداقل حقوق ساعتی ۱۱٫۲۵ دلار در اونتاریو بسیار بالاتر از حداقل حقوق در ایرانه.
خیلی باعث تعجب نیست اگر می بینیم، عمده هزینه های خانوار مربوط به بخش مسکنه. برای اجاره یک آپارتمان ۸۰ مترمربعی، کلگری و ونکوور تقریبا مساوی هستند ولی در بقیه موارد مثل شلوار جین، بلیط سینما و یک پینت آبجو (که نمی دونم چند لیتر میشه) ونکوور ارزونتر از کلگری بوده.
هزینه یک وعده غذای بیرون در محدوده محیط های کار (یا بقول اینها business district) در تورنتو ۱۲ درصد بیشتر از کلگریه. بلیط سینما و تئاتر برای دو نفر در تورنتو ۲۳ درصد و هزینه کرایه خونه ۱۱ درصد گرونتر از کلگری بوده. در مقابل، هزینه قبض اب و برق تورنتو ۳۳ درصد، شلوار جین ۳۴ درصد و کرایه تاکسی برای یک مسیر مساوی، ۲۰ درصد در تورنتو ارزونتر از کلگری بوده. بلیط یکماهه مترو در کلگری ۳۹ درصد ارزونتر از تورنتوست.
شهرهای گرون کانادا به ترتیب عبارتند از:

  1. تورنتو – رتبه ۴۴ در دنیا
  2. ونکوور – ۵۰
  3. کلگری – ۵۲
  4. ادمونتون – ۶۹
  5. اتاوا – ۷۹
  6. هالیفکس – ۸۵
  7. مونتریال – ۸۷
  8. وینیپگ – ۹۶

و در دنیا:

  • زوریخ – ۱
  • لندن – ۴
  • واشنگتن دی سی – ۶
  • سانفرانسیسکو – ۷
  • نیویورک – ۸
  • هنگ کنگ – ۹

۲۲ نظر

  1. سلام
    اگه بخوان نسبت میزان در امد با هزینه ها رو با هم حساب کنن قطعا تهران جز شهرهای گرون خواهد بود
    مثلا کرایه یه خونه ۸۰ متری در تهران در یه منطقه خوب دقیقا برابر یا دوبرابر حقوق یه کارمند هست در حالی که در شهرهای گرون در امد ها هم بالا هست

  2. سلام، چه عجب، مزین فرمودین
    میگم اینارو خوندم دلشوره گرفتم، همش فکر اینم مبلغی که برای مخارج یکسال میارم واقعا می تونه تا یکسال دووم بیاره یا به پیسی می خورم، و اینکه کار می تونم پیدا کنم یا نه؟

    • امير حسين روشناس

      شرایطتون رو نمی دونم، توی فروم های مهاجرتی ببینید افراد مشابه شما چه وضعیتی دارند.

  3. امیر پست خوبی بود و به درد بخور
    حالا یه سوال الان همه اینارو گفتی راستی درامد ماهیانه شما اونجا چنده؟؟
    الانه که وب سایته بره رو هوا فرار فرار
    هه هه هه – جالب بود؟ خدایش اومدی سریع بری تو فاز حرفهای ناخوشایند که دیدی پیامه دنباله داره
    دوستان عزیز قبلا تو پستهای قبلی در خصوص این سوال و جوابه اون – جنگهای جهانی صورت گرفته جریانات داره
    خوب موفق باشی گل پسر

    • امير حسين روشناس

      هر زمان شما یا دوستان دیگه تشریف آوردید کانادا، با خیال راحت درآمدتون رو از طریق رسانه های جمعی به همه دنیا اعلام کنید. دوست داشتید خودم براتون وبلاگ میسازم که توش این مساله رو اعلام کنید!

  4. سلام

    نمیخوام بگم که خیلی دیمی برین کانادا ولی کلا میگم که نه زیاد سخت بگیرید نه زیاد آسون! اینجا کار نداشته باشید چیکار میکنید؟ نمیرین که سربار کسی بشید! خدارو شکر هم که انقد نقدینگی ملت پایینه که کسی به آدم قرض هم نمیده! حالا واسه ما که اینطوره! بالاخره یه کار غیر مرتبط پیدا میکنید و ادامه زندگی.. در کل اینکه به نظر من برای زندگی توی کانادا یا هرجای دیکه باید پر رو باشید و شمشیر همت رو از رو بسته باشید!
    شما ۱۰۰ هزار دلار هم ببری میتونه برای یک ماهت کم باشه میتونه برای یک سالت کم باشه! آدم بسته به شرایطش اوضاع رو می سنجه و زندگی میکنه! شاید مجبور شی حتی تو خورد و خوراکت که کمترین چیز برای زنده موندن هست چند وقتی (یک دوماه) سختی بدی ولی خب میگذره..
    توجه داشته باشید که دارید میرید اونور دنیا زندگی کنید! الان طرف از کرج بیاد تهران نمیتونه درست زندگی کنه حالا شما که کشور داری عوض میکنی و قاره!!!
    زیاد سخت گیر نباشید! بیشتر با برنامه ریزی برید جلو
    فکر نمیکنم اونقدر سخت باشه برای ماهایی که تو ایران و تهران کلی ببخشید سگ دو زدیم و جوون کندیم!!
    فقط مشکل اینه که باید به خودمون بقبولونیم که کانادا بهشت نیست که فرش قرمز انداخته باشن! باید سخت تلاش کنی!
    فقط فرقش با ایران اینه که اونجا نتیجه ی تلاش خودت رو میگیری اینجا آدمای مقید به قانون و حلال و حروم حق شون رو نمیگیرن و یه سری هم با پارتی بازی حق میگیرن!

    به نظر من این بزرگترین تفاوت هست.

    گود لاک اوری وان

    • امير حسين روشناس

      البته یک مقداری واهمه و نگرانی طبیعیه، چون به هرحال این توی ذهن همه ما هست که الان ایران بین اقوام و آشنایان هستیم (که حالا ممکنه به قول شما کسی هم تحویلمون نگیره!) ولی به لحاظ روانی میگیم کانادا دیگه هیچ کس رو ندارم!
      ولی با این حرفت موافقم که سماجت و ناامید نشدن بالاخره جواب میده و آدم میتونه چرخش رو اینجا به حرکت در بیاره و کم کم شرایطش هم بهتره میشه.

  5. سلام ون وبلاگتون رو خوندم بسیار عالیه و مفیده.فقط دوتا سوال داشتم.
    ۱-من وبلاگتون رو خوندم ایا شما الان چون بیشتر از۴سال اونجا بودین بهتون پاسچورت کانادایی دادن یا نه؟
    ۲-اینکه من چند مدت دیگه که لیسانسمو گرفتم میخوام اقدام کنم برای فوق بیام اونجا و بعد پناهده شم.ایا گرفتن مدرک فوق از کانادا برای اینکه زود استخدام بشم وبازار کار بهت نیست.یا فوق رو همیجا بگیرم بعد درخواست بدم برای ویزای کار؟
    مممنون

    • امير حسين روشناس

      معلوم میشه کامل نخوندید! من کجا گفتم ۴ ساله اینجام. هنوز دو سال نشده.
      خیلی راه سخت و عجیبی برای مهاجرت در پیش گرفتید ولی اگر این برنامه تونه، باز هم با خوندن وبلاگ به طور کامل متوجه خواهید شد که حتی اگر اینجا هم باشید، اجازه کار هم داشته باشید (که دیگه کارفرما نیاز به اقدام برای گرفتن اجازه کار شما نداشته باشه)، کافرما امکان دیدن شما رو از نزدیک و انجام مصاحبه رو هم داشته باشه، پیدا کردن کار با مدرک ایران خیلی خیلی سخته.
      مدرک اینجا هم البته تضمینی برای پیدا کردن کار نیست ولی به هر حال بی تاثیر هم نیست.
      توصیه اکید می کنم کل وبلاگم رو بخونید. بنظرم یک مقدار در مورد کانادا و مقوله مهاجرت خوشبینانه دارید نگاه می کنید.

  6. ولی من که نه سرمایه زیادی دارم , نه سابقه کاری زیاد , میخوام بعداز تحصیلات کارشناسی ارشدم تو ایران , برای دکتری از دانشگاه های کانادا فاند بگیرم و بیام , به نظرم واسه من بهترین راهه , چون آخر ماجرا یک مدرک کانادایی میگیرم و اگر فول فاند شم کل هزینه هام میتونه پوشش داده شه و دردسرهای بعد مهاجرت مثل کاریابی و… کمتر میشه , امسال هم یکی از اساتیدم از یه دانشگاه ایالتی تو آمریکا پزیرش همراه با فاند گرفت .

  7. اره درست میگید شما.ولی من چون خبر دارم که اگه برای تحصیل بخام ویزا بگیرم کل هزینه دانشگاه رو خودم باید بدم.و از طرفی دیگه چون سرمایش رو دارم این راه به فکرم رسید.اگه بنظر شما راه سختیه پس شما چه راهی رو برای پهاهندگی پیشنهاد میکنید؟اخه من از موسسات زیادی پرسیدم که میگن راهت ترین راه رفتن برای اینکه هم مدرک معتبر داشته باشی و هم کانادایی بشی همینه.یعنی با یه تیر دو نشون .خودمم نمیدونم ولا از کدوم راه ر انتخاب کنم.لطفا راهنمایی کنید
    ممنون

    • امير حسين روشناس

      من به طور کلی اصلا موافق پناهندگی نیستم. یک پناهنده خیلی از حقوق اجتماعی رو در عمل از دست میده, مثلا به تازگی اعلام کردند کسانی که پناهنده میشن اگر به کشوری که ازش پناهنده شدن حتی مسافرت هم بکنن, اقامتشون باطل میشه.
      چرا انقدر عجله؟ سر فرصت برای نیروی متخصص یا از طریق سرمایه گذاری اقدام کنید. در ضمن از کجا معلومه که درخواست شما برای پناهندگی پذیرفته بشه؟

    • اگه برای تحصیلات دکتری خصوصا در رشته های مهندسی اقدام کنید و اگر واجد شرایط باشید معمولا میتوانید فاند و اسکالرشیپ دریافت کنید , شرایطش هم,معمولا فارغ التحصیلی ارشد با معدل بالا , چاپ حداقل دو مقاله علمی , و یک مدرک زبان با نمره خوب و… میباشد , کانادا هم دانشگاه های قوی زیادی داره مثل تورنتو , واترلو , آلبرتا , مک گیل , کلگری , سایمون فریزر و… فاند و بورسیه بیشتر شامل حال دانشجوهای دکتری هست که الان هم کلی دانشجوی ایرانی در کانادا و آمریکا با این وضعیت تحصیل میکنند

  8. نیروی کار متخصص و سرمایه گذاری هم چندان اسون نیست
    در خصوص نیروی کار که خدمتتون عرض کنم با این سیستم جدید اکسپرس اینتری بعید میدونم کسی بتونه قبول بشه و امتیاز لازم رو بگیره البته اگرسنش ۲۷ باشه و فوق لیسانس باشه و ایلتس ۸ داشته باشه و سه سال سابقه کارو بختش هم خوب باشه بعدش احتمالش هست شاید در بیاد
    بله هرکی تو دوسه ساله قبل رفت خوب شانسی اورد که به این سیستم نخورد
    سرمایه گذاری هم با اجازه گلتون معادل یک میلیون و ششصد هزار دلار کانادا ناقابل پول میخوان پس این دوستمون یه کوچولو حق داره که بخواد راهه دیگه ایی رو انتخاب کنه

    • از کجا معلوم که کانادا پرونده پناهندگی ایشون رو قبول کنه , خصوصا که رابطه ایران و غرب , کم کم داره بهتر میشه , در ضمن اون افسر مهاجرت به اندازه موهای سرش , پناهنده دیده و با اکثر دلایل پناهندگی ما ایرانیا خصوصا , تغییر دین , مساءل سیاسی و….. آشنا هست , خیلی از پناهنده ها با دروغ های اینچنینی قبلأ کارشون راه میفتاد ولی الان دیگه فایده ای نداره , الان بیشتر کشورها به مردم جنگ زده سوریه و چندتا کشور دیگه که مردمشون تو خونه خودشون هم امنیت جانی ندارن پناهندگی میدن , موقع پناهندگی هم دویست مدل سوال میپرسن و آدم رو گیج گیج میکنن تا یه جایی , دروغ طرف رو در بیارن

  9. اقای روشناس دست گلتون درد نکنه که وقت میذارین و این همه مطالب مفید راجع به کانادا تو وبلاگتون مینویسید.صادقانه و روان مینویسید.انشاالله که درهای پیشرفت همیشه به روتون باز باشه.و زندگیتون پر از ارامش و موفقیت باشه

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*