خانه » زندگی در کانادا » برنامه های وفادار سازی در کانادا

برنامه های وفادار سازی در کانادا

cards

لوس بازی اول آوریل یا همون دروغ سیزده رو هم ما برگزار کردیم و کمترین فایده ای که داشت، عده ای که خواننده خاموش بودن هم به حرف اومدن! بقیه رفقا هم که مثل همیشه محبت داشتن. من آخه کجا بذارم برم؟! با نوشتن حال می کنم و این وبلاگ هم آزاری برام نداره. فقط می مونه سوژه که اونم خدا خودش میرسونه!
یادم میاد توی ایران و توی شرکت های مختلفی که بودم، هر از چندگاهی یک پروژه تحت عنوان وفادار سازی مشتریان علم می شد و کلی وقت و انرژی و پول سازمان به هدر می رفت تا سیستم راه اندازی بشه، بعد هم طبق معمول سر و صداها می خوابید و میرفت تا راند بعدی. اولین بار در ایران، شرکت پرداخت الکترونیک پارسیان بود که یک سیستم لویالتی راه انداخته بود، به این ترتیب که اگر کارت بانکیتون رو روی POS پارسیان می کشیدید، ممکن بود روی رسیدتون پیغامی مبنی بر برنده شدن یک کارت هدیه دریافت کنید. این اتفاق شب عید سال ۱۳۸۷ رخ داد و با این ترفند، پارسیان کلی از تراکنش های بانک سامان رو به سمت خودش هدایت کرد. سامان که تکنولوژیش رو از شرکت کیش ویر (توسن فعلی) تامین می کرد، درخواست نسخه جدیدی برای POS هاش داد که البته با جنگ و دعواهایی که در جریان بود هیچ وقت عملیاتی نشد.
بعدها هم مثلا شرکت پرداخت الکترونیک پاسارگاد یک سیستم ارائه کرد، یا زرین کارت برای نوین چرم سیستم وفادار سازی پیاده کرد (که به نظر من از تجربیات موفق این عرصه بود)، استارت این کار رو در زرین کارت دوست عزیز و بسیار نزدیک من امید غنی زاده زده بود و به دلیل تبحر و دانش بسیار خوبی که در زمینه کارت و محصولات مبتنی بر کارت داشت، زیربنای خوبی رو براشون بنیان گذاری کرد. اما در ایران متاسفانه بدلیل انحصاری که بانک مرکزی برای خودش در زمینه های مختلف، از جمله کارتخوان و کارت ایجاد کرده بود، خیلی نمی شد ایده های خوبی رو پیاده سازی کرد. کارهای مبتنی بر نوآوری توسط سیستم های بزرگ مثل بانکها یا شرکت های پرداخت به خوبی پیاده سازی نمیشن، چون این مجموعه ها بقدری بزرگ و درگیر بروکراسی هستند که لش میشن و بخوان خودشون رو تکون بدن، دو سال طول میکشه و در دو سال یکدفعه می بینی دولت عوض میشه و کلا پروژه میره روی هوا. برای کارهای این تیپی، شرکت های استارت آپ بهترین گزینه هستند که با خلاقیت و نوآوریشون، در کنار سرعت عملی که می تونن بدلیل کوچیک بودن داشته باشند، پروژه رو به موفقیت برسونن. این کار هم متاسفانه بدلیل همون انحصاری که گفتم توی ایران خیلی سخته و حتی اگر بانکها و شرکت های پرداخت تمایلی به این کار نشون بدن، پیشنهادشون برای استارت آپها خیلی جذابیت نداره. البته سایت هایی از قبیل نمی دونم تخفیفان و آف چی و این چیزها راه افتاده، اما هیچ کدوم بر مبنای کارت کار نمی کنن.
حالا بیاییم سراغ کانادا. توی کانادا اگر شما ایده ای داشته باشی و مراحل قانونیش رو هم طی بکنی، برخلاف ایران اولین چیزی که در قبال درخواستت بهت میگن، نمیشه نخواهد بود. برعکس، راهنمایی و کمک و حمایت می کنن تا خسته بشی! در مورد وفادار سازی، هرجایی که میرید بهتون یک کارت میدن و بعد از یک مدت می بینید کیفتون قلمبه شده از کارتهای جورواجور! هر کدوم هم برای یک مقصدی بدرد می خورن و مهم اینه که حواستون باشه به موقعش از کارت مناسب استفاده کنید تا از مزایاش بتونید بهره مند بشید.
بانکها از جمله جاهایی هستند که برنامه های وفادار سازی دارند. مثلا کارت های اعتباری RBC انواع و اقسام الخورتک بازی های وفادار سازی رو دارند، از پوینت گرفته تا cash back. پوینت، به امتیازاتی گفته میشه که شما به ازای استفاده تون از کارت دریافت می کنید. مثلا ویزاکارت من به ازای هر یک دلار خرید، یک امتیاز بهم میده. بعدا می تونم این امتیازات رو تبدیل به کارت خرید کنم یا هزینه هام رو باهش پرداخت کنم. ویزاکارت گلد RBC به ازای هر دو دلار خرید، یک امتیاز میده. یک کارت دیگه، امکان این رو فراهم می کنه که با پوینتهاتون بنزین بزنید. یا مثلا CIBC یک کارت مشترک با تیم هورتونز داره که می تونید پوینت هاتون رو صرف خرید قهوه یا سایر محصولات تیم هورتونز کنید.
در مقابل، Cash back به پولی گفته میشه که مستقیما بهتون پرداخت میشه. مثلا من یک مسترکارت دارم که به ازای هر صد دلار خرید، یک دلار بهم بر می گردونه. یا اگر باهش خوار و بار خرید کنم، به ازای هر ۱۰۰ دلار، دو دلار بهم بر می گردونه. باز هم بانک CIBC یک کارت جدیدا معرفی کرده که به ازای بعضی خریدهای خاص، ۴ درصد مبلغ رو بهتون بر میگردونه.
بانک اسکوشیا یک کارت به نام Scene داره که در زمان خرید از محصولات طرف قراردادش، بهتون امتیازی میده که بعدا قابل استفاده در گیشه سینما برای خرید بلیطه.
ممکنه پیش خودتون بگید: اوووووه! برو بابا من چقدر باید صبر کنم تا این چندغاز جمع بشه تا بتونم ازش استفاده کنم! نکته اینجاست که شما لازم نیست کاری بکنید. شما به هرحال یک سری هزینه دارید که باید پرداختش کنید. حالا این پرداختها رو طوری مدیریت کنید که با کارت مناسب خودش انجام بشه، هم هزینه تون رو پرداخت کردید و هم اینکه مثل یک قلک، دارید یک چیزی رو کنار میذارید. بله، با یکی دوماه خرید کردن چیز زیادی عایدتون نمیشه، اما مثلا می بینید بعد از یکسال یکدفعه ۵۰ دلار توی حساب cash back کارتتون پول جمع شده، باحال نیست یکدفعه ببینید ۵۰ دلار پول توی جیببتون پیدا شده؟!
اما بانکها تنها سازمانهایی نیستند که برنامه وفادار سازی دارند. هر مجموعه ای ممکنه از یک یا چند برنامه وفادار سازی استفاده کنه که میتونید از همه شون بهره مند بشید. به عنوان مثال، یکی از برنامه های خیلی معروف، سیستمیه به اسم ایر مایلز. همونطوری که از اسمش هم برمیاد، به ازای خریدهاتون از مراکزی که این سیستم وفادارسازی رو پشتیبانی می کنند، امتیازی بهتون تعلق می گیره که بعدا برای خرید بلیط هواپیما می تونید ازش استفاده کنید. یا مثلا مجموعه President choice – که مالک چند برند خوار و بار فروشی از قبیل نوفریلز است، یک سیستم وفادار سازی به نام PC Plus داره که هر هفته تعدادی از اقلام قابل خریداری رو بهتون پیشنهاد میده که با خرید اونها می تونید امتیاز جمع کنید و زمانی که به ۲۰ دلار رسید، در همون فروشگاه برای پرداخت خریدهاتون ازش استفاده کنید.
نکته ای که ذکرش خالی از لطف نیست، شما می تونید برخی اوقات دو تا برنامه وفادار سازی رو با هم ترکیب کنید و از مزایای هر دو استفاده کنید. مثلا من خودم همیشه خریدهام از نوفریلز رو با مسترکارت cash back انجام میدم و همزمان از کارت PC Plus برای جمع کردن امتیازات President Choice استفاده می کنم.
به عنوان نکته پایانی، زمانی که شما می خواهید امتیازتون رو استفاده کنید، از اصطلاح redeem استفاده می کنند: Do you want to redeem your points؟

۳۸ نظر

  1. سلام امیرجان

    این موضوع که نوشتی معظل بزرگی هست که مردم اصلن بهش توجه نمیکنن! توی ایران هم این چیزها هست اما نه کسی خبر داره نه براش مهم هست! برای مثال من هم چندتا که استفاده میکنم رو معرفی میکنم!

    ۱٫ بانک آیـ*نـ*ـد*ه: (اینطوری کردم که براش تبلیغ نشه 🙂 )
    این بانک دوتا کارت داره که یکیش اسمش هست ایران بانک و یکی هم سینما کارت. کارت اول دقیقا یک کارت Cash Back هست. این کارت سه مرحله ی آبی نقره ای و طلایی داره. مثلا اگر مبلغ خریدهاتون از ۵ میلیون بیشتر بشه میشید کاربر نقره ای و از فلان مبلغ هم بیشتر بشه میشه طلایی! نکته اینجاست که این کارت مثل سپرده های کوتاه مدت بهش سود تعلق نمیگیره! برای هر کارت هم درصد خاصی Cash Back در نظر گرفته شده. مثلا کارت آبی ۱% و کارت طلایی ۴%! ضمنا وقتی با این کارت خرید میکنید به شما تخفیفات مختلف تعلق میگیره! مثلا یهو پیامک میاد که فلان برند رو اگر با ایران کارت ازش خرید کنید ۲۰% تخفیف میده یا ۵۰% تخفیف میده! بعد شما میری میبینی طرف خودش ۲۰% تخفیف داده! ۵۰% هم ایران کارت داده یهو میبینی جمعش شد ۷۰% تخفیف!!! حالا چه کنیم که سود هر دو رو داشته باشیم؟ یک حساب کوتاه مدت بانک فوق رو باز میکنیم و کارت هم براش میگیریم! از اون طرف یه حساب ایران کارت هم باز میکنیم! حالا نرم افزار بانک فوق رو روی گوشیمون نصب میکنیم. هروقت که میخوایم خرید کنیم حتی ۲۰۰۰ تومن! سریع از طریق نرم افزار (حداکثر زمان ۳۰ ثانیه!) مبلغ دلخواه رو بدون کارمزد (انتقال بانکی) از حساب کوتاه مدت به ایران کارت انتقال میدیم و اینطوری هم سود حساب کوتاه مدت رو داریم هم Cash Back و تحفیفات ایران کارت!

    ۲٫ برنامه آ پ:
    این برنامه هم دقیقا مثل ایران کارت سیستم Cash Back داره! شما شارژ میخرید ADSL تون رو پرداخت میکنید! صدقه میدید! قبض آب برق گاز موبایل پرداخت میکنید! بهتون بابت هر تراکنش یه امتیاز مخصوص به خودش رو میده! این امتیاز برای شما تبدیل به پول میشه! یعنی هر وقت بخواید میتونید باهاش قبض یا ADSL یا شارژ برای سیم کارت رو پرداخت کنید! حالا برای این برنامه مهم نیست که شما شارژ ۲۰٫۰۰۰ تومانی خرید کنید یا ۱٫۰۰۰ تومانی! به هر دو یه امتیاز میده! یعنی مبلغ مهم نیست! پس چه بهتر که شما برای خرید شارژ ۲۰ هزار تومانی ۲۰ عدد شارژ ۱۰۰۰ تومانی خرید کنید که هر مرتبه ۷ امتیاز که برای ۷ تومان است دریافت کنید! بهتر بگم، اگر شارژ ۲۰ هزار تومانی بگیرید ۷ امتیاز میگیرید و اگر ۲۰ تا شارژ ۱۰۰۰ تومانی بگیرید ۱۴۰ امتیاز میگیرید!!! ضمنا توی نرم افزار یه آیکن هست به اسم امتیاز گیری! که بعد از هر تراکنش میتونید وارد اون بشید و با تکون دادن گوشی و پر شدن امتیاز از ۰ تا ۱۰۰، در این قسمت ۲۵ امتیاز نیز مجدد دریافت کنید!!! مثلا برای همون ۲۰ هزار تومان شارژ اینطوری میشه: ۲۰ شارژ هزار تومانی اگر بخرید، در هر تراکنش به شما ۷ امتیاز میده و اگر بعد از هر تراکنش به بخش امتیاز گیری هم برید و گوشیتون رو تکون بدید ۲۵ امتیاز هم بابت هر تراکنش دریافت میکنید و نتیجه میشه : ۷*۲۰= ۱۴۰ و ۲۵*۲۰= ۵۰۰ => 500+140=640، به همین سادگی شما مبلغ ۶۴۰ تومان در نرم افزار آ پ دریافت کردید و این ۶۴۰ تومان رو میتونید شارژ بخرید میتونید بذارید جمع بشه و بیشتر بشه و قبض هاتون رو پرداخت کنید!

    ۳٫ سایت سینما تـ*ـیـ*ـکـ*ـت:
    این سایت بابت خرید آنلاین هر بلیت به شما ۱ امتیاز میده! وقتی امتیازتون به ۱۰۰ برسه یک بلیت مجانی بهتون میده! علاوه بر اون شما وقتی از این سایت خرید میکنید راحت میتونید صندلی و سانس های فیلم دلخواه رو به سادگی انتخاب کنید و دیگه نیاز نیست برید تو صف بایستید! البته توجه داشته باشید که برای روزهای سه شنبه که نیم بها هست سیستم آنلاین غیر فعاله!

    از این امکانات توی ایران بسیار زیاده! مثلا کارت مشتریان شهروند که بابت هر ۲۰۰ هزار تومان یه مبلغی رو بهتون هدیه میده که از شهروند خرید کنید! به نظر من کسی که تو ایران از این امکانات استفاده نکنه وقتی بره تو کشورای دیگه قطعا از سطحی ترین امکانات هم استفاده نمیکنه چه برسه به این نوع موارد!

    توضیحات خوبی بود امیرحسین، به نظرم خیلی ها وقتی میخوان اونجا حساب باز کنن بیشتر از همه رنگ و دکور بانک براشون مهمه تا اینطور مسائل! مثلا طرف کارت رو میگیره و حتی نمیره بخونه ببینه این کارت چه مزایایی داره صرف اینکه مستر کارت یا ویزا داشته باشه برا کلاسش میره میگیره! مثلا اسکوشیا بانگ یا RBC برای تازه وارد ها به مدت ۲ یا ۳ سال حساب که باز میکنن اون سود ماهانه ی خودشون رو (فرانشیز) بر نمیدارن و رسما شما پولتون رو رایگان در بانک نگه داری میکنین! در صورتی که بانک ها ماهی ۱۰ دلار مثلا میگیرن!
    یادمه یه زمانی وقتی تو ایران مثلا میگفتی من این جنس رو با ۷۰% تخفیف یا ۵% تخفیف خریدم همه میگفتن ببین چقدر بدبخته که پول نداره و منتظر میمونه تا تخفیف بزنن بعد میره خریدش رو میکنه! اما الان وقتی فروشگاه بنتون و سیسلی تو ایران تخفیف ۷۰% میزنه یا نایکی ۵۰% یا فیلا ۷۰% یا … مردم مثل مغول ها میریزن و خرید میکنن و حتی لباس رو از زیر پا میخرن! و براشون افتخاره که با تخفیف بالا خریدن و بابت جنسی که ارزش ش در حد همون قیمت بعد تخفیف هست مبلغ پرداخت کردن خوشحالن!! طول میکشه تا مردم فرهنگشون تغییر کنه و به این سمت و سو بیان! جایی که چشم و هم چشمی باشه این چیزا زمان بر خواهد بود!

    موفق باشی 🙂

  2. امیر آقا سلام و خسته نباشید.
    این مطلب خیلی خوبی بود. استفاده کردیم. دستت درد نکنه.
    خوب ادم درک میکنه پول توی کانادا چقدر با ارزشه. اما داشتن کردیت کارتهای زیاد هم خیلی خوب نیست (البته از منظر کانادایی ها).
    ارادتمند – آرمان

    • امير حسين روشناس

      به قول یک نفر, هر دلار رو باید از زیر پای فیل بکشی بیرون!
      کارت اعتباری ۲ تا از ۲ تا مجموعه مختلف. نه بیشتر, نه کمتر.

  3. سوال: باحال نیست یکدفعه ببینید ۵۰ دلار پول توی جیببتون پیدا شده؟!
    پاسخ: نه!!!
    سوال: بنده مخم تاب داره؟
    پاسخ: بله!!!

  4. جالب بود .ممنون.

  5. این پست بعد از اونً پست تکون دهنده پایان خیلی شیرین بود.ممنون
    مخصوصا که درباره مادیات بود :))))))))

  6. با سلام.و تشکر از مطالبتون
    من یه چیزایی در مورد برنامه ولفیر شنیدم میشه لطفا دربارش توضیح بدین و اینکه مابعنوان تازه وارد که هنوز شغل و درامدی نداریم واجد شرایط این برنامه هستیم یانه

    • امير حسين روشناس

      welfare برای افراد بی بضاعت و فقراست و برای بهره مند شدن از اون باید شرایط خاصی داشته باشید که اطلاعی ندارم. این رو میدونم که کسانی که میگیرن, نمیتوان کارت اعتباری داشته باشن و تاثیر منفی روی سابقه اعتباری داره. در حد ماهی ۷۰۰ دلار که حتا اجاره یک زیرزمین هم نمیشه.

  7. وقتی پست جدید دیدم خیلی خوشحال شدم
    این مطالب خیلی خوبه ممنون امیرحسین جان

  8. میشه بیشتر عکس بزاری

  9. سلام من وهمسرم به کمک شما نیازداریم ممکن است ایمیل شمارا داشته باشم؟

  10. ستاره ۷۸۰ مربع هم خوبه. هر تراکنش ۱۰ امتیاز میده. به هزار که رسید یه شارژ هزاری میگیری

    • خب با این حساب نرم افزار آپ بهتره! چون هر تراکنش ۳۲ امتیاز میده و هر ۳۲ امتیاز برابر هست با ۳۲ تومان و نیازی هم نیست به ۱۰۰۰ تومان برسه! همون ۳۲ تومان رو هم میشه شارژ خرید!

  11. راستی امیر،
    میدونم که بیمه های اونجا مبلغی از هزینه های پزشکی رو پرداخت میکنن اما برای تو که بیکار هستی در ایران و تامین اجتماعی نداری، خوبه که برای بیمه سلامت ایران ثبت نام کنی و برای دریافتش هم نیازی به حضور خودت نیست، ثبت نامش هم اینترنتی هست. با ۹۹٪ بیمارستان ها و ۳۰٪ کلینیک ها و مراکز تصویربرداری خصوصی هم طرف قرارداد هست.
    اینطوری هروقت اومدی ایران، اگر مریض بشی میتونی از این بیمه استفاده کنی.

    قربانت

  12. سلام دوستان کسی از شما میدونه الان میشه فرم های اکسپرس اینتری رو پر کرد ینی وقت خاصی از سال امکان ارسال هست یا الانم میشه.دوم اینکه منوهمسرم هنوز آیلتس امتحان ندادیم.اگه بخوایم فرمارو پر کنیم قبل از امتحان امکانش هست یا ن؟
    لطفا هرکی میدونه راهنمایی کنه
    باتشکر

    • امير حسين روشناس

      در مورد اول, زمان خاصی برای پر کردن فرم ها نیست. مورد دوم رو اطلاعی ندارم.

    • سلام نه نمیشه باید اول نمره زبان بگیرید و ارزیابی مدارک تحصیلی. من و همسرم هم منتظر نمره زبانیم.

      • بسیار عالی.کجا امتحان دادید مریم خانوم.؟؟ما رو هم در جریان بذارید .خوشحال میشیم.

        • منظورتون از این سوال چیه؟ کجا امتحان دادم؟! من هنوز امتحان ندادم دارم اماده میشم ۳ماه دیگه خدا بخواد امتحان بدم

        • اگه منظورتون منم امتحان دادم دسامبر ۲۰۱۵٫تموم شد.نمرمم خوب شد خدا رو شکر.موسسه ایرسافام

          • آره منظورم شما بودید.خوب به سلامتی انشالله.شندیم موسسه خوبی هست.همون تو عفیف اباد هست دیگه؟؟چند شدید حالا؟

    • با سلام.درخصوص زمان بندی جهت ثبت نام.هیچگونه زمان بندی مشخصی وجود نداره و شما هر وقت که خواستید می تونید برسد تو سایت اداره مهاجرت و ثبت نام کنید.منتهی این ثبت نام شرط و شروط ها داره واسه خودش.اول که باید از امتیاز خودتون که میخواهید بیارید مطمئن باشید.چطور می تونید .الان میگم.
      برید تو سایت شرکت کنپارس و یه سیستم امتیاز دهی داره مثل سیستم کذایی اکسپرس اینتری.اگر اونجا اطلاعات خودتون رو وارد کردید و امتیازات بالا شد مثل ۴۶۰ یا ۴۷۰ّ.
      اون موقع امید داشته باشید واسه قبولی.ولی اگه امتیازتون شد ۳۰۰ یا پایین تر از ۴۶۰٫به نظر من بیخیال بشید.و الکی زمان و عمرتون رو پای این سیستم کذایی نذارید.مثلا سن باید زیر سی باشه.آیلتس باید ۷ . ۷٫۵ باشه.مدرک فوق باشه حداقل.سابقه کار هم بالای سه سال.
      امیدوارم توضیحات کامل باشه.با تشکر

  13. سلام بر امیر حسین عزیز و بقیه دوستان که مثل من این سایت رو دنبال میکنن.ازتون راهنمایی میخوام در مورد موقعیت کاری مهندسی شیمی در تورنتو یا بقیه استان های کانادا.لطفا مرا راهنمایی کنید.
    با تشکر

    • اوضاع خوبی نیست! بیشتر به عنوان استاد دانشگاه اون هم محدود! البته من در مقطع دکترا رو دارم میگم.

  14. مشالله مشارکت بچه ها در نظر.دهی باز داره خوب میشه.امیر این دوستانی که فعال هستن و تو همه پست ها مشارکت دارن رو تو یه پیج عضو کن و اسم گروه رو بذار دوستداران خاطرات کانادا.

  15. سلام. این کارت PC Plus‌ رو از خود No frills‌ باید بگیریم؟

  16. سلام آقای روشناس.ببخشید یه سوال بی ربط نسبت به این پست داشتم.میخواستم بدونم بنظر شما توی ایران میشه از طریق نت وورک پول در اورد؟این شرکت های نت وورک که جدیدا اومدن میشه بهشون اعتماد کرد؟مثل بادران یا سیمرغ.میدونم که شایدم اطلاعی نسبت به این شرکتا نداشته باشین اما در مورد پول در اوردن از طریق نت وورک تو ایران بیشتر خواستم بدونم.همین شرکتا که میگن زیر مجموعه جمع کنید و …

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*