برای کسانی که در مورد میزان درآمد کامپیوتری ها سوال دارند، این لینک می تونه مفید باشه. برحسب زمینه شغلی و سابقه کاری، همچنین محل کار اعدادی که اعلام می کنه درسته. توجه کنید که ممکنه در بدو ورود به کانادا، شما در ایران ۱۵ سال سابقه کاری داشته باشید اما از نظر کارفرما چون اون سابقه، در کانادا نبوده به این میزان به شما حقوق نده. اما یکی دو سال که اینجا کار کنید، میتونید سوابق ایران رو هم به سابقه کانادایی اضافه کنید و انتظار چنین درآمدی رو داشته باشید.
سلام ممنون پست مفیدی بود مثل همیشه.
یه سوال داشتم میتونید راهنمایی بفرمایید؟ چطور میشه از سمینارهایی شغلی که کانادا در کشورهای مختلف برگزار می کنه جاب افر گرفت. مثلا برای software developerبا تاکید روی c# ,java یعنی اصلا این سمینارها فایده داره میشه روش حساب کرد؟ اینهمه هزینه رفتن کنم ارزش داره؟ بعد ممکن هست چه سوالهایی بپرسن؟ اگه اطلاعی دارید میشه راهنمایی بفرمایید؟
راستش بعید میدونم به اون هدفی که دارید از این طریق برسید. در مورد پیدا کردن کارفرما، قبلا هم در این وبلاگ صحبت کرده ام. ببینید، شما یک فرد متخصص، با تجربه کاری و دانش خیلی خوب در یک حیطه تخصصی هستید، مهاجرت کرده اید و وارد کانادا شده اید، با استانداردهای تهیه رزومه آشنا شده اید، کلاس های آمادگی ورود به بازار کار رو هم شرکت کرده اید، تلفن تماس داخل کانادا دارید، کارفرما به راحتی میتونه با شما تلفنی صحبت کنه یا اینکه ازتون بخواد حضوری مراجعه کنید تا باهتون صحبت کنه، خلاصه اینکه هم دسترسی به شما راحته و هم مدارک کافی برای اثبات خودتون در دست دارید.
اما برای کارهای مختلف اقدام می کنید، و هیچ خبری نمیشه. دقت کنید، هیچ خبری نمیشه. یعنی حتی کسی تماس نمی گیره که بهتون بد و بیراه بگه چرا برای ما رزومه فرستادید! داستانهای کاریابی من در این وبلاگ رو بخونید، یک ماه رزومه فرستادم و دریغ از یک تماس.
حالا با این تفاصیل، شانس پیدا کردن یک کارفرما و جاب آفر، از راه دور و در خارج از خاک کانادا چقدر میتونه باشه؟ نمیگم صفر، چون استثنائاتی رو دیده ام، اما اون استثنائات انقدررررررررررر دور از دسترسه، که در واقع غیر ممکن بحساب میاد.
ممنون از راهنمایی. خودم هم بیشتر فکر کردم دیدم ارزش هزینه نداره از اونجایی که تو دعوتنامه اش هم نوشته ممکنه ملاقات داشته باشی با کارفرما ممکن هم هست نباشه و دیگه کلا شانسی هست.
سلام ،نزدیک به هفت ماهه که مشغول آماده شدن برای آزمون آیلتسم و تنها مشکلم فکریه که همش میاد تو ذهنم ،اینکه من ۳۰ سالم شده و اقدام برای مهاجرت اونم از طریق تحصیل برای فوق لیسانس شاید از من گذشته باشه،میخوام از شما که هم وطن هستید و تو کانادا کار و زندگی میکنید و از مهاجرتتون راضی هستید سوال کنم که آیا واقعا سن من مانع رسیدن به هدفاییه که از قبل تو ذهنم داشتم؟تقریبا از ۲۲ سالگی دوست داشتم به آمریکای شمالی مهاجرت کنم ولی اون موقع پولشو نداشتم، اما الان تا حدودی پولشو جمع کردم ولی این ۳۰ سالگی یه جور مانع شده برام،نظر شما میتونه کمک بزرگی باشه برای من،پیشاپیش ممنونم ازتون.
چه عرض کنم، این سوال رو باید خودتون جواب بدید!
ممنون از جوابتون،بله بالاخره خودم باید تصمیم بگیرم،اما دوست داشتم نظر شمارو برای سن مهاجرت بدونم،۳۰ سال دیره یا هنوز میشه مهاجرت کرد؟
بستگی به خودتون داره. ۴۰ ساله هم دیده ام که مهاجرت کرده و شرایطش هم خوب پیش رفته.
سلام دوست عزیز ۳۰ سال سنی نیست که ، کسانی رو میشناسم که با همین سن تازه اونجا دارند دکترا شون رو شروع میکنند و ریسک این رو میکنند که دیر وارد بازارکار بشن بخاطر ویزای تحصیلی و نداشتن اجازه کار تمام مدت و نداشتن PR و راه طولانی دکترا و غیره . اینم بگم کسی که بخواد از ایران بره و از راه ارزون ( و بقول گفتنی: نداری همگلانی که همه دارند)مثل بنده باید سربازی بریم و بعد بتونم با یکسال اگر خوش شانس باشی هم پذیرش بگیری و همزمان ازاد کردن مدرک از طریق عدم کاریابی ، که بی دغدغه وثیقه نظام وظیفه و پول خرج کردن اضافی بره تازه اگر سال اول پذیرش بگیره با فاند و…! با این حساب که من الان حتی پشت کنکورم ننشستم وقتی بتونم برم حداقل بین ۲۸-۲۹ سالمه که بتونم دکترا رو شروع کنم اونم اگر اولین سال پذیرش بگیرم با فاند(کمک هزینه)…!
به نظر بنده اصلا مشکلی نیست با این سن برید اونم تازه اگر برای فوق لیسانس اگر اقدام کنید دوسال تمام میشود و هم مدرک کانادایی دارید و هم زود درس را تمام کردید و وارد بازار کار میشید و محدودیت شغلی خاصی ندارید به نسبت دکترا ها بخاطر over qualify شدن و…! شخصا میگم در یک دانشگاه با شهریه ارزون قیمت مانند دانشگاه ساسکچوان برای پذیرش اقدام کنید شهریه یکسال برای اینترنشنال های خیلی از رشته ها ۶۰۰۰ دلار هست و خیلی کمه واقعا و یعنی سر جمع فوق لیسانس را با ۱۲۰۰۰ دلار شهریه تمام میکنید اینم لینک شهریه اش
http://grad.usask.ca/funding/tuition.php#Thesisandprojectbased
و بعد از اون شما میتونید از طریق برنامه مخصوص استانی برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی اقامت بگیرید و….
دیگه خودتون حساب کنید اگر میتونید ۱۲۰۰۰ دلار کانادا برای شهریه داشته باشید و هزینه ۱۱۰۰۰ دلاری که برای خورد و خوراک یکسال رو داشته باشید که به اداره مهاجرت نشون بدید رفتنتون به این صورته با داشتن تقریبا ۲۴۰۰۰ دلار کانادا که به اداره مهاجرت نشون بدید در حساب دارید ولی دیگه یادتون نره به جز اینم خرج اضافه دارید تا برید و وسایل بلیط و………..
اگرم که از راه های مهاجرتی اینتری اکسپرس و … میرید هم بسم الله دوست عزیز هیچ وقت دیر نیست اگر مصمم باشید و دلیل واقعی برای رفتن داشته باشید بهتون توصیه میکنم همین وبلاگ اقای روشناس رو خوب بخونید از اول تا اخر تا دستتون بیاد وضعیت در کانادا و… و بعد خودتون تصمیم بگیرید
*اقای روشناس اگر این دوست عزیز ایمیل خودشون رو درست وارد کردن موقع نظر دادند شما اگر لطف کنید لینک این پیامم رو برسونید بهش که بخوننش و این همه حرافی بنده هم به باد نره 🙂 ممنون
آقای آرش خان، اگر پیام دوستمون رو دریافت کردید اینجا خبر بدید وگرنه مجبور میشم براتون ایمیلش کنم 😉
سلام جناب امیرحسین.
وبلاگ بسیار مفیدی دارید من شخصأ خیلی استفاده میکنم از مطالب خوب و مفیدش.
از اونجایی که من هم شش ماهی هست در یکی از شهرهای کوچک کانادا مشغول زندگی و کار هستم و زمینه ی آی تی و برنامه نویسی از ایران دارم (البته شغل الانم در کانادا جنرال هست و متاسفانه نتونستم توی این شهر کار مرتبط پیدا کنم)،
باری…
چند سوال داشتم در مورد بازار کار کامپیوتر ممنون میشم اگه اطلاعاتی دارین راهنمایی کنید:
۱-من تصمیم دارم طی چندماه آینده به یکی از شهرهای بزرگ کانادا نقل مکان کنم (تورونتو یا ونکوور) و در حال حاضر مشغول مطالعه برای گرفتن مدرک A+ هستم چون تجربه ی عملی این کار رو دارم (بعد از اون هم مدارک دیگه ای در زمینه ی شبکه)، شما بازارکار تورونتو رو در این زمینه چطور میبینید با توجه به اینکه توی بازار آی تی مشغولید؟ (البته از طریق سایتهای کاریابی خیلی پیگیرم ولی تجربه ی عملی به واقعیت نزدیکتر هست)
۲-من ایران لیسانس نرم افزار خوندم و چون با PR آمدم اوایل هدفم این بود که توی کانادا فوق لیسانس کامپیوتر بخونم که بعد متوجه شدم تحصیلات خیلی رابطه ی مستقیمی با کار پیدا کردن نداره و شاید داشتن چند مدرک مرتبط و معتبر بعضأ بیشتر به درد بخوره، نظر شما در این رابطه چی هست؟ آیا راهی که دارم میرم من رو سریعتر به کار تخصصی نردیک میکنه یا نه؟
۳-بین تورونتو و ونکوور کدام شهر برای آی تی مناسبتر هست؟ آیا اطلاعاتی در این زمینه دارین؟چون از بعضی دوستان کامپیوتری شنیدم با توجه به نزدیکی ونکوور به سیاتل ، بازار آی تی به شدت در حال رونقه.هرچند که توی سایتهای کاریابی تعداد مشاغل کامپیوتر در شهر تورونتو با اختلاف زیادی بیشتر از ونکوور هست.
ممنون از وقتی که میذارید.
سلام دوست گرامی
۱- با توجه به اینکه خودتون چند وقتیه در این مملکت مشغول به کار هستید، حتما متوجه شدید که اینجا برخلاف ایران بسیار علاقه دارند که کارها رو به دیگران بسپارن و خودشون روی یک زمینه خاص تمرکز کنند. بنابراین برخلاف ایران که هر شرکت ریز و درشتی شبکه و مسئول شبکه و دیتاسنتر و … داشت، اینجا شرکت ها از خدمات چند تا بازیگر معروف استفاده می کنن. معنی این حرف اینه که اگر بتونید وارد اون شرکت های بازیگر بشید، بله وضعتون مناسب خواهد بود. منتها مثلا اگر شرکت های آی تی نیرو بخوان بگیرن، درصد خیلی بالایی از این نیرو ها برنامه نویس و تحلیل گر سیستم و مدیر پروژه و مواردی از این قبیل هستند. این چیزیه که من متوجه شده ام، ولی صرفا دریافت شخصی منه.
۲- من هم بین لیسانس و فوق لیسانس کامپیوتر خیلی تفاوتی در ورود به بازار کار نمی بینم. اول تجربه عملی مهمه، بعد بقول شما مدارک مرتبط و در نهایت، رشته تحصیلی.
۳- من ونکوور رو ندیدم. در مورد هیاهوهایی که توی اخبار به گوش میرسه، واقعیت چیز دیگه ایه. قطب اقتصادی کانادا، تورنتو هست و تا جایی که من می دونم، بازار کار و شرایط کار در این شهر بهتر از بقیه نقاط کاناداست. منتها توجه کنید، این نظر منه که فقط در تورنتو بوده ام. دوستانی دارم که در کلگری، ونکوور و مونترال کار آی تی می کنن و همه شون هم معتقدن شهرشون بهترین شهر برای پیدا کردن کار مرتبط با آی تی هست، ولی من تصور می کنم شانس کار در تورنتو بالاتر باشه (همونطوری که خودتون هم در سایت های کاریابی دیده اید). طبیعتا هزینه های زندگی تورنتو هم بالاتر از بقیه جاهاست (و نزدیک به ونکوور).
خیلی ممنون از توضیحات کامل، موفق باشید.
🙂
دکترجان ی محبت کن ،در مورد کسانی که که کارافرین هستند ومیخوان شغل خودشونو داشته باشن ،یعنی ی بیزینسی راه بندازند حالا بیزینس کوچک وبزرگ ،منظورم اینه که مثلا ادمی اومده اونجا حالا تاحدودی هم میتونه انگلیسی صحبت کنه وکلاس هم میره تو کانادا ،این ادم میخواد ی بیزینس راه بندازه برای خودش ،میخوام ی حال واحوال وشرایط کلی دسته خواننده متن شما بیاد ،باتشکر
متاسفانه خودم در این زمینه خیلی اطلاعات ندارم.
با سلام و احترام
من ۳۸ سال سن دارم و دارای همسر و ۱ کودک با وجود اینکه خودم و خانمم کارمندیم و تو شهرستان خونه و زندگی مناسبی داریم دستمون تو جیب خودمون میره و تفریح مونم داریم کم و بیش ولی واقعا از آینده ای که درانتظار خودمون و بچه مون هست می خواییم مهاجرت کنیم .
سوال من اینه که قرار که خوانمم با ویزای دانشجویی بیاد و من هم همراه و ویزای کار بگیرم در بدو ورود چه نوع کاری میشه پیدا کرد که با حقوقش بشه زندگی رو گزروند تا بعدا بیشتر آشنا شیم با محیط و غیره
ممنون از مطالب خوبتون
نمی دونم شما تخصصتون چیه و دانش زبان انگلیسی تون در چه سطحیه. ولی اگر منظورتون کار جنرال است، فروشندگی، صندوق داری، پیک غذا و امثال این مشاغل کارهای جنرال هستند.
سلام و وقتتون بخیر. خوشحالم که با وبلاگتون آشنا شدم. میدونم که باید از توی مطالبتون خیلی از دیتا هایی که لازم دارم رو جمع کنم. اما میدونید استرس آدم هایی مث ما که از ایران نا امید و خسته میخوایم بزنیم بیرون چقدر هست…
من طراح گرافیک و تصویرگر کتاب کودکان هستم و کارشناسی ارشد گرافیک دارم از دانشگاه دولتی معتبر در تهران.
همسرم هم فار غ التحصیل ارشد MBA و لیسانس برق …
تو ایران کارمند یک شرکتِ نفتی هستش. اما عکاسِ حیات وحش هم هستن و از نظر هنری چند تا جشنواره بین المللی هم برنده شدن و …
میخوام بدونم اگه از طریق خود اشتغالی بخوایم بیایم، بازار کارِ هنرمندایی مث ما که یجورایی فری لنسر هستیم خوبه یا نه؟ اطلاعاتی دارین؟ یا دوستانی رو میشناسین که تجربه اینچنینی داشته باشن؟ از نظر مدرک زبان هم که خوب نداریم جفتمون اما همسرم زبانش خیلی خوبه و من در حد کم.
اطلاعی در مورد شرایط کاری شما ندارم، توصیه ام صحبت با یک مشاور امور مهاجرتی و پیدا کردن افرادی با زمینه تخصصی خودتونه تا بتونید درست تحلیل کنید.
آقا تخصص من صرفا آی تی هلپ دسک هست. نه سال هم سابقه دارم. امیدی هست به کار برام تو این زمینه؟
بله ولی شاید لازم باشه یک سری مهارت به سابقه تون اضافه کنید.
با سلام. من رزومه کاریم در زمینه مدیریت سیستم های لینوکسی هستش (linux system admnistrator).و ۳ تا مدرک هم از خود lPI کانادا در زمینه لینوکس گرفتم و ۶ سال هم سابقه کاری مرتبط دارم.بنظرتون در بدو ورود شانسی برای پیدا کردن کار خواهم داشت؟ در مورد بازار کار این فیلد اطلاعی دارین شما؟
بله، بازار کاریش خوبه. طبیعتا یک مقداری اوایل کار از نظر انطباق با محیط کاری نیاز به آزمون و خطا دارید، اما در کل بازار کارش خوبه. نه به اندازه برنامه نویسی ولی در کل زمینه مناسبیه. سعی کنید روی ردهت متمرکز بشید، اینجا اکثر سیستم ها روی CentOS هستن.
با سلام من ۴۰ سالمه مهندسی IT دارم و حدود ۲۰ سال سابقه تو زمینه شبکه و فناوری اطلاعات در یکی از ادارات دولتی دارم
سوال بنده اینه که این نوع دانش که قطعا از اونجا کمتره میشه کار مناسبی پیدا کرد و یه زندگی راحتی داشته باشیم یا خیر ؟
بله، چرا که نه. ممکنه طول بکشه راهش رو پیدا کنید ولی به هر حال پشتکار داشته باشید می تونید.